icon

Ako urýchliť vybavovanie invalidného dôchodku?

8. sep 2025

Ahojte. Mám
Otázku ako by ste to riešili. Pred 9 mesiacmi som si požiadala o invalidný dôchodok. Stále nic žiaden list. Už som tam aj volala pred mesiacom , či náhodou aj niečo neposlali ale náhodou Posta či nestratila. Že ešte to nevidel posudkový. Príde mi to strašne dlho. Ešte pri odovzdávaní papierov mi tá pani vraví že cca 3-5 mesiacov max. Už je to 9. Kamarat mal po 3 mesiacoch vyrozumenie. Neviem či ma vyznam tam vyvolávať stále. Muž ma tlači aby som ich bombardovala ..inak budem čakať dva roky. Neviem či mám sa k tomu tak postaviť si niečo vydobijat. Ale samozrejme že sú taký ľudia a nečakali by a isli by si za svojim . Ma to zmysel vôbec tam vyvolávať ? Koľko ste čakali tie čo ste to riešili. ? - nebudem písať svoj hendikep.

anonym_eb0e1e
8. sep 2025

@anonym_autor Síce nemám tvoj problém,ale áno, vyvolávala by som im každý týždeň. A ak nemáš iný príjem tak by som to n zdôraznila, že nemám z čoho žiť.

anonym_5adc8b
8. sep 2025

@anonym_autor teraz hodne vsetko overuju a aj ci ludia ID dostavaju opravnene.

anonym_8c3fde
8. sep 2025

@anonym_autor ja som ho podala koncom septembra, ozvali sa začiatkom septembra ďalší rok. Maju toho vela

anonym_2c552f
8. sep 2025

@anonym_autor Kamarátka tam išla osobne aj s mužom,ten tam narobil poriadky a do týždňa jej prišlo vyrozumenie o schvalení.

oriesocek
8. sep 2025

Mne povedali, keď som odovzdala papiere, že im nemám volať, písať ani chodiť. Že keď budú mať spracované, ozvú sa….

pojezdalova
8. sep 2025

No môj otec mal posudkového až po 2 rokoch od podania.Teraz čaká, do 3 mesiacov príde vyrozumenie aj peniaze.Môj bratranec malt tiež podanú žiadosť.Asi 3x mu tam stratili papiere tak to musel nosiť nanovo.Keď tam teta bola tak sa už obula na pani za okienkom, že ona je na dôchodku a živý aj syna inak by umrel od hladu..Tá úradníčka jej povedala iba toľko, že môže byť rád, že sa oňho stará🤦‍♀️.....môj otec tam už poslednú dobu začal chodiť pravidelne a pripomínal sa tej ženskej.Na konci roka mu operovali obe kolená a chodí už len o palici

autor
9. sep 2025
@anonym_2c552f

@anonym_autor Kamarátka tam išla osobne aj s mužom,ten tam narobil poriadky a do týždňa jej prišlo vyrozumenie o schvalení.

@anonym_2c552f áno toto mi tiež poradila kamoska.