Ako riešiť trvalý pobyt a dedenie bez komplikácií?
Ahojte chcela by som sa spýtať zdedila som byť po babke ale aj jej dcéra ktorá je obmedzená na právne úkony byť chceme predať teta je umiestnená v sociálnom zariadený už pomaly rok trvalý pobyt sa jej zruší keď sa byt predá. Nevieme ci mame požiadať písomne o zariadenie aby jej tam dal pobyt alebo len prechodný u nás. Ale keby niekedy v budúcnosti by došlo k úmrtíu a ma prechodný pobyt u nás má nárok na dedenie zjej strany ona už zostala len sama nemá ani brata nikoho nemá a nevieme ci si mame dat niečo napísať u notára aby po jej smrti nemal nikto na nič nárok ked bude mať trvalý alebo prechodný pobyt u nás poradili by ste nám vopred ďakujem.
Trvaly pobyt nema nic spolocne s dedenim to nezmenená ze je majitelom nehnuteľnosti;) a trvalý pobyt moze mat aj na obci(na mestskom úrade) a tam dotycnej budu chodiť zásielky ak chodia prechodny vobec nema na dedenie nic spolocne ;) dedia len ti ludia ktory patria pod majitela nehnuteľnosti na LV to.je dôležitý údaj na dedenie LV ;)
@zuzkaa1991 ďakujem tak ze to nevadí ze teta sa vola tak jak ja som sa volala za slobodna a na LV je manžel lebo je to jeho dom
Neee tam su aj ine udaje ako meno ;) o.majetok nepridete ;)
A teta deti nemá?
Trvalý pobyt je v dnešnej dobe administratívna záležitosť. Neznamená žiadne majetkové práva. Naopak, ak pre tetu vybavuješ úradné záležitosti ty, bude pre teba jednoduchšie, ak jej úradné zásielky budú chodiť k vám (väčšinu posielajú na adresu trvalého pobytu). Aspoň sa nič nestratí, neprehliadne. Manžel ako majiteľ domu jej vie trvalý pobyt kedykoľvek na počkanie zrušiť.
A teta deti nemá?
@bielasovicka nie teta deti nemá lebo jej mama naša babka zomrela brat jej tiež zomrel a ona zostala sama ale ma opatrovníka ale teta je umiestnená v zariadený lebo potrebuje 24 hodinovú opateru ona je postihnuta od detstva

Trvaly pobyt nema nic spolocne s dedenim to nezmenená ze je majitelom nehnuteľnosti;) a trvalý pobyt moze mat aj na obci(na mestskom úrade) a tam dotycnej budu chodiť zásielky ak chodia prechodny vobec nema na dedenie nic spolocne ;) dedia len ti ludia ktory patria pod majitela nehnuteľnosti na LV to.je dôležitý údaj na dedenie LV ;)