icon

Ako pridať babku k rodičovskému dôchodku?

Včera o 13:45

Prosím o radu, krátko po narodení som bola súdne zverená babke a dedkovi. Otca nemám a matkou sa stretávam veľmi ojedinele. Dedko už zomrel. Mojej babke by iste pomohlo aj tých pár eur z mojich daní. Môžem dopísať na papier babku. Treba k tomu aj nejaký papier zo súdu a pod?

krasneleto
Včera o 13:54

@anonym_autor hovoris o 2% z dane? alebo o akom rodicovskom dochodku? ten uz neexistuje

autor
Včera o 13:59

Áno

krasneleto
Včera o 14:00
@anonym_autor

Áno

@anonym_autor ak ti vysiel preplatok dane, z toho 2% mozes poukazat rodicovi... je na to tlacivo

anonym_1476a0
Včera o 14:04
@krasneleto

@anonym_autor ak ti vysiel preplatok dane, z toho 2% mozes poukazat rodicovi... je na to tlacivo

@krasneleto ona sa pýta na babku a ty si ideš svoje

monro
Včera o 14:08

Dve percentá zo zaplatenej dane možno poukázať rodičovi, jednému alebo aj obom, potom sú to štyri percentá. Nie babke, dedkovi.

anonym_9884e7
Včera o 14:08

neviem ako to je v prípade zverenia ... prever si na danovom urade

anonym_8c2bd8
Včera o 14:09

@anonym_autor na danovom priznani zaskrtnes okienko "bol som zvereny do starostlivosti..."

anonym_4c5768
Včera o 14:10
@krasneleto

@krasneleto trochu máš chaos. Nie ak vyšiel preplatok, ale každý zo zaplatenej dane môže darovať 2%

krasneleto
Včera o 14:12
@anonym_4c5768

@krasneleto trochu máš chaos. Nie ak vyšiel preplatok, ale každý zo zaplatenej dane môže darovať 2%

@anonym_4c5768 ok, vdaka za upozornenie, bola som v tom, ze mozes darovat iba ak mas preplatok na dani...

anonym_4c5768
Včera o 14:13
@krasneleto

@anonym_4c5768 ok, vdaka za upozornenie, bola som v tom, ze mozes darovat iba ak mas preplatok na dani...

@krasneleto ok.a samozrejme nedoplatok mať nemôžeš, resp musí byť zaplatený...

autor
Včera o 14:23
@anonym_9884e7

neviem ako to je v prípade zverenia ... prever si na danovom urade

@anonym_9884e7 ani ja neviem preto sa.pýtam......

anonym_8c2bd8
Včera o 14:27
@anonym_autor

@anonym_9884e7 ani ja neviem preto sa.pýtam......

@anonym_autor ved som ti hore odpovedala

autor
Včera o 14:29
@anonym_8c2bd8

@anonym_autor ved som ti hore odpovedala

@anonym_8c2bd8 ďakujem

anonym_0d9c1e
Včera o 15:50

mozes samozrejme, uz ti hore dali co treba zaskrtnut, da sa to v pohode ak si im bola zverena do starostlivosti rozhodnutim sudu
a nemusis mat preplatok, 2 % su v vurubenejndane ale musi byt uhradena samozrejme (nie na splatky)