icon

Ako prebieha zmena trvalého bydliska?

5. máj 2025

Dobrý deň. Ideme vybavovať zmenu trvalého bydliska. Chcela som sa spýtať, ako to funguje. Musíme sa najskôr prihlásiť na novú adresu a až potom zrušiť trvalý pobyt na starom byte alebo najskôr zrusit a potom sa nahlásiť na nový? Ďakujem

maranco
5. máj 2025
zuzkaa1991
5. máj 2025

Automaticky sa rusi start TP jedine som smetie musela zvlast rusit ale ja som rusila TP mesto na novy TP obec ale ak obec a obec sa meni tak to automaticky sa všetko samo ;)

kikusahoj
5. máj 2025

Prihlasit sa na novy trvaly pobyt a automaticky ta odhlasia zo stareho bydliska.

autor
5. máj 2025

Dakujem vam☺️

zic
5. máj 2025

Hlavne skus prehodit vsetky mozne produkty co mas z korespondencneho kontaktu na mailovy... lebo prehlasovanie adresy na "uradoch" (bankove produkty - kazdy jeden aj v tej istej banke, poistky, dodavatelia energii apod) bola nocna mora trvajuca roky...
Pokial to ide posielat mailom (predpisy poistiek, platobne karty, info o konci fixacie uveru apod)...

maranco
5. máj 2025

Môžeš si zapnúť schránku slovensko.sk a úrady ti budú zasielať listy elektronicky a nie poštou.
Na prihlasovanie do schránky si aktivuj aplikáciu https://ep.slovensko.sk potom neopotrebuješ občiansky s čítačkou.