icon

Ako riešiť zle uvedenú adresu odberného miesta od SSE?

19. mar 2025

Kúpila som v októbri byt, prihlásila som elektrinu do SSE. Prišla mi faktúra a všimla som si, že je tam zlá adresa odberného miesta. Popisné číslo je tam 1912 a má byť 1919. Predpokladám že adresa odberného miesta je vždy taká ako adresa bytu, však? Písala som im že nech opravia adresu odberného miesta na správnu a oni mi odpísali, že pri zmene adresy odberného miesta im nám doručiť potvrdenie z mestského úradu. Čo by ste mi poradili? Ako ich chybou ja mám zhabať nejaké tlačivo? Predpokladám že všetky papiere čo som im poslala pri registrácii mali to súpisné číslo dobre a oni tam urobili preklep.

lija22
19. mar 2025

aj my to tak mame. Na troch nehnutelnostiach dve maju ine cislo adresu odberu, Uz som ich na to upozornovala a bla bla a ze oni to takto vedu a ze je to dobre, tak som to nechala tak

autor
19. mar 2025

@lija22 no akoze ja už som x mailov písala tam furt niečo bolo zle, adresa zla, preplatok zabudli poslať, kým prepísali byť z pôvodných majiteľov ha mňa, skoro som osedivela. A toto som im tiež už písala, že oni to majú dobré. A pozerám že zase zle. Ale ako oni si to zle zapisu a ja nám zhanať potvrdenie, ako keby nemám čo robiť. Normálne na nasrali.

beata_k
19. mar 2025

Korespondencna adresa a adresa odberneho miesta nemusia byt totozne. V tvojom pripade ide o formalitu. Nechala by som to tak. Oni vedia, o ktore odberne miesto ide.

autor
19. mar 2025

@beata_k ale ja som kúpila byt, mám tu trvalý pobyt a predpokladám, že aj odberné miesto má túto adresu keďže merače sú na chodbe. Akože oni fakt ešte nič bez problémov neurobili, čo som za posledný polrok riešila. Ja len aby som nemala z toho v budúcnosti problém...

beata_k
19. mar 2025

Nie nebude to problem. Ozaj vedia, o ktore odberne miesto ide. Este si skontroluj cislo elektromera. Ak toto sedi s pociatocnym stavom pre teba pri prepise, tak to nechaj tak.

autor
19. mar 2025

@beata_k ok, vďaka ❤️

lija22
19. mar 2025

uplne ti rozumiem. Jednoducho chces mat vsetko naporiadku. Ale zrovna toto je vec ktora funguje podla ich cisiel 🙂 vyser sa na to, keby cosi ukazes pozrite tu som vam pisala 🙂

autor
20. mar 2025

@lija22 ani, presne, chcem mať všetko ako treba. Ach tak sa na to asi vykaslem... To hádam aj na úrade by po mne pozerali, že čo za papier vlastne chcem...čo má úrad s odbernym miestom 🤔

lenka_da
20. mar 2025

No ja by som to dala na poriadok. Nevies, ci na tom nespravnom popisnom cisle nie je tiez nejake odberne miesto, resp. v buducnosti moze byt. Daj si to na poriadok, predides moznym problemom.

autor
20. mar 2025

@lenka_da konto máš pravdu...😡

lenka_da
20. mar 2025

Ja by som im napisala staznost (SSE). Ze nakolko ich pochybenim doslo k chybe, ziadas o ich napravu, nech si dohladaju vo svojich spisoch tvoju prihlasku k odbernemu miestu. Bolo by fajn, ak najdes doma tu zmluvu, kde si sa prihlasila k odbernemu miestu a poslala im zaroven kopiu. Mohlo sa ale stat aj to, ze preklep bol uz v zmluve a si si to nevsimla :/