Ako požiadať o pitevnú správu?
Ahojte,
potrebujem získať pitevnu správu, nakoľko to už nedávajú automaticky, ale treba o to požiadať príslušný patologický ustav podľa rajonizácie.Konkrétne ja potrebujem z Lučenca. Ide o to, že som už 2x poslala doporučený list so žiadosťou a 2x mi ho vrátili, že adresát neznámy, telefón nedvíhaju. Prosím mate s tým nejaké skúsenosti? Či stačí aj mailom? Alebo konkrétnu adresu? Som z toho zmätená, nakoľko som to ešte nikdy neriešila.Vopred ďakujem.
Prístup k zdravotnej dokumentácii má iba priamy príbuzný, na vyžiadanie. V našej nemocnici je tlačivo, po vypísaní sa predkladá na schválenie riaditeľovi, overí sa totožnosť a dá povolenie k nahliadnutiu alebo dokumentacná pracovníčka okopíruje strany ktoré príbuzný potrebuje. Vyzdvihne si ich osobné alebo pošlú poštou. Zdr.dok.sa ukladá v zdravotníckom zariadení 20 rokov od poskytnutia poslednéj starostlivosti. Ak bol ošetrený tento rok ( hocijaký zákrok, proces , kontrola, umrtie) tak sa začína počítať od 1. 1.2026 a zdr.zariadenie môže chorobopis vyradiť az v r. 2047 a dať ho skartovat nezvratným spôsobom
Skús zavolať na vúc - hlavný lekar, alebo na inú patológiu, či vôbec v Lučenci niečo funguje alebo kto je nastupnikom

obrat sa na pohrebnu sluzbu, aby si zistila kde presne bola vykonana pitva - mas predsa doklad o obhliadke mrtveho, kde je by to malo byt napisane / uvedene... pravdepodobne to bude v priestoroch nemocnice, nie? takze potom spojovatel... a popytaj sa, ako mas postupovat...
a samozrejme vychadzam z toho ze si najblizsi pozostaly pribuzny, vies kedy a za akych okolnosti doslo k umrtiu, mas k dispozicii original umrtny list a doklad o obhliadke mrtveho a vies teda presne datumy - a ohranicit datumy kedy bola pitva... A teda nie je to viac ako 5 rokov dozadu, kedy by to uz mohlo byt teoreticky v archive...
este by pitevna sprava teoreticky mohla byt zapecatena v lekarskych zaznamoch - akoze logiku mi to dava, takze potom sa skus obratit aj na obvodneho lekara zosnuleho - kde a ako sa tato dokumentacia archivuje a akym stylom - ak vobec - mas moznost sa k tomu dostat.... ak to nebude vediet obvodny lekar, minimalne ta nasmeruje kto to ma na starosti... ale opat - ci budes mat pravo na tento zaznam, netusim.