Ako vybaviť plnú invaliditu?
Prosím kam ísť po akých doktoroch a inych inštitúciach? Pekne vám vopred ďakujem
Pôjdeš k obvodnému so správami od odborných lekárov a on ti už povie čo ešte treba.
Doplnil by som ešte, že musíš byť aspon 3 roky liečená. Tie podmienky na získanie invalidného tak sprísnili, že pre mnohých je to nedostupné.
musis mat jednu hlavnu diagnozu na ktorú si liecena a kvoli ktorej by si mala mat ID. mas ist k tým lekarok ku ktorým bezne chodis s diagnozami na ktoré chces ID a od nich mas mat správy za posledné obdobie, vseobecný lekár ti spíse na základe toho taký sprievodný list (je na to formulár od poistovne) a potom sa objednas so vsetkým do sociálnej poistovne na konzultaciku, kde si vsetko prejdete a poda sa ziadost, pripadne sa doplni co potrebujes (oni ti tam presne daju zoznam veci, co mas doniest okrem správ od lekárov).
Doplnil by som ešte, že musíš byť aspon 3 roky liečená. Tie podmienky na získanie invalidného tak sprísnili, že pre mnohých je to nedostupné.
@bloger ja som si vybavovala minuly rok a nemusela som mat 3 roky diagnozu, ved to je pri mnohých nereálne, aby si sa liečil 3 roky a az potom je nárok. vacsinou sa zacne vybavovat pocas dlhodobej PN, ked sa diagnozy zhorsia (alebo sú novozistené).
@bloger ja som si vybavovala minuly rok a nemusela som mat 3 roky diagnozu, ved to je pri mnohých nereálne, aby si sa liečil 3 roky a az potom je nárok. vacsinou sa zacne vybavovat pocas dlhodobej PN, ked sa diagnozy zhorsia (alebo sú novozistené).
@oriesocek liecim sa uz od detstva. Psychicke problemy cca 13 rokov uz riesim. A zhorsuju sa... Kedze mam aj zly zrak nemohla by som ani upratovat. 😔
Hospitalizovana na psychiatri som bola 7, ak nie 8x.
@oriesocek No mne to bolo takto povedané. Včera o tom hovorila sestrička aj s pacientkami. Povedala, že na ľudí úplne kašlú. Ešte navyše vypadla posudková. Nemá teraz ani kto posúdiť nárok na invalidný. Katastrofa. Jedna na všetko.
prepac, preco sa nespytas rovno svojej lekarkya dalsia vec, tebe to doteraz nik nenavrhol?
tak to riesi so svojou vseobecnou a psychiatrickou + ocnou...
@oriesocek No mne to bolo takto povedané. Včera o tom hovorila sestrička aj s pacientkami. Povedala, že na ľudí úplne kašlú. Ešte navyše vypadla posudková. Nemá teraz ani kto posúdiť nárok na invalidný. Katastrofa. Jedna na všetko.
@bloger urcite nie je podmienka mat 3 roky diagnozu, ved to by sa ani vela ludi nedozilo a casti, ked skonci dlhodoba PN, tak ak nemozu nastupit do práce - tak by boli v neriesitelnej situácii... prisnejsie posudzuju, to ano, ale zeby bolo toto casove kritériu, tak to nie. sledujem, ze uz zamietaju aj onko pacientom, atd ked maju lepsie stadium.
@bloger urcite nie je podmienka mat 3 roky diagnozu, ved to by sa ani vela ludi nedozilo a casti, ked skonci dlhodoba PN, tak ak nemozu nastupit do práce - tak by boli v neriesitelnej situácii... prisnejsie posudzuju, to ano, ale zeby bolo toto casove kritériu, tak to nie. sledujem, ze uz zamietaju aj onko pacientom, atd ked maju lepsie stadium.
@oriesocek No a vraj ešte aj opatrovnícke idú prehodnocovať. Potrebujú ľudom ešte aj to pobrať.
@oriesocek No a vraj ešte aj opatrovnícke idú prehodnocovať. Potrebujú ľudom ešte aj to pobrať.
@bloger k niektorým opatrovným je asi čo povedat urcite... ale to musia vediet tí, co schvaluju. viacero som poznala, co mali opatrovne na babku - ktorá celý deň na poli robila, chovala kadečo a nevesta doma na opatrovnom s nou...
prepac, preco sa nespytas rovno svojej lekarkya dalsia vec, tebe to doteraz nik nenavrhol?
@balerina2025 ano navrhol
tak obvodny ti presne povie ako mas postupovat. zaklad je mat od vsetkych lekarov spravy.
len aby ti mali z čoho ten ID vypočítať.......pracovala si niekedy?
https://www.socpoist.sk/kto-som/dochodca/ziadat...
len aby ti mali z čoho ten ID vypočítať.......pracovala si niekedy?
https://www.socpoist.sk/kto-som/dochodca/ziadat...
@rozculena ja som od narodenia chora.
koľko máš rokov? Z čoho žiješ? Zdravotné a sociálne za teba platí kto?
ked si od narodenia chora, tak bud mas tesne po skole a mozes riesit dochodok z mladosti. Alebo potrebuejs mat odobene (resp uhradene odvody za urcity cas - ako je zverejnene na sociálnej poistovni). Vek poistenca pri vzniku invalidity Minimálny počet rokov dôchodkového poistenia
do 20 rokov menej ako 1 rok
20 – 24 rokov najmenej 1 rok
24 – 28 rokov najmenej 2 roky
28 – 34 rokov najmenej 5 rokov
34 – 40 rokov najmenej 8 rokov
40 – 45 rokov najmenej 10 rokov
nad 45 rokov najmenej 15 rokov

no v prvom rade musis mat na to diagnozu. tu ti musi potvrdil lekar. 1 nie 10 "lahsich". vypises si papiere na socialke prilozis lekarske spravy a cakas 🙂 ci ti ju vobec uznaju