icon

Ako riešiť odmietnutie notárskeho splnomocnenia?

lucinika
16. nov 2025

Dobrý deň, včera som sa zúčastnila schôdze SVB, pričom ma splnomocnil majiteľ bytu. Splnomocnenie bolo notársky overené. Predsedníčka ho odmietla prevziať s odôvodnením,že nesúhlasí s jeho obsahom pričom text ani nečítala. Argumentovala som, ktorá časť textu splnomocnenia je v rozpore. Bola agresívna, vzápätí mi povedala aby som splnomocnenie poslala poštou čo aj urobím a schôdzu zrušila. Ako mám postupovať? Podľa mňa bolo jej rozhodnutie o neprijatí a zrušenie schôdze v rozpore so zákonom.
Ďakujem za odpoveď.

biba_18
16. nov 2025

celkom nerozumiem, čo máš poslať poštou? to splnomocnenie je tvoje, nemáš to nikomu dávať…

biba_18
16. nov 2025

a ešte, predsedníčka čoho? a ostatní majitelia súhlasili so skončením schôdze? btw, toto nech si vyrieši majiteľ. ty si zastupovala jeho…

anonym_adfa41
16. nov 2025

To splnomocnenie by som neposielala.
Dala si k nahliadnutiu? Dala.
A dôvod zrušenia schôdze uviedla ? Nikto z účastníkov sa neohradil ?
Mňa by vrcholne naštvala a teda ústa by som si otvorila.
Schôdze mávame okolo 18.30 hod. , letím tam vždy s vyplazeným jazykom, lebo nie všetci sedíme doma , a keby to len tak zrušila...
Inak ako píše vyššie, toto by som nechala na majiteľovi nech dorieši.

lucinika
autor
16. nov 2025

Predsedníčka je voči majiteľovi zaujatá,odmieta s ním komunikovať,je agresívna a celkovo medzi vlastníkmi nepanujú dobré vzťahy. S jednou susedkou začali kričať nech splnomocnenie zašleme poštou a ruší schôdzu a to bez udania dôvodu. Nechcela som hrotiť situáciu,nakoľko sa začala vyhrážať že všetko pôjde právnikovi nakoľko medzi majiteľom a manželom dotyčnej susedy sú vedené súdne spory. Aj z tohto dôvodu sa môj splnomocnitel nechce zúčastňovať na schôdzach.

ukgirls
16. nov 2025

ty kontaktuj majitela co sa stalo a nech si to riesi on s pravnikom ... ty to neries-nestavaj sa do sporu inych ludi...

lucinika
autor
16. nov 2025
@ukgirls

ty kontaktuj majitela co sa stalo a nech si to riesi on s pravnikom ... ty to neries-nestavaj sa do sporu inych ludi...

@ukgirls ďakujem za radu

motylik2559
16. nov 2025
@lucinika

@ukgirls ďakujem za radu

@lucinika Ahoj, @ukgirls ma pravdu. Majitel ma sudne spory s jej manzelom a teba vysle ako splnomocnenca, lebo on sa nerad zucastnuje tychto stretnuti, uz aj to vypoveda. Povedz majitelovi co sa udialo a tam to ma pre teba zhasnut. On je majitel, on nech toto riesi.

sasa1310
16. nov 2025
@lucinika

Predsedníčka je voči majiteľovi zaujatá,odmieta s ním komunikovať,je agresívna a celkovo medzi vlastníkmi nepanujú dobré vzťahy. S jednou susedkou začali kričať nech splnomocnenie zašleme poštou a ruší schôdzu a to bez udania dôvodu. Nechcela som hrotiť situáciu,nakoľko sa začala vyhrážať že všetko pôjde právnikovi nakoľko medzi majiteľom a manželom dotyčnej susedy sú vedené súdne spory. Aj z tohto dôvodu sa môj splnomocnitel nechce zúčastňovať na schôdzach.

@lucinika a načo si ty išla na schôdzu? Chcela si za niečo hlasovať alebo kvôli čomu?

lucinika
autor
21. nov 2025
@sasa1310

@lucinika a načo si ty išla na schôdzu? Chcela si za niečo hlasovať alebo kvôli čomu?

@sasa1310 na základe toho,že má majiteľ splnomocnil,aby som ho zastupovala vo veciach SVB a hlasovala

sasa1310
21. nov 2025
@lucinika

@sasa1310 na základe toho,že má majiteľ splnomocnil,aby som ho zastupovala vo veciach SVB a hlasovala

@lucinika no ono závisí od toho aké si mala splnomocnenie. Sú dva druhy. Jedno je len na zúčastnenie sa schôdze a druhé splnomocnenie v plnom rozsahu aj na hlasovanie. Tak si asi mala zlé

lucinika
autor
23. nov 2025
@sasa1310

@lucinika no ono závisí od toho aké si mala splnomocnenie. Sú dva druhy. Jedno je len na zúčastnenie sa schôdze a druhé splnomocnenie v plnom rozsahu aj na hlasovanie. Tak si asi mala zlé

@sasa1310 splnomocnenie he dobré,mám právo hlasovať a teda musím byť účastná aj schôdze