Ako predčasne ukončiť PN a začať OČR?
Prosim Vas pekne o radu, bez hejtov nakolko som nikdy v tejto situacii nebola. Som uz neceli mesiac na PN ktora mi má koncit buduci utorok . Zial moja maminka dnes akutne skoncila v nemocnici a prave ju operuju 😭 . V prípade zeby ju prepustili skor ako v utorok, viem si predcasne ukoncit PN a nastupit s nou dalsim dnom na OCRku ? Dakujem
Jasné, vieš to tak urobiť, od nasledujúceho dňa OČR.
@balerina2025 ako sa ma dohodnut? A co s tym ma posudkovy?
@balerina2025 ako sa ma dohodnut? A co s tym ma posudkovy?
@hopatko ved lekarke povie, co je vo veci. a bude pokracovat v OCR. pekny vecer ti prajem.
Ale ocr na mamu vypise matkin lekar pripadne nemocnica nie tvoj lekar..takze ak sa nechas vypisat z PNv utorok tak v stredu budes musiet nabehnut k maminemu lekarovi so ziadostou o osetrovne na nu.myslim ze sa da aj spatne 1-2 dni.pri detoch mi to pediatricka vedela ako je u dospeleho neviem.
Ale ocr na mamu vypise matkin lekar pripadne nemocnica nie tvoj lekar..takze ak sa nechas vypisat z PNv utorok tak v stredu budes musiet nabehnut k maminemu lekarovi so ziadostou o osetrovne na nu.myslim ze sa da aj spatne 1-2 dni.pri detoch mi to pediatricka vedela ako je u dospeleho neviem.
@saxana000 ano jasne to viem ze jej lekar
@saxana000 nemocnica nevypise OCR, kedze o toho clena rodiny sa stara nemocnicny personal
@saxana000 nemocnica nevypise OCR, kedze o toho clena rodiny sa stara nemocnicny personal
@hopatko myslela som.pri prepustani ak je v stave neschopna sa sama o seba postarat..ved kolko je takych pacientov a teraz ako sa ma ten clovek dostavit k obvodnemu ved musi ist s niekym..keby toho dotycneho napisala rovno nemocnica pri prepustani davalo by to vacsi zmysle alo behat od jedneho doktora k druhemu
Musis si dat potvrdit v den prepustenia https://www.socpoist.sk/kto-som/zivnostnik-szco...
Musis si dat potvrdit v den prepustenia https://www.socpoist.sk/kto-som/zivnostnik-szco...
@niekto2hy no len dlhodobé ošetrovné jej lekár nemusí dať, ak ide o bežnú operáciu bapr.žlčník....takéto dlhodobé OČR sa dávajú pri vážnyh diagnózach ako stav po mozgovej príhode alebo onkologické ochorenie....
Preboha, co sa tu z toho robi kovbojka. Tak ako sme ti pisali vyssie. Na druhy den po prepusteni zoberies prepustaciu spravu ku jej lekarovi, on nasledne pripadne predpise aj lieky ak treba a vypise ti OCR. Not big deal. Mamke skore uzdravenie.
@hopatko do prepustacej spravy mozu napisat ( ak si to stav bude vyzadovat, ze je potrebne ocr, vtedy sa dava aj ta 3mesacna) a, ak sprave toto nie je, moze robit lekar obstrukcie a ano toto viem, lebo sme to zazili na vlastnej kozi ...
autorka nech to tam ale v prepustacej radsej aj uvedu. neviem akeho obvodneho ma tvoja mamina, my sme mali skusenost ze nam nechceli dat ocr lebo to nebolo v prepustacej- ale mozno zas len mame ''stastie na lekarov''
@hopatko do prepustacej spravy mozu napisat ( ak si to stav bude vyzadovat, ze je potrebne ocr, vtedy sa dava aj ta 3mesacna) a, ak sprave toto nie je, moze robit lekar obstrukcie a ano toto viem, lebo sme to zazili na vlastnej kozi ...
@balerina2025 ale ja som sa nic take nepytala...
@niekto2hy no len dlhodobé ošetrovné jej lekár nemusí dať, ak ide o bežnú operáciu bapr.žlčník....takéto dlhodobé OČR sa dávajú pri vážnyh diagnózach ako stav po mozgovej príhode alebo onkologické ochorenie....
@mogaa nam ani vtedy nechceli dat 3m OCR, pretoze onkologicky pacient chodi a je sebestacny, bol az na tolko ze za dva tyzdne skoncil znova v nemocnici. kde aj umrel !
toto je presne to, tam kde treba, tam nedaju, lebo lekara buzeruje zas socialka.
a este lekarka nezabudla podotknut, ze to stava pacientom ktori uz su priputani na posteli a nemozu sa sami starat .... este mala problem dat aj vychadzky ! a do 2 mesiacov umrel.
takto krasne mame nastaveny system uz aj umierajucemu je odopreta sloboda zit a dostojne dozit.

Dá sa to, všetko je na dohode s tvojim ošetrujucim lekárom, aby ukončil tvoju PN s dátumom predchádzajúcim následnú OČR.