icon

Ako vybaviť sirotský príspevok?

12. apr 2025

Ako vybaviť sirotský,čo k tomu je potrebné?Mám ísť na sociálnu poisťovňu a ako dlho po úmrtí sa to vybavuje?
Ďakujem za rady,ja sa v tomto vôbec nevyznám.

blancheporte
12. apr 2025

Čo najskôr. Potrebuješ úmrtný list. Potvrdenie z banky o účte,ak chces aby bol sirotský poukazovany na účet. Ak nebohý nepoberal žiaden dôchodok,tak ešte výučný list,prip. maturitné vysvedčenie. Vysvedčenie z posledného ročníka ZŠ. Ak mal ukončenú vysokú školu tak diplom. Ak bol evidovaný na úrade práce,tak potvrdenie o dobe evidencie.

blancheporte
12. apr 2025

Ak vykonával vojenskú službu tak vojenskú knižku.

patka06
12. apr 2025
autor
12. apr 2025

@blancheporte Úmrtný list by mi vydali na obecnom úrade ak tam pôjdem s rodnym listom dieťaťa?Nebohý nepoberal dôchodok no ostatné papiere nemám ako získať.Jeho rodina mi to nedá nemame dobré vzťahy.Ani neviem či nebohý pracoval alebo bol na úrade práce.

slavomira236
12. apr 2025

Budu chciet vsetko co pisu vyssie..

autor
12. apr 2025

@patka06 Ďakujem za link,prečítala som no nemám odkiaľ získať všetky papiere čo sú potrebné.Max ten úmrtný list ak by mi vydali na obecnom úrade.My sme totiz nežili spolu a s jeho rodinou nemám dobré vzťahy.

autor
12. apr 2025

@slavomira236 Keď budú chcieť všetko tak potom sa to nedá vybaviť na maloleté dieťa aby dostávalo sirotské.

laila22
12. apr 2025

Vyžiadajte si úmrtný list a choďte na sociálnu poisťovňu. Tam Vám dajú informácie čo potrebujete

slavomira236
12. apr 2025

Pytali odomna kedy nastupul zs do akej triedy chodil ledy skoncil zakladnu strednu skolu vojensku sluzbu...samozrejme umetny list. Este mal dlh na socialke tak som uhradzala..no je to uz par rokov dozadu.

autor
12. apr 2025

@laila22 Úmrtný list mám vypitat na obecnom úrade kde býval alebo v meste kde zomrel?

laila22
12. apr 2025

Ja by som ho pýtala v mieste bydliska, ale neviem. Preto. Choď na sociálku a ja si myslim, že oni ťa nasmerujú.. dajú odpovede na všetky otázky, aj čo v prípade, že nemáš vysvedčenia, diplomy...

darina77
12. apr 2025

Ja som vybavovala minuly rok sirotske, dva roky od smrti. Odovzdala som umrtny list, vyucny list. Vojensku knizku sme nemali, tak som si musela vyziadat zaznam z vojenskeho archivu. Odpracovane roky som vobec nemusela riesit, vsetko mali v systeme. Neboj vsetko sa da vybavit, napr ten vyucny list zozenies v skole kde chodil, umrtny list a rodny list dietata na matrike

mogaa
13. apr 2025

v rodnom liste je zapísaný ako otec dieťaťa? lebo je to je najpodstatnejšie.....ak ano, rodný list dieťaťa, úmrtný list otca a povedať že ostatné doklady nemáte a ani ich nemáte ako získať...v SP v systéme pozrú zamestnania a vyrátajú sirotský z nich....ostatné ak nebudú predložené doklady sa nezarátajú( teda vojenská služba a škola)....

autor
13. apr 2025

@darina77 Výučný list ani neviem kam chodil na školu,ja si to nepamätám.
@mogaa Áno v rodnom liste je zapísaný ako otec.A ten úmrtný list kde mi vydajú na obecnom úrade kde býval alebo v nemocnici kde zomrel?

autor
14. apr 2025

Baby prosím vás kde mi vydajú ten úmrtný list?Už som sa to neraz pýtala ale žiadna odpoveď.

darina77
14. apr 2025

Na mestskom alebo obecnom urade ti daju umrtny list

patka06
14. apr 2025

úmrtný list ti vydajú na ktorejkoľvek matrike, požiadaš osobne alebo môžeš aj elektronicky
https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-situacie/zi... , tu je nižší poplatok

maratonka
14. apr 2025

Úmrtný list ale dajú len členovi rodiny- manželke, rodičom, deťom (neviem, či zástupcovi maloletého dieťaťa) mňa na to upozornili. Druhovi, družke UL nevydajú.

autor
14. apr 2025

@maratonka No ja som není člen rodiny,tak neviem

patka06
14. apr 2025

Si zákonný zástupca jeho dieťaťa