icon

Ako riešiť opakovane neplatné daňové doklady?

28. okt 2025

Z určitej inštitúcie nám opakovane chodia neplatné daňové doklady, tá chýba nemá vplyv výšku služby ktorú využívame jedna sa o princíp. Niektorí mi hovoria aby som to neplatila iný zas aby som šla tam a spravila prednášku a náležitostíach, ktoré by daný doklad mal obsahovať.
V skratke: Pred pár rokmi som po md nastúpila do novej práce, na zastupovanie, lenže kolegyni ktorú som mala zastupovať počas PN po troch mesiacoch zomrel náhle manžel a ju to úplne zlomilo. V tej práci so mnou vedúca cvičila ako so soplaňou, pravidelne ma hodnotila negatívne, prezentovala vedeniu aká som neschopná a koľko toho ma má musí naučiť. Dala si preplacať nadčasy a odmeny, lebo ma má kontrolovať lebo ja, stále ja..v skutočnosti však nič nerobila a maximálne tak hodila na stôl starú zbierku zakonov že ich mám nabiflovať. Odišla som z tade a má lepšiu prácu. Ale...
Možno som blbá ale ja ju nechcem ani vidieť nie ešte isť s ňou do konfrontácie. Ako by ste sa zachovali vy?

deti95060810
28. okt 2025

ty si v tej inštitúcii pri tej šéfke pracovala a teraz odtiaľ ti posielajú neplatné doklady? Dobre som pochopila? ak áno tak ja by som jej teraz povedala. takú príležitosť by som si nenechala ujsť.

autor
28. okt 2025
@deti95060810

ty si v tej inštitúcii pri tej šéfke pracovala a teraz odtiaľ ti posielajú neplatné doklady? Dobre som pochopila? ak áno tak ja by som jej teraz povedala. takú príležitosť by som si nenechala ujsť.

@deti95060810 áno, ale ja som ňou bola tolko ponožovaná, šikanovaná a zdeptaná, že mám žalúdočné kŕče už keď len počujem jej hlas

chrobak7
28. okt 2025
@anonym_autor

@deti95060810 áno, ale ja som ňou bola tolko ponožovaná, šikanovaná a zdeptaná, že mám žalúdočné kŕče už keď len počujem jej hlas

@anonym_autor Pošli jej doklady späť, že firma ich neakceptuje, lebo nemajú predpísané náležitosti.

moonlight1210
29. okt 2025

Presne to by som urobila, co ti radia vyssie. Poslala to oficialne naspat so ziadostou o opravu.

Pokial sa to bude i tak opakovat, kontaktovala by som vedenie s upozornenim, ze su nam opakovane dorucovane doklady, ktore su vystavene s chybami, ktore sposobuju, ze doklad nesplna zakonne nalezitosti pre uplatnenie dane. Preto ziadame o napravu problemu na ich strane, napr. preskolenim osob zodpovednych za ich vystavovanie.