icon

Ako sa počítajú peniaze počas PN dlhšej ako 10 dní?

ttty
7. aug 2024

Dobrý deň prosím vás viete mi poradiť ako to je keď prvých 10 dní platí firma keď som na PN ale už som viac doma ako 10 dní to znamená že je prídu mi peniaze za 10 dní a potom aj penka alebo ako??

zojazoja
7. aug 2024

@ttty ja nechcem fakt uraziť....prisaham, ze nie..ale preboha..mladá baba s hladkacim moderným mobilom a v ňom internet..prečo preboha to nehodís do Google a za 3 sekundy nájdeš odpoved

suve99
7. aug 2024

@ttty áno, prvých 10 dní platí zamestnávateľ, od 11. kalendárneho dňa Ti prídu peniaze zo sociálnej poisťovne...

lilianka28
7. aug 2024

Od 11 dňa PN vypláca sociálna poisťovňa.

gelifil
7. aug 2024

@zojazoja moja zlata😀...typ mobilu majitela nejak suvisi s vyskou iQ, gramotnostou, vzdelanim, zrucnostami, schopnostami?

zojazoja
7. aug 2024

@gelifil nie som zlata..som cierna.

gelifil
7. aug 2024

@zojazoja aj tak mozes byt zlata, mila

ttty
autor
7. aug 2024

no podnik ktoré ste tu až moc pre múdrele ... Je tu normálne otázka že keď som viac ako 10 dní na PN že či mi prídu peniaze nie všetko máš na Google moja drahá láskavo treba porozmýšľať keď niečo ideš písať

ttty
autor
7. aug 2024

@zojazoja úplne niečo iné tam je ako sa pýtam pani múdra 🤣

zojazoja
7. aug 2024

@ttty 🤣🤣🤣 iste

slavka1988
7. aug 2024

@ttty Ano tých prvých 10 dni budeš mat na výplatnej páske od zamestnávateľa ostatne dni potom platí už poisťovňa ktorá podieľa tiež peniaze na účet alebo poštovou poukážkou

ttty
autor
7. aug 2024

@slavka1988 ďakujem veľmi pekne za normálnu odpoveď ☺️☺️☺️

slavka1988
7. aug 2024

@ttty od toho tu predsa sme 🙂 aby sme si poradili a pomohli a ešte spomeniem že počas pn ti zamestnávateľ nemôže dať výpoveď 🙂 samozrejme pokial. Ie sk v skúšobnej dobe (prvé tri mesiace )

ttty
autor
7. aug 2024

@slavka1988 áno to viem.. ja som len chcela vedieť ako to tu na Slovensku funguje z PN a viac ako 10 dní keď som PN ☺️

slavka1988
7. aug 2024

@ttty neviem ti akurát povedať že kedy poisťovňa pošle peniaze samizda až o mesiac další výplatný termín a to býva zvyčajne 15 a 27 v mesiaci

ttty
autor
7. aug 2024

@slavka1988 noo už od minulého mesiaca som PN čiže ju čakám teraz 15 na účet.. len mi nejde do hlavy to že 11 dní pláty firma ale ja som na PN celý mesiac tak to znamená že za tých 10 dní mi nepríde však?

slavka1988
7. aug 2024

@ttty nie 10 dni príde z poslednou výplatou od zamestnávateľa potom už budú chodiť peniažky len od socialky a to sa počíta podľa tvojej výplaty že kolko ,ak si zvedava na sumu na nete bola taká kalkulačka kde vedelo vypocitat výšku pn podľa tvojho platu ale uprimne je to bieda

ttty
autor
7. aug 2024

@slavka198 áno to som si už vypočítala.. tak teda ďakujem pekne 🫶🏽🫶🏽🫶🏽

mimi236
10. aug 2024

@ttty peniaze ti prídu naraz,prvých 10 dní od zamestnávateľa a ďalšie od poisťovne,aj ja som takto PN od 19-29.7 od zamestnávateľa a tri dni za júl už ide zo sociálnej 🙂dúfam že som to nenapísala príliš komplikované

ttty
autor
10. aug 2024

@mimi236 príde to aj keď mám odpracovaný jedn deň a druhý deň bola priepustka ?