icon

Ako vytvoriť elektronický podpis pomocou OP s čipom?

12. aug 2022

Ahojte, neviete mi poradiť? Som cerstva szco a mam OP s cipom ? Ako si ho vytvorim ?

sindy70
12. aug 2022

máš čítačku kariet

simonah73
12. aug 2022

a co chces podpisovat?

autor
12. aug 2022

@sindy70 citatcku mam ano viem sa prihlasit do elektronickej schranky ale nemam epodpis

autor
12. aug 2022

@simonah73 nic len vraj mam mat vytvoreny

lienka.7
12. aug 2022

Na slovensko.sk mate navod ako na to. Co si treba stiahnuť a pod. Ak si neviete rady, treba volať call centrum.

simonah73
12. aug 2022

tak elektronicky podpis znamena, ze mas nejaky papier (dokument v pc), ktory elektronicky podpises. k tomu potrebujes citacku, op s aktivovanym cipom kde mas BOK a PIN a na stranke slovensko.sk mas vo fialovom stvorceku ak sa nemylim na stiahnutie, tam sa Ta to spyta aky mas operacny system, resp stlacis a ono to zisti Tvoj operacny system a ponukne Ti na stiahnutie programy a das to nainstalovat. potom budes vediet podpisovat dokumenty a preberat dokumenty od uradov. ale zase ak mas s du dohodu tak tam to zvladas zatial len s id a heslom. ale teda je dobre si zabezpecit aj uctovnicku na taketo veci.

mata1001
12. aug 2022

Ak si mala vydany op DO juna minuleho roku tak podpis uz nevies na neho nahrat.-mas stary čip.
Ak mas novsi op -vydany OD juna minuleho roku, tak na stranke slovensko .sk si vies nahrat podpis len v pripade, ak si pamatas BOK 6čísiel...

lady083
12. aug 2022

Ako pise
@mata1001 nestaci mat cipovy op, musis mat aktivovany BOK, to sa zadava pri ziadosti o novy op, ja som kvoli tomu menila teraz op, kedze povodny bol pred tym minulym junom vydany

simonah73
12. aug 2022

@lady083 presne to som pisala aj ja, ze musi byt aktivovany ten cip ale podla mna autorka asi ani nevie o com toci.