Ako vybaviť asistenčné služby pre invalidného dôchodcu?
Ahojte mama ma polovičný invalidný dôchodok . Odkedy jej schválili polovičný invalidný dôchodok bola 3 krát v nemocnici a zhoršil sa jej stav prestala chodiť .mame predpísaný aj invalidný vozík. Viete mi poradiť ako sa vybavujú asistenčné služby aby som ju mohla opatrovať a aj chodiť do prace? Aký je postup keď budem mať lekárske správy od lekára . Mám nárok žiadať auto ,parkovanie,tankovanie? Čo ešte poraďte ako využiť služby a veci ktoré by jej mohli schváliť a čo by sme mohli využiť čo a kde žiadať ?
@123kika1234 pri opatrovani cez upsvar nemoze mat druhy pracovny pomer
@e1i môže si vybaviť osobnú asistenciu, nie len opatrovanie. To všetko sa vybavuje len na Upsvar
Ako rodinny pribuzny mas narok na asisteciu len 4 hodiny je to nahlavu. ja to tak mam .... maminka sa stara o mna ....mam este cudziu osobu ta ma 6 hodin denne. treba ist na upsvar doniest lekarske spravy a posudkovy lekar sa musi k tomu vyjadrit..
Vam ako dcere maxilne daju 4 hodiny denne Ano osobnu asisteciu robia aj cudzi nie len rodina. Oni Vam pri schvaleni osobne asistecie daju rocny pocet hodin na asistenta.Jja som cakala rok ...oni vam povedia ze maju malo posudkovych lekarov.

Na Upsvar