Ako požiadať o zahladenie registra trestov?
Prosim vás ako zahladim známemu register trestov ked bol mladsí tak robili zle zavreli ich piatich , no chcel by si spravit kurz a potrebuje mat aspon zahladené čo odsedel. Prosim viete mi poradit co ktomu potrebuje ziadost napísať kam treba? Staci na 1 A4? Alebo co k tomu potrebuje.
Ahoj, na súde v mieste trvalého pobytu a to po uplynutí doby:
-desať rokov, ak ide o odsúdenie na trest odňatia slobody prevyšujúci päť rokov,
- päť rokov, ak ide o odsúdenie na trest odňatia slobody prevyšujúci jeden rok,
- tri roky, ak ide o odsúdenie na trest odňatia slobody neprevyšujúci jeden rok.
Niekedy sa dá aj skôr, ak odvtedy vedie normálny život a nebol trestaný.
Dakujem vám pekne moc. Spravim mu to aj dve a4 napisem ked tak . Pridam zmluvy lebo ma stym problém a je to uz 11 rokov po nechapem preco tolko cakal. Sedel 2r. Rozum mi stojí

Ahoj, zahladenie trestu sa žiada na súde – buď tam, kde ho súdili, alebo podľa miesta bydliska (záleží od prípadu). Stačí napísať žiadosť na 1 A4 – uviesť údaje, o čo žiada (zahladenie trestu), a stručne vysvetliť, že žije riadny život a potrebuje to kvôli práci/kurzu. Môže priložiť aj potvrdenie o zamestnaní alebo odporúčanie. Ak si nie je istý, poradí mu aj advokát alebo na súde.