Ako riešiť trvalý pobyt na dvoch adresách?
Ahojte,
Chcem sa poradiť. Mam nahlaseny trvaly pobyt aj so ženou na povodnom bydlisku v dome na dedine.
Máme byt aj v inom okrese, kvoli praci. Kde platime len daň za nehnutelnost. Polku volneho času travime na byte a polku času aj na povodnom bydlisku. Dostávame vyzvy na prihlasenie sa na trvaly pobyt tam kde mame byt. Že nám stiahnu komunalne koše, co by bol najmenši problem pre nás. Ako to riešite ak mate dve nehnutelnosti? Napr.komunal. miestne poplatky. Kedze peniaze dostava iba nasa obec za nas ako občana.
@mirko135 v zivote na nas nikto netlacil... trvaly mam kvoli parkovacej politike v meste, byvame v dome... TP je dost prezitok a je otravne menit vsetko ak zmenis adresu.
Takze by som musel mat velmi dobry dovod to robit...
@anonym_4f0f02 ved prave, na to uz musim mat ozaj dovod. Samozrejme nieje to kvoli komunalu. Ale kvoli peniazom. Kedze mame byt v novostavbe a polovica nema trvaly pobyt. Tak mu uz rocne ujde dosť velka cifra, ktora mohla mat dana obec/mesto.
@anonym_4f0f02 ved prave, na to uz musim mat ozaj dovod. Samozrejme nieje to kvoli komunalu. Ale kvoli peniazom. Kedze mame byt v novostavbe a polovica nema trvaly pobyt. Tak mu uz rocne ujde dosť velka cifra, ktora mohla mat dana obec/mesto.
@mirko135 absolútne nerieš. Nemáte žiadnu povinnosť sa prehlasovať.
@mirko135 však v byte je všetko v zalohovych platbách
@anonym_36dfde ale obec nedostava dane od statu za ludi co tam byvaju =) kedze maju TP inde
@brontofuz a čo teraz? Však niekoľko ľudí ma viac nehnuteľností a trvalý pobyt iba jeden. Aj my tak mame. Platíme tam daň za nehnuteľnosť a smeti všetko ostatné platíme v zálohových platbách
@brontofuz a čo teraz? Však niekoľko ľudí ma viac nehnuteľností a trvalý pobyt iba jeden. Aj my tak mame. Platíme tam daň za nehnuteľnosť a smeti všetko ostatné platíme v zálohových platbách
@anonym_36dfde no nič, zbytocnosť. Ved áno, zalohove platby za byt myslite? Tie mesačne poplatky za byt
@anonym_36dfde no nič, zbytocnosť. Ved áno, zalohove platby za byt myslite? Tie mesačne poplatky za byt
@mirko135 áno, však tam máš smeti
@mirko135 áno, však tam máš smeti
@anonym_36d
@anonym_36dfde ale sak tam niesu zahrnute smetie, ved tie kose zabezpecuje obec a plati to z z dani, ktore vyzbiera za občanov s TP
@anonym_36d
@anonym_36dfde ale sak tam niesu zahrnute smetie, ved tie kose zabezpecuje obec a plati to z z dani, ktore vyzbiera za občanov s TP
@mirko135 no my mame v bytoch v Ba v zálohovych platbách aj smeti
Nahlas smeti na jedného v meste na druhého nechajte na dedine. A problém bude vyriešený
@mirko135 nedavno nam volali z mesta (mame byt na prenajom). Byvame ale len v dome na dedine. Tu platime vsetko, v byte som platila teraz smeti za najomnika (to bola dohoda s nim) a na Mestskom urade chceli ze mam platit za 2 osoby kedze sme majitelia. Bud by som na oboch miestach riesila ze striedam byvanie pol na pol a teda som ochotna platit na oboch miestach polovicu. Alebo by som mala nahlasene len na mieste kde zijem naozaj a ostatne pri preukazani neuzivania bytu (nezvysuju sa merace za vodu, elektrinu, plyn, teplo) tak proste mas dokaz ze tam nezijes. Aspon teda takto to bolo dohodnute medzi mnou a Mestskym uradom - to som ale hned riesila ze v tom byte sa byva, vsetko robim oficialne, cize aj smeti som chcela riesit oficialne len pre cloveka ktory tam byva. Neviem ci som pomohla... ale v tvojom pripade by som riesila ze byvam napoly tu a napoly tam, cize som ochotna na oboch miestach platit polovicu... ci to prejde, netusim
@a0 presne tak to urobim, najlepsie riešenie to bude
@mirko135 ja som sa zatial neodhlasila z TP v meste, kde mame byt, platim tam smeti za 1 osobu, manzel a deti su nahlaseni v dome na TP a platia smeti aj na dedine. Toto su nase strategicke dovody. Ale da sa osobitne nahlasit platenie za smeti za 1 osobu a nemusi mat trvaly pobyt tam. A druhy bude platit za smeti tam, kde je teraz.
My rovnako ako nado mnou, muz si nechal tevaly pobyt vo svojom dome, my mame s detmi v dome, kde aj byvame. Smeti sa platia aj tam aj tam

@mirko135 v zivote na nas nikto netlacil... trvaly mam kvoli parkovacej politike v meste, byvame v dome... TP je dost prezitok a je otravne menit vsetko ak zmenis adresu.
Takze by som musel mat velmi dobry dovod to robit...