icon

Ako urobiť zmenu vlastníka bytu?

misa0104
14. aug 2013

znama prepisala byt na dceru s manzelom,tzv,zmena vlastnika bytu,znama chce byt spat na seba nakolko s nimi byva a su tam nezhody,da sa to aj bez ich suhlasu popripade so suhlasom iba jedneho s nim,dakujem

salome123
14. aug 2013

na zaklade coho im to prepisala (darovacia zmluva)? nie som odbornik, ale kedze oni dvaja su vlastnici tak so spatnym prepisom musia suhlasit obidvaja. a aj ked nie som jasnovidec, mam taky tusak, ze sa s bytom bude musiet rozlucit 😔

anatalia77
14. aug 2013

rozhodujúce je,akým sposobom previedla byt,či darovaním,ale kúpno-predajná,ale každopádne nemá veľkú šancu sa dostať k bytu nazad.Strecha nad hlavou nie je kabát,že ho niekomu dám,predám...a však prinajhoršom si kúpim nový 😢 Museli by súhlasiť obidvaja terajší vlastníci,a to nevidím dvakrát ružovo 😒
A možno sa mýlim,možno je pani z takých "kruhov",že si tam bežne darúvajú majetky krížom -krážom,tak ako si mi ostatní darujeme kvety,či čokoládu...
U nás sa hovorí: Kto si neváži málo,nezaslúži si viac 😉
PS:blbo položená otázka,ja totižto neviem,či sa jedná o dcéru a jej manžela/dcérinho/ ALEBO dcéru a jej manžela/tej známej/
Takže aká otázka,taká odpoveď.

ultra
14. aug 2013

znama prepisala byt na dceru (KOHO DCERU - svoju???..Vasu ??..kolko ma rokov???? s manzelom.... KOHO MANZELOM.-..VASIM ??? SVOJIM ????? Pokial by to bolo ze prepisala byt na svojho manzela a svoju dceru tak je nutne uviest akym sposobom bol byt nadobudnuty. Ci ho ONA nadobudle pred manzelstvom alebo za manzelstva (s tym muzom na ktoreho ho previedla) a akym sposobom bol nadobudnuty...ako ho ONA NADOBUDLA a dalsou neznamou je otazka akym sposobom byt previedla na manzela a dieta........ Pokial nebol byt darovany alebo zdedeny tak pokial ho nadobudli pocas manzelstva patri byt do Bezpodieloveho vlastnictva manzelov - jedine ze by BVM nemali - resp. mali by urcene svoje podiely.

Mame tu neznamu rovnicu o vela neznamych - vysledok je jedna velka neznama.

bosoriak
14. aug 2013

Myslim, ze ide o to, ze pani A prepisala byt na svoju dceru B a jej manzela C. Pani A byva s nimi doma nadalej a BaC sa k nej spravaju zle a preto im pani A chce byt "oddarovat". Nuz, ono sa to da, ale treba dokazat, ze obdarovany sa k darcovi sprava v rozpore s dobrymi mravmi. A tu je kamen urazu - jednak to dokazat a jednak co je dobry mrav? Byvaju to dlhotrvajuce sudne konania, s nechutnym prepieranim osobnych veci na nich.
Ale ak to znamej za to stoji, financne aj psychicky, tak to ide, treba oslovit dobreho pravnika.

lujza123
15. aug 2013

Tomu sa hovori 2 x meraj a potom strihaj 🙂