icon

Ako vyriešiť uzavretie manželstva na matrike?

13. jan 2025

Dobrý deň, chcem sa len poradit ako riesit pre mna tuto neriesitelnu situaciu.

Potrebujeme ist na matriku vypisat ziadost o uzavretie manzelstva. Ide o to, ze matrika je od nasej prace vzdialena 45 min. My v praci koncime kazdy den 16:30, co je dost problem kedze najdlhsi pracovny den je streda ale len do piatej s tym, ze uz o pol 5 tam nikto nie je. Normalne mam az stres tam zavolat, lebo viem, ze pani na nas tam urcite nebude do siestej cakat.. kedze na tej matrike nie ste minutu.. niektore dediny maju tlaciva aj na stranke ale na tej nasej je uvedene, ze da sa to vypisat len na urade kedze online to nemaju.. prosim Vas.. je nejaka sanca, ze ta pani by vas pockala? Ako ste to vy v takom pripade riesili? Budem tam dnes volat ale chcem vediet aj nejake skusenosti s tymto. Dakujem.

hipuska
13. jan 2025

Akoze, ty nieco chces a este chces od neho aby tahal pre teba nadcas 2 hodiny? Vsak si vezmi normalne dovolenku. Tak fungujeme uplne vsetci... popripade sa spytaj, ci im to mozes poslat postou, ked uz tak...tlacivo si stiahni z inej

autor
13. jan 2025

@hipuska som v skusobnej dobe, dovolenku nedostanem..

bubobubo29
13. jan 2025

No normalne si logicky vezmi den alebo pol dna volno a zajdi tam aj s tvojim nastavajucim. Hadam mas zo zakona narok na dovolenku a ano aj na taketo veci sa mina ked treba vybavovat veci okolo svadby

hipuska
13. jan 2025

tak pockaj so svadbou po skusobnej dobe...

jesenzima
13. jan 2025

A nie je to tlačivo rovnaké všade? Stiahni si ho z inej stránky, vyplň a odnes ... Ak sú teda rovnaké ....

autor
13. jan 2025

@jesenzima to netusim ci je... v roznych mestach maju tam aj erb atd

autor
13. jan 2025

@jesenzima keby mi to vedela poslat online tak by to bolo super.. by som jej to len dala

belllinka
13. jan 2025

Po 60 dnoch v skusobnej dobe si mozes zobrat dovolenku

autor
13. jan 2025

Uz som tam zavolala.. bola prijemna...pocka nas, takze je to vyriesene..

katica06
13. jan 2025

Vidíš. A dopredu si si robila stres a paniku. Stačilo iba zavolať na úrad. Môjho času som bola s mužom u matrikárky doma.
Neviem prečo žile v ľuďoch taký falošný obraz a ženách na obecných úradoch, pričom sú to iba obyčajný ľudia pracujúci za mizerný tabuľkový plat

autor
13. jan 2025

@katica06 presne kvoli tym platom ... mam skusenosti kedy bolo treba vybavit nieco, bolo to tak, ze malo byt otvorene napr do tretej, sme prisli o druhej a tam uz nikoho

janetinka27
13. jan 2025

Ahoj, je teda ochotna, co je super. My sme papiere dostali domov, vyplnili a doniesli. Tlaciva zvladam dobre, ale v tomto tlacive som urobila chybu snad v kazdom okienku a ked som ho neskor videla,zistila som,ze pani ho cele poopravovala sama.
Mali by vam tlacivo spristupnit,v dnesnej dobe by to mala byt uz samozrejmost.
Vsetko dobre.

tramtada31
13. jan 2025

Online sa to nedá riesit, lebo musia obaja podpísať pred nou tlačivo. Ono si predstavte, že donesiem žiadosť, že si beriem Brada Pitta a ním aj akože podpísanú žiadosť o uzavretie sobáša so mnou. Ale tak vyriešené. Inak matrikarky robia aj soboty svadby, takze sa dá dohodnúť aj že sa zastavíte po niekoho svadbe

katica06
13. jan 2025

Pracujem na obci, kde matrika nie je, ale pred tým som robila na obci kde matrika bola, matrikárka mala 3-4 čiastočne úväzky(u nás na matriku, register obyvateľov, na školskú jedáleň a mš) tak kolegyňa furt behala do škôlky, na obec a do banky lebo stravné vkladala na účet, mala na krku aj cudzích stravníkov. Najlepšie je zavolať tam vopred

svetlonos
Autor odpoveď zmazal
autor
13. jan 2025

Uz som pisala, ze je to vyriesene.. naco dalsie komentare

svetlonos
13. jan 2025

Ospravedlňujem sa autorka 🫣, blbo som prečítal namiesto žiadosť o uzavretie som čítala o potvrdenie 🙈. Prajem super manzelstvo a peknu spoločnú cestu zivotom 🙂

drobcek100
14. jan 2025

Žeby dovolenka?

nominka86
14. jan 2025

Normálne sa vypýtaj skôr a potom nadrobiš,alebo tlačivo vytlač,vypište a poštou poslať.