icon

Ako riešiť chýbajúce dva mesiace pre podporu?

mirka3169
12. dec 2023

Ahojte, nevie mi niekto poradiť, ako to najlepšie urobiť? Chýbajú mi dva mesiace odrobene,aby som mala nárok na podporu. Práve som na rodičovskom. Ak by som sa na dva mesiace zamestnala, aj poberala rodičak, potom išla na podporu, manžel na rodicak...je vlastne takáto cesta správna? Z akej sumy by sa mi rátala podpora? Z tých dvoch mesiacov alebo priemer za posledné 4 roky? Alebo ako by to bolo najlepšie urobiť?

Strana
z4
bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
simsalabim
12. dec 2023

@mirka3169 viem, ze toto nechces pocut, ale neda mi. Nehanbis sa? Myslis aj na buducnost?

mirka3169
autor
12. dec 2023

@simsalabim môžem sa opýtať prečo?

kris_tin257
Autor odpoveď zmazal
hylary
12. dec 2023

@simsalabim odveci komentár. Pani očividne pracovala skoro 2 roky a ty si ju okomentovala akoby bola nejaký zdochliak. Zasnem. Za čo sa má hanbiť? Ja som takisto dala rodicak na muža a podporu som si vyčerpala, mala som odrobenych presne 730 dni a čo teraz akoze? Nie každá kysne 20 rokov na jednom teplom mieste, mnohé z nás majú aj problémy so zamestnaním, ale to vy "dokonale" nikdy nepochopite...

mirka3169
autor
12. dec 2023

@hylary ja som pracovala 4 roky, z toho 2 roky len na dohodu a necelé dva roky na zmluvu. Nechápem, za čo sa mám hanbiť, nejako mi to nejde do hlavy, tebe ďakujem za normálny komentár. 🙏 Nakoľko som mladá a žena s VŠ, zatiaľ som viac odrobiť nestihla, pre iné, múdre 😉

kubkovamama
12. dec 2023

@mirka3169 ak sa nemýlim,po rodicaku máš nárok na podporu iba ak si bola stále vedená u pôvodného zamestnávateľa(plus podmienka zodpovedajúce dní poistenia)..takže ak rodicak prerušis a nastúpis inde,asi to nepomôže.Pozri si poradňu,je tam vysvetlené prečo sa to po rodicaku ráta takto.Ved odrob po rodicaku tie 2 mesiace ešte u pôvodného zamestnávateľa.

hylary
12. dec 2023

@mirka3169 strašne ma dokáže vytočiť takýto úbohý komentár. A bohuzial je tu denne veľa takých. Ak sa ti dá zamestnat niekde na 2 mesiace určite to urob a vyčerpaj si podporu ktorá ti právom patrí 👍

milanemila
12. dec 2023

@mirka3169 vsak ok, ze si mlada s VS a viac si odrobit nestihla, preto nechapem preco chces teraz poberat od statu davky, ved mozes ist robit. Teda alebo pokracovat v tej praci, kde sa chces na 2 mesiace “zamestnat”.
Rozmyslaj aj nad tym ako to vyzera pre tvojho petencialneho zamestnavatela. Aspon teda u nas sme vzdy uprednostnili niekoho ineho pred clovekom, kt pol roka sedel doma na zadku.
Mas bilanciu odrobene 2 roky, potom doma s dietatom a potom chces poberat dalsie mesiace podporu 🙈dufam, ze si teda skoncila aspon nejaku super vysku a zamestnavatelia sa po tebe pojdu potrhat.

9lf9
12. dec 2023

@mirka3169 ak si mala 2r dohodu s pravidelntm prijmom tak sa ti k PP pripocitaju dni z nej ak bola v trvani 4r pred zaradenim do evidencie

mirka3169
autor
12. dec 2023

@milanemila pracovný pomer mi netrvá, takže v tej práci pokračovať nebudem. A hádam je to každého osobná vec, či chce vyžit podporu alebo nie

hylary
12. dec 2023

@kubkovamama mne skončil PP 31.8.2014 a podporu som si začala čerpať 1.6.2016... dcéra mala vtedy 2 roky

mirka3169
autor
12. dec 2023

@9lf9 áno bola v trvaní 4 roky pred, avšak, to bola ešte študentská dohoda, ráta sa aj to? Neviem, ako to tam bolo s odvodmi, keďže to bola študentská dohoda.

mirka3169
autor
12. dec 2023

@hylary nevieš mi však poradiť to, na čo som sa pýtala? Z čoho by sa mi potom rátala podpora ak by som sa zamestnala na tie dva mesiace alebo ak by som si zaplatila dobrovoľne poistenie?

nivea777
12. dec 2023

@mirka3169 z DoBPŠ sa neplatia odvody na nezamestnanecke.. Ak si bola v TPP skoro 2 roky tak si tie chybné mesiace zaplať vo forme DNP, ale treba zvoliť komplet balík.Samozrejme platí 730 dní za posledné 4 roky.Vymeriavací základ je potom za posledné 2 roky.

mirka3169
autor
12. dec 2023

@nivea777 konečne normálny komentár, ďakujem. Áno aj nad týmto som rozmýšľala, že si to zaplatím. Avšak, zaplatím si to na dva roky, potom to teda prerušim, nevieš, za akú dobu si musím požiadať o podporu?

9lf9
12. dec 2023

@mirka3169 nie z brigadnicke sa nerata

nivea777
12. dec 2023

@mirka3169 no tak,aby si za posledné 4 roky mala 730dni,nemôžeš to presvihnut

simsalabim
12. dec 2023

@hylary
@mirka3169 vobec sa mi to nezda byt odveci komentar, pretoze sa pyta, ako vycicat tento uz teraz zhumplovany stat. Kazdy by len bral, “lebo ma pravo” a kto to ma financovat? To, co odviedla za tie “ocividne 2 roky” na financovanie tej podpory nestaci. Podpora by mala byt pre ludi, ktori to naozaj potrebuju, nie pre zdravych, ktori mozu pracovat.Ona na podporu a manzel na rodicak - no sorry, ze v tom vidim vychcanost a ze sa mi nepaci, kam idu moje odvody. Ved sa zamyslite nad tym, ake su v tomto state rozvratene financie!

9lf9
12. dec 2023

@mirka3169 sa na dva mesiace zamestnaj a podpora sa ti vyrata z PP ktory trval necele dva roky + novy PP/dohoda aby si mala 730 dni trvania, potom muz na RP a ty na podporu.

mirka3169
autor
12. dec 2023

@simsalabim no sorry, že som tomuto štátu za dva roky mesačne len tak odvádzala cca 1300€ odvody 😅😅😅 ocividne si typ ženy, ktorá sa nudí, chodí na modrý koník. Odporúčam ti sa kúsok zamestnať, aby si nemala taký nudný život a možno sa naučíš niečo, lepšie zarobiš, a oplatí sa ísť aj tebe na podporu 😉😉 nezaviď 🙏🙏

simsalabim
12. dec 2023

@mirka3169 pozri, je smutne, ze si myslis, ze tie odvody si odvadzala “len tak”. Uz to hovori o tom, ze nema zmysel o tom diskutovat. Ked tento stat krachne akurat vtedy, ked ho budes potrebovat, mozno vtedy to pochopis.

mirka3169
autor
12. dec 2023

@simsalabim a ty si ako zachránila tento štát?? Že makaš od rána do večera? 🙏

nelca0510
12. dec 2023

@mirka3169 a kde je problém,aby si šla do práce namiesto naháňania dvoch mesiacov ?

hylary
12. dec 2023

@mirka3169 🤣🤣🤣 si ju riadne zotrela... Keby sa tak každý staral o seba, bolo by o všetkých postarané...

simsalabim
12. dec 2023

@mirka3169 to, kedy ja “makam”, ta zaujimat nemusi. Pracujem, zjavne aj preto, aby som podporila ludi ako ty. Socialny system je zalozeny na solidarite a je smutne, ze ho ludia zneuzivaju.
@hylary Vobec nemam pocit, ze ma zotrela. Akurat ma upevnila v presvedceni, ze to tu skor ci neskor skonci zle. Asi skor v case, ked ja uz budem na dochodku alebo ani tam uz nie. Ale vas to zasiahne.

lienka.7
12. dec 2023

@simsalabim vieš, chuderka sa toooooľko "namakala", ze jej ani podpora nevychádza 👌🤣🤣🤣
Nejaké svedomie tu na fore nehľadaj, vsak predsa má na to narok, tak prečo by to nevyuzila? Ale keď ma niekto narok na príspevok na hypo, tak to ho tu budú ostošesť hejtovat, ale takéto situácie sú samozrejme OK. Nech už na tú hubu konecne padneme, zvýšia dane a poberu rôzne takéto príspevky, lebo inak sa nič nezmení.
@mirka3169 mesacne si platila odvody 1.300€ fakt??? To si mala koľko plat? 2.500€ brutto???

hylary
12. dec 2023

@simsalabim ale ona nič nezneuziva. Zákon hovorí že po 2 rokoch odrobenych má nárok na podporu. Takze tvojim výčitkám nerozumiem, prepáč.

mirka3169
autor
12. dec 2023

@lienka.7 áno, a tým pádom aj takú materskú, ešte len teraz vás naseriem, čo? 😅

angel993
12. dec 2023

@simsalabim choď sa prosím postaviť pred sociálnu poisťovňu alebo úrad práce, tam takých ako si ty veľmi treba. Možno sa uvedomia a začnú hanbiť tí, ktorí nikdy v živote nerobili, hoci sú zdraví a vyciciavaju štát.

Strana
z4