icon

Ako riešiť OČR na jeden deň pri plnom úväzku?

pe_mi
3. apr 2024

Ahojte, pokiaľ potrebujem zostať doma s dieťaťom len jeden deň, ale som na úväzku na pol dňa (na zmluve),ale robím normálne na celý deň 8,5hod.
(nejde tu o to,že odvody a prečo tak robím, čiže toto tu neriešme,lebo viem,že mnohé by to napadlo,prečo to tak mám) čiže paragraf asi nepripadá do úvahy, keď potrebujem byť napr.len v prvý deň choroby dieťaťa doma a potom bude so starými rodičmi ostatné dni.pytam sa do budúcna,nie je to aktuálne.
Nikdy som ešte nebrala očr,ani paragraf.pred MD a RD s deťmi som len brigády mávala.čiže v tom neviem chodiť.
Ďakujem za rady.

jaroe
3. apr 2024

aj ludia s polovicnym uvazkom maju narok na paragraf.

misana84
3. apr 2024

Normálne vezmite Lv na dieťa

viestta
3. apr 2024

Na OCR mas narok aj pri polovicnom uvazky, vymeriavaci zaklad sa ti vypocita z toho kolko zarabas. Tie hodiny co robis zadarmo mozes travit rovnako doma ako v robote

pe_mi
autor
3. apr 2024

áno,len musím si ho vyčerpať na 4hod a tým pádom by som sa do práce musela vratit.neviem či sa chápeme,lebo som na papieri na 4hod ,ale normálne chodím do práce na celý deň,čiže do 4hod si obeham paragraf a prakticky na ostatné hodiny s mam vrátiť do práce.isto ma tu niekto pochopi
Čiže ak chcem byť v ten deň, celý jeden deň doma pri dieťati ,mam si pýtať očr len na jeden deň?či dovolenka radšej

aaao
3. apr 2024

Rozumiem co myslis, aj ja to tak mam robim viac ako 4 hodiny a paragraf mam 4 hodiny. Takze bud beriem viac paragrafov alebo musim dorabat hodiny. Zati OCR mi prekryva zmeny tak ako ich mam naplanovane, takze ked mam aj celodenku tak mi rata 10 hodin.

aaao
3. apr 2024

@pe_mi a dovolenku mas tiez len 4 hodiny

pe_mi
autor
3. apr 2024

@aaao ešte som nebrala dovolenku,ani nič z týchto veci..na paragraf ma poprosil,nech si to obehnem do tých 4hod,keď by som si ho potrebovala zobrať .dovolenku ešte neviem,pravdu poviem.musim sa v tom zorientovať,popýtať sa .som novačik v tomto

luliu
3. apr 2024

@pe_mi máš normálne nárok na paragraf a ocr je zbytočná na jeden den

misana84
3. apr 2024

@pe_mi a akože k čomu je to dobre, že na papieri ste na pol úväzku ale normálne pracujete??? Sak to vás obabrava zamestnávateľ, nemate normálne odvody ani nič… to robite načierno?

pe_mi
autor
3. apr 2024

@misana84 ďakujem za príspevok,vyjadrila som sa v mojej otázke

misana84
3. apr 2024

to sa potom dohodnite so zamestnávateľom, nech to on rieši keď si to tak zariadil, vy na papieri ked robite 4 hodiny tak vám sraci na 4 hodiny aj Lv zvyšok nech si rieši on

misana84
3. apr 2024

A som zvedavá čo by na to povedala kontrola, že má pracovníčku na pracovisku keď má celodenné LV

aaao
3. apr 2024

Ale ja realne mam odrobenych 20 hodin tyzdenne len nerobim kazdy den 4 hodiny ale 3dni v tyzdni 6-8 hodin. To je to iste ako ked niekto robi 12ky a ma 40ku uvazok 🤦‍♀️🤦‍♀️

misana84
3. apr 2024

@aaao ale keď beriete celodenné lv tak prečo riešite hodiny? Veď to je jedno či robite jeden deň 4 a druhý 8 veď sa berie týždeň - odpracované hodiny

aaao
4. apr 2024

@misana84 lebo “cely den” pri polovicnom uvazku su 4 hodiny a je jedno ci ide o lekara alebo dovolenku 🤦‍♀️🤦‍♀️

moonlight1210
4. apr 2024

.

moonlight1210
4. apr 2024

Ako to tam riesia ostatni so 4 hodinami na cierno? Ci ty si jedina?

Ocr, ci dovolenka su v podstate celodenne udalosti (dovolenka moze este dajme tomu byt poldnova, po dohode so zamestnavatelom). Sice sa s nimi naraba tak, ze ak sa preplacaju zamestnavatelom (dovolenka), tak iba do vysky tvojho celodenneho uvazku, teda tie 4 hodiny, ale neznamena to, ze si budes odbiehat tajne dalsie 4 hodiny odrobit, lebo ty mas mat vlastne 8.

Na to mal zamestnavatel mysliet vopred, ze ked vypadnes na cely den, tak ani z tych zvysnych 4 hodin nebude nic mat v ten den.

Hadam necakal, ze ked si vezmes napr. tyzden dovolenky a pojdete do zahranicia, tak to kazdy den otocis lietadlom na 4 hodiny do prace a naspat k moru, lebo oficialne ti dovolenka pokryva tie 4 oficialne pracovne hodiny (co je de facto pre teba tvoj cely pracovny den), no ty robis na tajnasa 8, takze ti 4 hodiny ostavaju akoze “nepokryte”.
Vsak ti ich proste len nezaplati nacierno na ruku, lebo si tam nebola a neodrobila ich.

A to iste chap aj s celodennym paragrafom. Tebe ten paragraf so sprevadzanim dietata na vysetrenie pokryje tie 4 hodiny, co je oficialne tvoj cely pracovny den. Vybavene.
Mas sice mat 8 hodin, kde su ale 4 na cierno, neoficialne. Tam proste len v ten neprides a oni ti ich tym padom nezaplatia na ruku.
Nie si povinna si ich odbiehat odrobit. Preco by si mala?

bimbambim
4. apr 2024

Normálne paragraf. A zbytok smola . oficiálne robíš len na 4 hodiny. Vieš ,že týmto okradas hlavne seba? Však polka tvojej výplaty čo máš na čierno tu nejde nikam. A kebyže príde kontrola tak máte problém obaja.
Normálne si zober priepustku tak ti bude stačiť na tvoj oficiálny pracovný čas.Zbytok normálne ostaneš doma .

pe_mi
autor
4. apr 2024

ďakujem ti pekne za odpoveď
@moonlight1210

pe_mi
autor
4. apr 2024

@bimbambim ďakujem

saxana000
4. apr 2024

Paragraf ti preplati 4h a.tie ostatne 4 budes doma zadarmo alebo si napises este jeden paragraf na iny den kedy budes realne cely den v praci a tam si ich vlastne nadrobis.ked tam carujete s hodinami nacierno toto nebude problem len si zozen razitko niekde

misana84
4. apr 2024

@aaao a sak pani má len na papieri polovičný