icon

Ako žiadať o ošetrovné pri zatvorenej škôlke?

mimusina
20. aug 2025

Ahojte dievčatá,
využili ste prosím očr na dieťa ak ste priniesli zamestnávateľovi potvrdenie že škôlka je zavretá? myslela som že prázdniny pokryjeme celé no nastala situácia, že fakt mi malú nemá kto posledný týždeň strážiť....ako to zobrali Vaši zamestnávatelia - nebol s tým problém? ja mám normálne obavy...a dovolenku si už nechcem brať - potrebujem na zimné prázdniny....

cyberk
20. aug 2025

Uplne normalne, bez reci 🙂 ale s kolegom sme sa vystriedali a navzajom si pokryli pracu 🙂 takze sef nemal ziadne starosti.. a keby aj hej, bolo by mi to jedno 😅 rodina > praca

joesvk
20. aug 2025

Nestresuj. Pre zamestnávateľa je to aj výhoda,lebo tťa za tie dni nemusí platiť ,keďže ťa bude platiť sociálna poisťovňa.

mimusina
autor
20. aug 2025
@joesvk

Nestresuj. Pre zamestnávateľa je to aj výhoda,lebo tťa za tie dni nemusí platiť ,keďže ťa bude platiť sociálna poisťovňa.

@joesvk koľko platí poisťovňa? ja potrebujem len bud.týždeň štyri dni, kedže v piatok je sviatok....

joesvk
20. aug 2025

No každý deň OČR plati sociálna poisťovňa a tým pádom tie dni nemusí platiť zamestnávateľ.
Ak ti to tak vychádza, požiadaj detského lekára ze chceš OČR do nedele .Nie je to vysoká suma a zahŕňa aj víkendy.

zuzanaete
20. aug 2025
@joesvk

No každý deň OČR plati sociálna poisťovňa a tým pádom tie dni nemusí platiť zamestnávateľ.
Ak ti to tak vychádza, požiadaj detského lekára ze chceš OČR do nedele .Nie je to vysoká suma a zahŕňa aj víkendy.

@joesvk Detsky lekar nema nic s ocr kvoli zatvorenej skolke.

joesvk
20. aug 2025
@zuzanaete

@joesvk Detsky lekar nema nic s ocr kvoli zatvorenej skolke.

@zuzanaete Hej,teraz mi došlo. Tak potom si tam autorka sama napíš dátum,kde zahrnieš vikend.

lilinka88
21. aug 2025
@joesvk

@zuzanaete Hej,teraz mi došlo. Tak potom si tam autorka sama napíš dátum,kde zahrnieš vikend.

@joesvk pokiaľ nie je škôlka zatvorená do 31. nemôže si zahrnúť aj víkend

anonym_c08dc6
21. aug 2025
@joesvk

@joesvk Víkend si zahrnúť nemôže. Keby aj pracovala cez víkendy, tak vtedy škôlka aj tak nefunguje.

lilinka88
21. aug 2025
@anonym_c08dc6

@joesvk Víkend si zahrnúť nemôže. Keby aj pracovala cez víkendy, tak vtedy škôlka aj tak nefunguje.

@anonym_c08dc6 to nemá vplyv, očr môže byť aj cez víkend (aj z dôvodu choroby, aj z dôvodu zatvorenia škôlky, pokiaľ je daný víkend škôlka rozhodnutím zatvorená)

joesvk
21. aug 2025

Ja som si tak zahrnula aj vikend ,hoci nepracujem cez víkendy.

anonym_c08dc6
21. aug 2025
@joesvk

Ja som si tak zahrnula aj vikend ,hoci nepracujem cez víkendy.

@joesvk Pri zatvorenej MŠ alebo chorobe?

anonym_f86242
21. aug 2025
@anonym_c08dc6

@joesvk Pri zatvorenej MŠ alebo chorobe?

Dievčatá ako ste tam vypísali dátumy? KE možné od 1-31? Či len od 1-14?
@mimusina
@cyberk
@joesvk
@mimusina
@zuzanaete
@lilinka88
@anonym_c08dc6

lucik194
21. aug 2025

kvoli zatvorenej skolke mozes mat len 2 tyzdne, nie cely mesiac.

ankare
21. aug 2025

@mimusina áno, využila som to. Celých 14 dní.
Prvo mi to potvrdila škôlka, potom zamestnávateľ a odniesla som si to do soc. poisťovne.
Zamestnávateľ bol s tým úplne v pohode.
Určite to využi, je to veľká pomoc a 10 dní dovolenky som si ušetrila.

ankare
21. aug 2025
@mimusina

@joesvk koľko platí poisťovňa? ja potrebujem len bud.týždeň štyri dni, kedže v piatok je sviatok....

@mimusina Poisťovňa Ti vypočíta sumu za 1 deň a to Ti vyplatí. Určite tam zahrň aj vikend, aj sviatok. Budeš mať zaplatené 3 dní naviac.

joesvk
21. aug 2025
@anonym_f86242

Dievčatá ako ste tam vypísali dátumy? KE možné od 1-31? Či len od 1-14?
@mimusina
@cyberk
@joesvk
@mimusina
@zuzanaete
@lilinka88
@anonym_c08dc6

@anonym_f86242 Dátum dať len ten,ktorý chceš uplatniť. Maximum je 14 dní.
Takže napríklad od 23.8.do 31.8.

ankare
21. aug 2025

Dievčatá, neuveríte, ale ja som mala najväčšie problémy s riaditeľkou školky.
Najprv mi tlačivo vrátila, že ona mi to nepotvrdí, lebo syn môže chodiť do náhradnej škôlky. Nechcela som sa s ňou hádať, keďže som mala informácie len z článku. Tak som si zavolala na socialku, kde mi pani potvrdila,že mám na ošetrovné nárok aj v pripade, že naša MŠ má vybavenú náhradnú MS.
Následne som volala riaditeľke a tá urazená, že je to zneužívanie systému, že je to postavené na hlavu,.... proste prednáška ohľadom mojej vychcanosti.
Volala aj ona na socialku,kde potvrdili to,čo tvrdím ja, tak navela mi to tlačivo potvrdila.
Viete, koľko rodičov musela takto odradit? Keď im tvrdila nepravdive informácie a urazala ich?