icon

Ako riešiť ošetrovné počas jarných prázdnin?

11. feb 2026

Ahojte riešili ste teraz ošetrovné z dôvodu uzavretia MŠ kvôli jarným prázdninám? Pani na sociálnej my povedala že to sa počas jarných prázdnin nedá uplatniť tak teraz neviem či si o to môžem požiadať

anonym_f392fc
11. feb 2026

Jasne ze mozes

anonym_bc7856
11. feb 2026

Uplne kazde prazdniny, co je zatvorene...

parvinka0001
11. feb 2026

Áno môžeš

anonym_f392fc
11. feb 2026

A pani zavolaj a spytaj sa jej preco ta klame a ci za to berie vyplatu...strasne ma to vytaca

mogaa
11. feb 2026

pozor, nie všetky MŚ sú zatvorené.....ošetrovné sa dá uplatniť len v prípade ak je daná MŠ zatvorená zriadovateľom....takže pani zo SP mala čiastočne pravdu

anonym_f392fc
11. feb 2026
@mogaa

pozor, nie všetky MŚ sú zatvorené.....ošetrovné sa dá uplatniť len v prípade ak je daná MŠ zatvorená zriadovateľom....takže pani zo SP mala čiastočne pravdu

@mogaa ved pise v otazke, ze z dovodu zatvorenia, preco inak by sa pytala? Nemala pravdu ani ciastocne, oklamala ju vedome alebo nevedome, obe moznosti su velmi zle.

anonym_bc7856
11. feb 2026

Jasne, usetrit dovolenku...

autor
11. feb 2026
@anonym_bc7856

@mogaa to my je jasné že sa dá o to požiadať iba ak je zriaďovateľom zavretá škôlka 🙂 len som ostala zmätená s tej pani,každopádne žiadosť mám vypísanú pondelok ju beriem na sociálku
@anonym_bc7856 o to mne nejde ja som najprv žiadala dovolenku len tú my zamestnávateľ odmietol dať tak to musím takto riešiť 🙂

anonym_bc7856
11. feb 2026
@anonym_autor

@mogaa to my je jasné že sa dá o to požiadať iba ak je zriaďovateľom zavretá škôlka 🙂 len som ostala zmätená s tej pani,každopádne žiadosť mám vypísanú pondelok ju beriem na sociálku
@anonym_bc7856 o to mne nejde ja som najprv žiadala dovolenku len tú my zamestnávateľ odmietol dať tak to musím takto riešiť 🙂

@anonym_autor tak to vies, vsetci by chceli volno cez prazdniny a potom nema kto robit. Teda neviem ako je to u vas v robote, co vlastne robis. Slovencinarka asi nebudes.
Mimochodom, nahradna skolka nie je? Ani sa dopredu nepytali, ci by bol zaujem mat cez prazdniny otvorene? Lebo teda skolky vacsinou mavaju cez tieto male prazdniny otvorene.

anonym_f392fc
11. feb 2026
@anonym_bc7856

@anonym_autor tak to vies, vsetci by chceli volno cez prazdniny a potom nema kto robit. Teda neviem ako je to u vas v robote, co vlastne robis. Slovencinarka asi nebudes.
Mimochodom, nahradna skolka nie je? Ani sa dopredu nepytali, ci by bol zaujem mat cez prazdniny otvorene? Lebo teda skolky vacsinou mavaju cez tieto male prazdniny otvorene.

@anonym_bc7856 vacsinou co tvrdis je hlupost. U nas je MS spolu v budove so zakladnou skolou, kazde prazdniny je zatvorena, ani jedna kucharka nepride do prace a nebudu varit kvoli par detom, v zivote nam nedali nahradnu skolku, okrem cca 2 tyzdnov v lete. Vyuzivala som osetrovne, kedze dieta nezavesim na kliniec a nepocka tam do vecera.

anonym_bc7856
11. feb 2026
@anonym_f392fc

@anonym_bc7856 vacsinou co tvrdis je hlupost. U nas je MS spolu v budove so zakladnou skolou, kazde prazdniny je zatvorena, ani jedna kucharka nepride do prace a nebudu varit kvoli par detom, v zivote nam nedali nahradnu skolku, okrem cca 2 tyzdnov v lete. Vyuzivala som osetrovne, kedze dieta nezavesim na kliniec a nepocka tam do vecera.

@anonym_f392fc aka hlupost? Uz je bezne, ze skolky byvaju v tieto male prazdniny otvorene, staci riaditelke tlmocit zaujem. Lenze naco, ked takto je to jednoduchsie. Aj matky vacsich deti by chceli byt doma, uzit si s detmi prazdniny, no nemozu. Ony osetrovne uz nemaju, dovolenku nedostanu, lebo matky mensich deti su na OCR. No je to bohuzial tak.
Toto je vecny problem, co s detmi.

michaela329
11. feb 2026
@anonym_f392fc

@anonym_f392fc u nás je napríklad mš otvorená a kuchárky sú v práci aj keď je zatvorená - keďže varia aj dôchodcom. Tu napríklad v okolí býva aj zberná škôlka počas letných prázdnin. Záujem sa zisťuje dopredu.

anonym_1a3b6e
11. feb 2026
@anonym_bc7856

@anonym_f392fc aka hlupost? Uz je bezne, ze skolky byvaju v tieto male prazdniny otvorene, staci riaditelke tlmocit zaujem. Lenze naco, ked takto je to jednoduchsie. Aj matky vacsich deti by chceli byt doma, uzit si s detmi prazdniny, no nemozu. Ony osetrovne uz nemaju, dovolenku nedostanu, lebo matky mensich deti su na OCR. No je to bohuzial tak.
Toto je vecny problem, co s detmi.

@anonym_bc7856 no nie je bežne, často nie je ochota, my sme museli peticiu kraviny vymyšlat vychylovat aby laskavo bola nahradna škôlka
a čuduj sa svete je vždy plna, neskôr sme sa dozvedeli že akosi papier kde sa zapisovali deti sa hodil do šatne na 10 min lebo bol taky prikaz
to boli ine dokazovačky kolko skutočne chce alebo nechce

parvinka0001
11. feb 2026
@anonym_bc7856

@anonym_bc7856 ale ťa to serie riadne

anonym_bc7856
11. feb 2026
@parvinka0001

@anonym_bc7856 ale ťa to serie riadne

@parvinka0001 som matka prvaka a co ja mam robit? Dovolenku mi nedaju, lebo druhe matky, co prazdniny, to OCR. A nie, ja som to minule roky nevyuzila... Co mam ja robit? Platit tabory...

anonym_f392fc
11. feb 2026
@anonym_1a3b6e

@anonym_bc7856 no nie je bežne, často nie je ochota, my sme museli peticiu kraviny vymyšlat vychylovat aby laskavo bola nahradna škôlka
a čuduj sa svete je vždy plna, neskôr sme sa dozvedeli že akosi papier kde sa zapisovali deti sa hodil do šatne na 10 min lebo bol taky prikaz
to boli ine dokazovačky kolko skutočne chce alebo nechce

@anonym_1a3b6e kto nezazil nepochopi...

anonym_f392fc
11. feb 2026
@anonym_bc7856

@parvinka0001 som matka prvaka a co ja mam robit? Dovolenku mi nedaju, lebo druhe matky, co prazdniny, to OCR. A nie, ja som to minule roky nevyuzila... Co mam ja robit? Platit tabory...

@anonym_bc7856 asi chapes ze sa bavime len o skolkaroch kedze je tak system nastaveny, a nie je rec o prvakoch ani ziakoch na ZS. Alebo nechapes

anonym_bc7856
11. feb 2026
@anonym_f392fc

@anonym_bc7856 asi chapes ze sa bavime len o skolkaroch kedze je tak system nastaveny, a nie je rec o prvakoch ani ziakoch na ZS. Alebo nechapes

@anonym_f392fc vsak chapem... Ale ani ja toho prvaka nezavesim na klinec, ako tu bolo pisane... Proste v skolke ked bol, boli zberne, respektive, na jarne prazdniny sa nezatvarali, to sa vykrylo... A teraz co? Dovolenku nedostanem, lebo ako pisem, ine matky su OCR. Ja nemozem byt... Tak ja dieta asi na ten klinec zavesim...

aliziana
11. feb 2026
@anonym_bc7856

@anonym_f392fc vsak chapem... Ale ani ja toho prvaka nezavesim na klinec, ako tu bolo pisane... Proste v skolke ked bol, boli zberne, respektive, na jarne prazdniny sa nezatvarali, to sa vykrylo... A teraz co? Dovolenku nedostanem, lebo ako pisem, ine matky su OCR. Ja nemozem byt... Tak ja dieta asi na ten klinec zavesim...

@anonym_bc7856 autorka ani my ďalšie za to nemôžeme...

anonym_bc7856
11. feb 2026
@aliziana

@anonym_bc7856 autorka ani my ďalšie za to nemôžeme...

@aliziana nie, ale tiez budete mat raz prvaka... Tam si to uvedomite...

aliziana
11. feb 2026
@anonym_bc7856

@aliziana nie, ale tiez budete mat raz prvaka... Tam si to uvedomite...

@anonym_bc7856 áno, mám prváka 🙂 (škôlkara nie)

sara07
11. feb 2026
@anonym_bc7856

@anonym_bc7856 u nás na tyžden 180€ , alebo 15-20 e na den a čo by nie

parvinka0001
11. feb 2026
@anonym_bc7856

@anonym_bc7856 ja mám dvoch prvákov a myslíš že môžem si dovoliť tábory pre dvoch . Ja som tiež ocr využila koľko sa len dalo na tú cez letné prázdniny tak neviem čo riešiš . Ale nebudem tu niekomu vypisovať že jasne ušetriť dovolenku . Tiež ma štve že na prvákov a podobne to už neplatí ale stým svojim komentárom to nezmenis

autor
12. feb 2026
@anonym_bc7856

@anonym_bc7856 u nás býva len v lete prvé dva týždne otvorená aj to len keď sa nazbiera dostatok deti🙂 ja sa pred každými prázdninami informujeme ako bude škôlka na tom aby som sa vedela dopredu zariadiť 🙂 v práci kde robím s takýmito záležitosťami nebol nikdy problém vždy boli ústretový a chápavý, (necelá polovica zamestnancov u nás sú matky po materskej lebo práve toto im vyhovovalo )len teraz sa tam zmenila vedúca a tá má s týmto problém 🙂 a čo sa týka tej Očr využila som ju predtým len raz aj to keď bola škôlka kôli chorobnosti zavretá a ozaj som toho malého nemala kde dať , a som ten typ človeka že keď mám možnosť radšej idem do tej práce a vždy radšej dožičim tu dovolenku tej ktorá nemá dať kde to dieťa, a tiež budem mať od septembra prváka a viem si predstaviť aké to je ťažké cez tie prázdniny hlavne v lete čo sa týka aj financií na tie tabori-preto ako som vyššie písala radšej som dovolenku prenechala takto kolegyniam ktoré to potrebovali viac ako ja (toto leto napríklad tiež nebudem mať dovolenku vôbec ani očr aj keď viem že mám na to nárok, ale načo keď to nepotrebujem a mám dať kde malého )

anonym_14d328
12. feb 2026

Zlatá naša škôlka, cez všetky prázdniny fungovala. Cez leto tri týždne, jarné prázdniny týždeň, jesenné veľkonočné tiež. Mali sme 150 deti v škôlke a vždy cez prázdniny vyše 100 detí chodilo do škôlky. Lebo rodičia pracovali.
Teraz mám prváčika a vidím aký to je rozdiel, tiež nemôžem ostať doma. Nedajú mi dovolenku v práci lebo nemá kto robiť.

anonym_e5e200
13. feb 2026
@anonym_bc7856

@anonym_bc7856 ale toto nie je predmetom temy. Nie je autorkina vina, ze system je nastaveny takto. Tu je rec o skolkaroch a ty sa stazujes na nespravnom mieste.