Ako správne počítať nárok pri PN?
10.2. idem na PN... viete mi niekto poradiť či sa mi viac oplatí ostať len do konca mesiaca a potom nastúpiť alebo potiahnuť 30 dní s tým že dostanem spätne od poisťovne ešte 10€ denne..
hrubá mzda je 1400€ bez odmien - neviem to akosi dobre prerátať
Ďakujem
čiže ak práca a pnka vychádza približne rovnako tak s tými 300€ navyše by som dostala viac... dovolenkovné myslíš priemer na dovolenku?
áno, priemer na dovolenku ... ale určite máš poistku že ti vyplatia s5-ne?
ty vies dopredu svoju PN kedy nastupujes? ako mozes vobec kalkulovat?
@biba_18 áno určite mám také pripoistenie
@balerina2025 áno viem, lebo mám plánovaný zákrok pri ktorom budem minimálne 3 týždne doma
@biba_18 je to bežné pripoistenie v rizikovom životnom poistení, mám poisťovňu NN
február je špecifický, keďže je krátky. tebe vychádza denne 47,0286 denného základu na deň - teda za PN dostaneš za prvé 3 dni 34,52 a za zvyšné dni 25,3157
teda konkrétne ty dostaneš za február a marec nasledovne:
ak budeš vypísaná do 2.3 - do práce pôjdeš 3.3. - budeš mať v čistom cca 1800
ak ostaneš vypísaná 31 dní - teda do práce pôjdeš 13.3 - dostaneš cca 1535€ - teda o 275€ menej cca - teda tá poistka by ti vykompenzovala výpadok príjmu ...
ešte edit: teda za PN dostaneš za prvé 3 dni spolu 34,52 a za zvyšné dni 25,3157 denne
Ďakujem ale...
1800 v čistom? Však to by bolo vyššie ako môj plat. Som sa akosi stratila v tom
ale my hovoríme o 2 mesiacoch - február a marec .. nastupuješ na PN 10.2. - 30 dní má presah do marca ...
áno tomu rozumiem, ale tých 1800 rátame len čisto za PN.. či môj plat do 10.2. + PN do 2.3. ...
vyzerám ako debil asi prepáč, len sa v tom snažím vyznať - ešte nikdy som nebola PN
to sú peniaze čo reálne dostaneš, plat a PN spolu - za 2 mesiace
v jednom prípade keď budeš doma 3 týždne a v druhom keď budeš doma 31 dní ...

ja na pn nikdy nemusím špekulovať - dostanem plus mínus rovnaké peniaze - lebo sa do toho počítajú aj víkendy - teda je na tebe či budeš doma 30, alebo 50 dní (teda, aj na diagnóze) ... pokiaľ tvoja mzda nemá aj nejakú pohyblivú zložku, napr. 13. plat, ktorý závisí od toho koľko dní si reálne odrobila. ale pokiaľ nie, pri tvojom plate tam vyjde fakt malý rozdiel ... ale ak pozrieš do poslednej výplatnej pásky, pozri na dovolenkovné - daj mi to do IP, narýchlo ti prepočítam ak chceš ...