Ako určiť cenu ornej pôdy v obci?
Mama dostala možnosť predať svoje čiastky pozemkov. Na LV je viac vlastníkov. Po koľko €/m2 idú takéto pozemky? Je to orná pôda, dá sa povedať že v obci.
Nepredával niekto v nedávnej dobe podobný pozemok? Absolútne netušíme koľko si má pýtať peňazí. Vďaka 🙂.
Záleží kde
Východ - KE okolie
Východ - KE okolie
@anonym_autor pozri sa po com idu stavebne pozemky na okoli. Ked je to v intravilane alebo velmi blizko zastavanemu uzemiu a niekto chce skupovat podiely, tak tam asi planuje stavat alebo to chce ako stavebny pozemok predat.
@anonym_autor ak nevies (inzeraty k podobnej pode nie su) a zaroven sa nejedna o 20m2, ale dajme tomu o hektar alebo aspon zopar desiatok arov, tak si zaplat normalne znalca... Len tak pocitovo sa bojim, ze
- orna poda
- este k tomu iba ako cast pozemku
- a KE okolie nebude take terno...
Aby ta odhadca (~200 eur?) nestal viac ako co dostanes za pozemky...
To sú len čiastky v pozemkoch, práve preto nevieme akú cenu. A ide možno dokopy o 300m2.
A samozrejme inzeráty pozrete ale nič čo sa tomu podobá, inak by som sa nepýtala vo fóre.
To sú len čiastky v pozemkoch, práve preto nevieme akú cenu. A ide možno dokopy o 300m2.
A samozrejme inzeráty pozrete ale nič čo sa tomu podobá, inak by som sa nepýtala vo fóre.
@anonym_autor A koľko ponúka záujemca? Ty môžeš chcieť aj 100€/m2, ale keď nenájdeš kupcu, tak máš smolu.
A píšeš, že je viac vlastníkov parcely. Potom to budete musieť predať spolu všetci vlastníci.
A ešte aký má podiel mama? Inak orná pôda sa nepredáva za veľa, je to len pár euro za m2.
@chrobak7 oslovil všetkých vlastníkov. Ale nepoznajú sa už medzi sebou ...počas rokov prešli dedením na ďalších potomkov.
Keby záležalo na mne, tak sa toho zbavíme čím skôr bez zjednávania.
Riešila som pred asi 2 rokmi. Tiež KE-okolie, orná, viac spoluvlastníkov a netušila som, aká cena.
Ale napísala som niekoľkým realitkam, či mi nevedia dať info o približnej cene, na koľko sa ohodnocujú takéto pozemky v okolí. (Ohodnotenie pozemku alebo nehnuteľnosti si musíš pýtať).
Tuším som písala na Inforeal a partnersreal. A ešte nejakú, no názov si nepamätám. Bol to konzult zadarmo, cez mail a všetky mi napísali cca rovnaké ceny.
@chrobak7 oslovil všetkých vlastníkov. Ale nepoznajú sa už medzi sebou ...počas rokov prešli dedením na ďalších potomkov.
Keby záležalo na mne, tak sa toho zbavíme čím skôr bez zjednávania.
@anonym_autor pozri na LV, či je to intravilán alebo extravilán. 300 M2 je smiešna výmera. Zbav sa toho, za cenu, čo ponúkajú. Ak to je ešte v podieloch, tak dupľom.

@anonym_autor príliš málo info, je pozemok blízko BA či v Hornej Dolnej tam je zásadný rozdiel v cene