Ako zariadiť PN pre deti?
Ahojte prosim viete mi poradiť ako to je teraz ak by som si chcela vziat PN na 9 a 6 ročne dieťa? Koľko mam nárok?
Ďakujem za pomoc
PN môžeš byť ty. Ak si chorá.
Ak je choré dieťa, tak OČR. A bežná OČR je 14 platených kalendárnych dní.
@5rush ??? aka PN? oni pracuju?
Ked su chore, pediater ti vystavi OCR. Cerpat ju mozes kolko deti potrebuju, platenych budes mat 14 kalendarnych dni.
@5rush co ma byt cez leto? ved ked nie su chore, na co mas brat OCR? nerozumiem?
@balerina2025 ale ona kalkuluje, dieťa nemá choré, len potrebuje vykryť prázdniny
@balerina2025 ale ona kalkuluje, dieťa nemá choré, len potrebuje vykryť prázdniny
@martul je mi na blyti. kazdy den tu niekto len spekuluje.
tusim skolky to tak maju ze 14dni sa da OCR pocas leta ale ci skola ...netusim
@martul je mi na blyti. kazdy den tu niekto len spekuluje.
tusim skolky to tak maju ze 14dni sa da OCR pocas leta ale ci skola ...netusim
@balerina2025 no veď prázdniny sa blížia tak už špekulujú
@balerina2025 no veď prázdniny sa blížia tak už špekulujú
@martul špekulujú? Ja som musela pokryt 7 týždňov prázdnin pre 6 ročne dieta. Riešila som to asi od februára 😃
@martul špekulujú? Ja som musela pokryt 7 týždňov prázdnin pre 6 ročne dieta. Riešila som to asi od februára 😃
@slniecko66 preco? mate dovolenky? ci vy nikam nechodite?
@slniecko66 preco? mate dovolenky? ci vy nikam nechodite?
@balerina2025 lebo je cez 2 mesačne prázdniny otvorena skolka 2 tyzdne.
@balerina2025 lebo je cez 2 mesačne prázdniny otvorena skolka 2 tyzdne.
@slniecko66 ok ale mate vy dospeli aj dovolenku? ved aj na to sluzi napriklad. a okrem toho zberne skolky uz neexistuju? ci to je vymozenost zo socializmu ktora uz zanikla?
toto je bohapuste plytvanie penazi !
dufam ze je to aspon casovo obmedzene.
@slniecko66 ok ale mate vy dospeli aj dovolenku? ved aj na to sluzi napriklad. a okrem toho zberne skolky uz neexistuju? ci to je vymozenost zo socializmu ktora uz zanikla?
toto je bohapuste plytvanie penazi !
dufam ze je to aspon casovo obmedzene.
@balerina2025 žiaľ nie. Otvorená 2 tyzdne. 7 týždňov ries. Som sama na malu. 2 tyzdne môžem nat dovolenku v práci. 5 týždňov som riešila. Ide do táborov, so súkromnej skolky. Týždeň ju stráži známa. A toto je práve vec ktorá by sa mala riešiť.
Leto ma stoji cca 600 eur. No skúsim rekreačný poukaz nieco by mali z tábora preplatiť.
@balerina2025 žiaľ nie. Otvorená 2 tyzdne. 7 týždňov ries. Som sama na malu. 2 tyzdne môžem nat dovolenku v práci. 5 týždňov som riešila. Ide do táborov, so súkromnej skolky. Týždeň ju stráži známa. A toto je práve vec ktorá by sa mala riešiť.
Leto ma stoji cca 600 eur. No skúsim rekreačný poukaz nieco by mali z tábora preplatiť.
@slniecko66 aha nevedela som, ze nie su zberne, tak to je fakt divne. minimalne slobodnym matkam by toto mali umoznit
@slniecko66 aha nevedela som, ze nie su zberne, tak to je fakt divne. minimalne slobodnym matkam by toto mali umoznit
@balerina2025 ano aj ja si pamätám, ako mala ze sa to riešilo inak. Do žiadneho táboru som nemusela ist. Teraz je to uz o inom. Každý rok je to riadny stres lebo naozaj nevieš kde das dieta. Ale je otvorená 2 tyzdne. Minulý rok to boli 4 dni.
@balerina2025 ano aj ja si pamätám, ako mala ze sa to riešilo inak. Do žiadneho táboru som nemusela ist. Teraz je to uz o inom. Každý rok je to riadny stres lebo naozaj nevieš kde das dieta. Ale je otvorená 2 tyzdne. Minulý rok to boli 4 dni.
@slniecko66 som z Ba, tu boli zberne skolky/ skoly druziny plus bola som v tabore. a obcas babka pomohla. ale inac od 9 rokov sme boli sami doma
@slniecko66 ako inac sa to riesilo? Ked boli babky, ktore este pracovali a rodicia mali 15 dni dovolenky? No tabory, ale tie byvali na 2 - 3 tyzdne. Ja si pamatam tyzden s babkou, dva tabory a tyzden dovolenka s rodicmi a ten zvysok sme travili u tety, potom jej deti u nas.
@slniecko66 ako inac sa to riesilo? Ked boli babky, ktore este pracovali a rodicia mali 15 dni dovolenky? No tabory, ale tie byvali na 2 - 3 tyzdne. Ja si pamatam tyzden s babkou, dva tabory a tyzden dovolenka s rodicmi a ten zvysok sme travili u tety, potom jej deti u nas.
@viestta @viestta ja si nepamätám žiaden tabor. Nebola som. Mama ma mala vo veku ako mam ja dcéru. Babka bola na dôchodku a dedko pracoval aj počas dôchodku a strážili ma. Teraz môj otec pracuje. Neposunul sa vek do dôchodku? Rodičov som mala oboch takže čerpali dovolenku. Myslíš ze vtedy bola zatvorené skolka na 7 tyzdnov?
@5rush 6 rocne je este v skolke? je zatvorena cez prazdniny?
ak uz chodia do skoly tak nie je narok
@viestta @viestta ja si nepamätám žiaden tabor. Nebola som. Mama ma mala vo veku ako mam ja dcéru. Babka bola na dôchodku a dedko pracoval aj počas dôchodku a strážili ma. Teraz môj otec pracuje. Neposunul sa vek do dôchodku? Rodičov som mala oboch takže čerpali dovolenku. Myslíš ze vtedy bola zatvorené skolka na 7 tyzdnov?
@slniecko66 skolky boli nahradne, ale skolakov kazdy riesil ako vedel a mohol. Ja som mala babky a dedkov, co chodili do roboty. Ak nas jedni zobrali na dovolenku, tak bolo fajn. Druha babka nas nevzala ani na par hodin, nie to este na cely den. My sme do taborov chodila velmi kazde leto. Dokonca aj cez jarne prazdniny. A to dnesny rodicia riesia nielen letne a jarna prazdnin este jesenne velkonocne, zimne. Prazdnin je ovela viac ako mozu mat dvaja rodicia dovolenky. Ta nevystaci ani na tie letne.
U nás v meste bola naša škôlka otvorená mesiac a ďalší mesiac mohol syn chodiť do zbernej (ale tá je ďaleko, v prímestskej časti, takže to som nikdy nevyužila a riešila to svojou dovolenkou, ktorú som si "škrečkovala" počas roka). Rodič dieťaťa, ktoré chodí do škôlky, má možnosť využiť 14 dní OČR, ak je škôlka zatvorená (iba raz za tie 2 mesiace a v kuse, nedá sa rozkúskovať, a teda len jeden z rodičov (nie že 14 dní matka a potom 14 dní otec)). U školopovinných detí takáto možnosť nie je, takže tam ostáva len dovolenka, denné či pobytové tábory a starí rodičia, ak majú na to ochotu. A teda prestriedať sa na dovolenke - otec, matka (nie obaja naraz)...

@5rush na deti sa neberie PN, ale OČR.