Ako vybaviť nový občiansky po jeho prepadnutí?
Ahojte, stalo sa vám, že ste mali veľmi dlho prepadnutý občiansky? Toto je hanba ako svet :/ . Mám neplatný občiansky 2,5 roka a všimla som si to až teraz :/. Som zo synom na opatrovateľskom ,a občiansky som k ničomu nepotrebovala až teraz keď mi prišiel list do vlastných rúk. Samozrejme takúto vec nič neospravedlní ,ale normálne sa hanbím ist vybaviť si novy. Zaujímalo ma ci sa to už niekomu stalo a ci bez problémov vybavil novy . Rátam že pokute sa nevyhnem , ale to je asi to najmenej teraz.
Nehanbi sa, stane sa.
Keď som si bola ja vybavovať, tak vedľa bola pani čo mala prepadnutý takmer 4 roky.
Pokutu jej nedali.
Moja mama mala prepadnutý pol roka, bez pokuty.
Moj oco asi 10 rokov- vobec netusil,ze doklady maju" trvanlivost". Ale on ma 70 a odkedy je dochodcom ani ho nepotreboval na uradoch. Len mi je zahadou ako chodi bolit( nikdy nevynecha)
v pohode ti vymenia, len choď
Normalne ti ho vymenia. Chod na klientske centrum v meste. Odovzdas stary, vypisu ti dokument k novemu, odfotia ta (kedze bude preukaz uz s cipom - vypises aj doklad k tomu - priprav si 2 hesla).
Nebude ziaden problem.
kľud, tiež som si menila prepadnutý OP, síce nie tak dlho, ospravedlnila som sa a oni s úsmevom, že stane sa...
Ďakujem žienky za povzbudenie 🙂 jasné stávajú sa aj horšie veci, ale vždy sa asi trochu človek hanbí keď zistí že na niečo zabudol tak dlhé obdobie :D
Ja som mala prepadnuty 2,5 roka ..: pani sa len usmiala a povedala, ze som si ho chcela nechat kvoli fotke (prva a posledna kt vyzerala na dobre) pokuta nebola.

Ani pokuta nemusí byť a nehanbi sa, stávajú sa horšie veci.