icon

Ako sa preukážem po skončení karantény?

otrubulka
8. mar 2021

Ahojte žienky, prípadne páni... Manželovi včera skončila karanténa (bol pozit.) a dnes ráno nastúpil do práce. V práci tvrdia, že k dr.po žiadne potvrdenie o prekonaní covidu netreba, že stačí papier, že bol pred 2 týždňami pozitívny. Je to pravda? Ja si myslím, že by sa predsa len mal staviť u dr.po nejaké potvrdenie či? Stačí sa pri prípadnej polic.kontrole preukázať pozit.testom spred 2 týždňov? Príde mi to ako nezmysel. Žiaľ, odpoveď som na nete nenašla, tak sa pýtam, hlavne tých, čo ste mali niekoho pozit.v rodine, prípadne máte známeho, čo tým prešiel... .

vandica
8. mar 2021

Dr. mu vystaví potvrdenie o prekonaní. Ja som sa jej pýtala aj či mi stačí sms v mobile čo mi prišla z PCR testu že som bola pozitívna a povedala že mali by to akceptovať.

patricka
8. mar 2021

Môjmu mužovi nic nedala de povedala mu ne h si vytlaci ten papier ze bol pozitivny

vandica
8. mar 2021

@vandica a švagriná inak tiež nosí len papier z antigen.testovania, že bola pozitívna.

luccija
8. mar 2021

@otrubulka ako ktorý lekár.Muzovi poslala na mail určite ju nechoďte otravovať osobne, mne už nedala, že moj dôkaz je sms, že som bola pozitívna a to mi aj policajt kontroloval

1sally12
8. mar 2021

U nás doktorka tiež nedáva potvrdenie, preukázať sa máme so SMS s pozitívnym výsledkom🤷‍♀️

paulinkaa2
8. mar 2021

@otrubulka zavisi od dr ci da
Napr moja mi nedala staci papier ze som bola pozitivna. Muzovi svoj dr vystavil.

nikaeli
8. mar 2021

zvláštne - ja som dostala od dr. papier o ukončení karantény aj o ukončení PN, ktorý som dávala mzdovej k čestnému prehláseniu, ktoré som im zase posielala začiatkom karantény s číslom marodky..

ibrunova
8. mar 2021

To potvrdenie, ktoré vydávali lekári, už nie je potrebné, stačí výsledok testu s dátumom.

otrubulka
autor
8. mar 2021

Čiže naozaj to funguje tak šialene... . Asi bude najlepšie, keď zavolá aspoň sestričke, či dávajú papier či nie... . Ďakujem za odpovede, no ako vidím, záleží od lekára 😐.

mattkapd
8. mar 2021

No sem sa pripnem.. Tiež mi konci karantena vo štvrtok

mattkapd
8. mar 2021

No sem sa pripnem.. Tiež mi konci karantena vo štvrtok

veronika_0
8. mar 2021

@patricka mne tiež povedala lekárka, ze tieto potvrdenia uz nevystavuju a že stačí ukázať pozitívny výsledok a od toho dátumu sa ráta 3 mesiace.

janinka007
8. mar 2021

Známemu konči zajtra pn a tiež mu dnes dr. povedala, že mu stačí sms

momoika
8. mar 2021

Preukazuje sa sms o pozitivite po novom, prip.papierom s testovania. Viac netreba nič.

bona69
8. mar 2021

Žienky sestra s priateľom boli pred týždňom na antigen a on pozitívny, ona negatívna, večer obaja teploty,aj celý týždeň 39, samozrejme že ona šla do karantény keďže žijú spolu. Na druhý deň po testovaní volala dr že čo a ona jej kázala ísť na pcr testy, na tie sa ale nevedela dostaviť keďže nemajú auto ani nikoho kto by ju tam odviezol keďže testy sa u nich v meste nerobia. Ako teda zdokladuje že bola pozitívna?

mattkapd
8. mar 2021

@bona69 ak už má príznaky tak ag test jej ukaze

bona69
8. mar 2021

@mattkapd veď hej, len to že musí byť v karanténe a nemôže ani na antigen

mattkapd
8. mar 2021

@bona69 počas karantény pokiaľ bola doteraz negatívna tak na testovanie chodiť môže..

veronika_0
9. mar 2021

@bona69 presne taky prípad sme mali s manželom. Mne vyšiel pozitívny pcr jemu pcr a 2x antigen negatívny. Príznaky mal, bol chorý rovnako ako ja. Doktor mu po karanténe vystavil papier o prekonani korony , ktorý ukáže pri kontrole a zároveň sa nemusí 3 mesiace testovať.

momoika
10. mar 2021

A ako je to s dietatom do 3 rokov? Vystavi tiež lekárka, kedže my sme pcr testami preukazatelní, ale hygiena nenariadila testovanie dietata. Totiž na vyšetrenie do NUDCH musi mat dieťa test nie staršie ako 72 hodin. 🙄