icon

Ako vybaviť OČR pri hospitalizácii dieťaťa?

23. mar 2025

Ahojte, s dcérou 3, 5r idem na hospitalizáciu do detskej nemocnice, 7-14 dní. Keďže už normálne pracujem a ešte sme nemali takúto situáciu, bude to voči zamestnávateľovi ako OČR? A dá mi nejaké tlačivo preňho nemocnica, alebo si mam pýtať od zamestnávateľa? Ako to teraz funguje prosím?
Dakujem

patka06
23. mar 2025

V nemocnici ti vystavia PN s dg. Z 76.3 Zdravá osoba sprevádzajúca chorého

basulaak
23. mar 2025

Pocas pobytu v nemocnici si treba hned pytat vystavenie PN ak osprevadzanucej osoby. Po prepusteni do domacej starostlivosti vies byt ocr s dietatom.

jozinoo
24. mar 2025

Manželka bola 2 týždeň späť s dieťaťom hospitalizovaná .V nemocnici jej nedali žiadne PN ani OČR, musel som ísť k pediatrovi ,ktorý mi dal OČR, manželka to musela vypísať ,podpísať a ja som to zaniesol k nej do zamestnania.

patka06
24. mar 2025

@jozinoo Chyba nemocnice aj pediatra
Nemôže mať OČR, Keď sa o dieťa starajú v nemocnici

autor
24. mar 2025

@jozinoo 😢😢😢 no tak toto snáď nie..

jozinoo
25. mar 2025

@patka06 tak syn mal antibiotiká,horúčky 39°,lieky nezaberali,či už antibiotiká alebo proti horúčke a keď je možnosť ostať s dieťaťom v nemocnici kde mal 3x 8hod infúzie plus lieky cez kanilu,sono a podobne.Na hospitalizáciu sme prišli o 20:00 večer , doktorka prišla o 21:30 cca ,prečo by to rodič pre dieťa neurobil.Kto spravil chybu pri OČR už neviem ale takto to prebiehalo ako som písal vyžšie.

patka06
25. mar 2025

@jozinoo Veď píšem chybu urobila ako prvá nemocnica - tam mali vystaviť PN - laik : pacient to vedieť nemusí
druhá chyba pediater, ktorý vystavil OČR na hospitalizované dieťa