icon

Ako správne poslať výpoveď poštou?

26. feb 2025

Ahojte, posielali ste niekto zamestnávateľovi výpoveď poštou? Ostal som PN a chcem aby bola doručená ešte tento mesiac a keďže už je koniec mesiaca, tak nemám veľa času. Chcel by som sa preto spýtať, či tak už niekto posielal výpoveď doporučene pripadne aj s doručenkou. Výpoveď chcem poslať dnes a prvou triedou nech je tam na ďalší deň. Len všade som sa dočítal, ze je lepšie zaslať aj s doručenkou v prípade neprevzatia, ale nie je to nutnosť.

markusrasford
26. feb 2025

Posli to s doručenkou

autor
26. feb 2025

@markusrasford treba tam uvádzať aj meno vedúceho alebo stačí len podnik? Vedúci ma totiž dovolenku tento týždeň tak aby to mohol prevziať niekto iný.

hipuska
26. feb 2025

Kto u vas prebera postu? U nas sekretarka a ta ma aj splnomocnenie na to.

autor
26. feb 2025

@hipuska mame len vedúcich zmeny a nad nimi vedúceho, žiadna sekretárka ani nikto

autor
26. feb 2025

Hlavne potrebujem aby to bolo tento mesiac nech mi výpovedná doba začína od marca.. bohužiaľ mám teraz zdrav. problémy a nemal som ju kedy skôr dať, keďže som ešte nebol rozhodnutý

markusrasford
26. feb 2025

Úplne stačí adresa zamestnavatela

melanta
26. feb 2025

To je síce fajn, že chceš, aby to prevzali ešte tento mesiac, ale podstatné je niečo iné. A síce to, čo sa pýta aj @hipuska ak máte vo firme niekoho, kto má splnomocnenie preberať doporučenú poštu, tak dotyčný to môže prevziať zajtra alebo piatok. Ak to zajtra/pozajtra nikto neprevezme, prevezme sa to budúci týždeň a tým pádom ti pôjde výpovedná doba až od 1.4. Žiaľ, bolo potrebné sa rozhodnúť a konať skôr (nie 3 dni pred koncom mesiaca), ak si chcel mať istotu, že bude výpoveď doručená ešte vo februári.

autor
26. feb 2025

@melanta ako som písal mame tam len vedúcich zmeny a hlavného vedúceho nad nimi nikoho iného, navyše som taktiež spomínal že som si nebol výpoveďou istý a ďalšia vec pokiaľ výpoveď nebude prevzatá tak výpoveď je aj tak plátna od neprevzatia

melanta
26. feb 2025

Ale tú poštu niekto určite prevezme. Pretože určite niekto má splnomocnenie na preberanie pošty. Ty nemusíš vedieť kto. Ani nie je dôvod, aby firma zamestnancom oznamovala, kto splnomocnenie má. Čiže tú poštu niekto prevezme - buď tento týždeň alebo budúci. Ak ju neprevezme nikto, tak áno, bude sa doporučená pošta považovať za doručenú, ale až dňom uplynutia úložnej lehoty a to bude až v marci.

cacianka
26. feb 2025

kde máte hlavné sídlo firmy ? pravdepodobne vedúci nie je kompetentný rozhodovať o prijatí alebo ukončení PP, možno čiastočne áno, ale rozhodujúce slovo má niekto vo vedení firmy, kto preberá poštu a rozdeľuje, možno poverená personalistka

lindus_esterka
26. feb 2025

@cacianka ak dobre chápem, on chce dať "normálnu" výpoveď, čiže pokiaľ to preberie oprávnená osoba, výpoveď bola preukázateľne doručená a jeho nemusí zaujímať, čo sa v rámci firmy bude ďalej diať

autor
26. feb 2025

Presne ako píše @lindus_esterka .. myslím si že hlavný vedúci je oprávnený prijímať aj výpoveď keď je oprávnený aj prijímať zamestnancov len vravím, momentalne ma dovolenku tak neviem kto to preberie.. sú tam ešte traja vedúci zmeny z toho o dvoch viem, že čo sa personalistiky tyka tak zastupujú hl. Vedúceho tak si myslím že preberať zásielky môžu aj oni

gov
Odpoveď bola odstránená
nurse0
26. feb 2025

Poslať doporučene 1 triedou nasledujúci deň to dostanu

reggiericky
5. mar 2025

Výpovedna lehota ti začne plynúť ked sa vrátiš späť do prace a nie že ti uplynie kym budeš PN

lindus_esterka
5. mar 2025

@reggiericky pises blbost. Vypoved dava zamestnanec a takato vypoved plynie aj pocas PN

aandrea9
5. mar 2025

Jednoznačne doporučene. Aby si mala istotu, že výpoveď bola doručená a budeš vedieť dátum doručenia zamestnávateľovi.

reggiericky
6. mar 2025

@lindus_esterka hmm mas pravdu zamenil som si to so skusobnou dobou, tam sa to zmenilo aby zamestnanec nemohol vybabrat so zamestnavatelom a o to co je na Pn o tolko sa mu predĺži skúšobná doba 3 mesiace plus ta pn