Ako prebieha výsluch na polícii?
Ako to prebieha?
Policajti kladú otázky a vypočúvaný odpovedá
Volali mi na mobil že mám sa u nich zastaviť.Ze mám dôjsť sama a nikomu doma o tom nič nehovoriť.Nechapem čo chcú odo mňa
Aj vám povedali kde sa máte stretnúť? Policajt by sa vám mal predstaviť menom . Hodnosťou a povedať aj dôvod. Nikomu nevolajú iba tak že pod na kávu .
Hmmmm.... a boli to policajti??
a koľko máš rokov?
dobrá blbosť - aj na obyčajný výsluch či už ako poškodený alebo podozrivý máš právo na právne zastúpenie - čiže žiadne "nikomu to nesmieš povedať". Niekto si z teba robí dobrý deň. Na výsluch sa nevolá telefonicky, ale písomne, je tam tiež uvedené v akej veci.
Urcite policajti nevolaju na vysluch telefonicky ale poslu pisomnu pozvanku alebo si pridu pre teba.
@luciana656 Predstavil sa,povedal že mám ísť na oddelenie polície čo je u nás.Pytala som sa ohľadom čoho.Nechcel povedať že osobne a mám dôjsť hlavne sama a nikomu doma nič nehovoriť.
@patka06 Pozerala som číslo z akeho mi volal na nete a je to číslo policajtov.
@mondolina Čoskoro 40 čo to má s tým spoločné?
Ako u mňa sa stalo že mi volali na výsluch aj tel. Ale to som predtým na tej stanici bola a na telefonáte sme sa dohodli . 🤔 Čiže neviem .
Tak tam nechodit proste . Alebo by som zavolala znovu že ohľadom čoho . Inak by som neprišla 🤣radšej nech si po mňa prídu potom by som už verila .
Mne sa zda dost podozrive, ze o tom nemas nikomu hovorit. To uz co je za postup toto?
mne teda bolo predvolanie zaslane doporucenou postou 😎
tak mu odpovedz ze pridem ale nikomu nepoviem ze kedy, ani im :D
@vanilkovazmrzka mne by to az tak podozrive neprislo. Mozno riesia blizkeho pribuzneho prislusnika v urcitej veci a nechcu aby mal informacie o tom ze je "na programe" a aby nestihol ovplyvnovat ludi ci "upratovat" po sebe nejake dokazy. Bohvie o co ide.
Ak sa jej riadne predstavil, hodnostou, menom, volalo jej cislo od policie a ma ist na ich adresu, urcite by som isla. A doma zatial teda nehovorila. Nevidim dovod im neverit kym nemam informacie o co ide.
Mne volali , ale predtým prišiel jeden policajt k nám , či budem ochotná ísť vypovedať , on mi povedal, že ma budú telefonicky kontaktovať.
Inak divné, že ani sama nevieš , kvôli čomu tam máš ísť .
Vyzera to nejaky podvod tak ako pise vysse na vysluch sa predvolava pisomne skuste zavolat naspat ci vam zdvihnu a nech povedia k akej veci to vam musia povedať podla mna inac by som povedala ze nedojdem ;)
@colsami dneska existuje však veľa ľahkých spôsobov ako si zmeniť číslo 🙂 treba to brať s každého možného uhlu. Ale v jednom je isté nikomu by som to nehovorila kým sama neviem o čo ide .
@colsami Ja netuším čo chcú,v živote som nemala nič s policajtami,žijem normálny kľudný život nikomu som neublížila.
Jediné čo tak zavolajte nazad to je všetko čo ma napadá. Ak sa vám nebude dať zavolať nazad zrejme ide o podvod a bol možný iba jednosmerný hovor . A ak to pôjde skúste zistiť viac . V kľude úplne.
A prebieha to tak, že prídeš s dokladmi, oni si všetko zapíšu , oboznámia ťa s vecou, o ktorú ide ,,, potom sa pýtajú jednoduché otázky a ty odpovedáš čo o tom vieš . Prípadne čo si videla , koho, kde ...podľa otázok . Nič strašné to nie je . V mojom prípade tam sedel obhajca opačnej strany a všetko si tiež zapisoval a na koniec mi poďakoval že som prišla . Vedel že jeho klient robí zle jednej mojej susede, a ja som bola ako svedok čo všetko som videla ...
Dva krát som vypovedala na polícii, raz lebo som z práce odovzdávala tržbu do banky a jedna bankovka bola falošná a druhý krát sa namna bývalý zamestnávateľ snazil hodiť niečo čo nebola absolútne pravda a doteraz ma tá situácia vie veľmi nahnevať keď si spomeniem..
V prvom prípade som čakala v banke na políciu a šli sme na policajnú stanicu, v druhom prípade kde som vypovedala ako svedok mi prišlo predvolanie na oddelenie.. nepamätám si či mi aj volali, bolo to už veľmi dávno.. oba prípady však prebiehali rovnako, mala som povedať ako sa situácia stala/čo si pamätám, pýtal sa doplňujúce otázky, on vytlačil výpoveď, ja som ju prečítala a podpísala.. v druhom prípade ma aj ukludnoval a chlacholil policajt, lebo som sa cítila naozaj veľmi ponizene.. po čase mi prišlo vyrozumenie ako vyšetrovanie skončilo a tým to haslo..
@jana_eyre_2 No ja mám normálne strach že čo odo mňa chcú.Som rozmýšľala no nič ma nenapadá.
Možno ťa niekto označil ako človeka, ktorý by mohol povedať čo videl, počul ...nemusíš ani tušiť kedy a kde to bolo - ale svojou výpovedou môžeš pomôcť
Na číslo, ktoré používa polícia predvoľba 0961 sa nedá zavolať späť jedine tak spojovateľke a tá prepojí na konkrétneho policajta, ak vieme meno
Autorka, ak si presvedčená, že volali z polície, šla by som tam a zistila o čo sa jedná
Ak by to bol podvod, tiež to hneď zistíš a máš možnosť rovno nahlásiť, keď už si tam
aj mňa volali bez papierovej predvolánky na výsluch, len telefonicky
@patka06 Áno bola to predvoľba 0961
Kým tam nepôjdeš nebudeš vedieť o čo ide.
tak tam choď , a zisti o čo ide
Dostaneš pokutu ak neprídeš

Záleží či ste v roli obzalovej alebo obete 🤣