Ako žiadať o ošetrovné pri zatvorenej škôlke?
Ahojte dievčatá,
využili ste prosím očr na dieťa ak ste priniesli zamestnávateľovi potvrdenie že škôlka je zavretá? myslela som že prázdniny pokryjeme celé no nastala situácia, že fakt mi malú nemá kto posledný týždeň strážiť....ako to zobrali Vaši zamestnávatelia - nebol s tým problém? ja mám normálne obavy...a dovolenku si už nechcem brať - potrebujem na zimné prázdniny....
Nestresuj. Pre zamestnávateľa je to aj výhoda,lebo tťa za tie dni nemusí platiť ,keďže ťa bude platiť sociálna poisťovňa.
No každý deň OČR plati sociálna poisťovňa a tým pádom tie dni nemusí platiť zamestnávateľ.
Ak ti to tak vychádza, požiadaj detského lekára ze chceš OČR do nedele .Nie je to vysoká suma a zahŕňa aj víkendy.
Ja som si tak zahrnula aj vikend ,hoci nepracujem cez víkendy.
Ja som si tak zahrnula aj vikend ,hoci nepracujem cez víkendy.
@joesvk Pri zatvorenej MŠ alebo chorobe?
kvoli zatvorenej skolke mozes mat len 2 tyzdne, nie cely mesiac.
Dievčatá, neuveríte, ale ja som mala najväčšie problémy s riaditeľkou školky.
Najprv mi tlačivo vrátila, že ona mi to nepotvrdí, lebo syn môže chodiť do náhradnej škôlky. Nechcela som sa s ňou hádať, keďže som mala informácie len z článku. Tak som si zavolala na socialku, kde mi pani potvrdila,že mám na ošetrovné nárok aj v pripade, že naša MŠ má vybavenú náhradnú MS.
Následne som volala riaditeľke a tá urazená, že je to zneužívanie systému, že je to postavené na hlavu,.... proste prednáška ohľadom mojej vychcanosti.
Volala aj ona na socialku,kde potvrdili to,čo tvrdím ja, tak navela mi to tlačivo potvrdila.
Viete, koľko rodičov musela takto odradit? Keď im tvrdila nepravdive informácie a urazala ich?

Uplne normalne, bez reci 🙂 ale s kolegom sme sa vystriedali a navzajom si pokryli pracu 🙂 takze sef nemal ziadne starosti.. a keby aj hej, bolo by mi to jedno 😅 rodina > praca