Ako získam zdravotný preukaz do práce?
Krásny večer, viem získať zdravotný preukaz aj inde ako u obvodného lekára? Ide o to, že každý rok potrebujem nový a môj obvodný doktor si zaňho pýta 50€ čo mi príde extrémne premrštená cena. Tak sa chcem informovať či je možnosť dať si ten preukaz urobiť niekde inde. Ďakujem za každú radu
Na zdravotnom preukaze je možnosť vydať ho na dobu neurčitú, tak nech ti výpise to a máš pokoj. Ja mam svoj už 15 rokov a mužov sa už rozpadáva taký je starý.
@maddie1711 mozno tam, kde sa nim preukazuje, ziadaju kazdy rok novy 🤷♀️
@vanilkovazmrzka Pokial sa bavime o tom čo som pridala fotku tak na rok sa vydáva len študentom alebo sezónnym pracovníkom. Pokial autorka mysli nejaký iný, tak je to potom potvrdenie p zdravotnej spôsobilosti nie zdravotný preukaz. Ale ja som najprv z príspevku pochopila že jej to lekár nechce dať, až teraz som prečítala že ho potrebuje ona nový každý rok. Ale podľa mňa sa nebavíme o tom co si myslím.
@maddie1711 Prosím ťa, na akú dobu sa vydáva študentom, ktorí potrebujú kvôli brigáde, nie kvôli škole?
@maddie1711 ja veru neviem o aky typ preukazu ide, jediny s ktorym mam skusenost je na pracu s potravinami, skor som len hadala ze preco potrebuje kazdy rok novy 🙂
@patka06 mal by sa na jeden rok, ono to tam je aj v zátvorke uvedené, ale ak ti dá lekár na dobu neurčitú nič sa nedeje. Ja som mala od študentských čias na neurčitú dobu a robila som len sezónne.
@maddie1711 Super, dcére dáva len na 3 mesiace, vraj na dlhšie nemôže - vieš, prosím ta, pridať nejaký link na zákon / vyhlášku?
@vanilkovazmrzka ako pokial by takúto vec odo mňa vyžadovali v práci každý rok novú, aj napriek tomu, že je to preukaz čo moze byt natrvalo tak by som si asi žiadala nech mi ho preplácajú. Ja keď beriem brigádnikov v lete, tak im ho preplácam a lekár ho vystavuje na neurčitú dobu. Čiže majú potom už pokoj.
Asi dosť záleži od doktora a aj kde pracuje daný človek. Ja robím v potravinách a u nás má každá tento preukaz iba na 2 roky. Všeobecny lekár musí robiť stery z konečníka a odber krvi, či je všetko ok (skryté choroby, infekcie,...) Detská doktorka staršej dcére vedela vystaviť iba na 2 mesiace. Teraz sme boli s mladšou u inej doktorky, tiež detskej a má preukaz na 1 rok. Tak neviem 🤷 vlastne ako to je.
U nás ho preplácajú, len je to otravné, ale chodím rovno aj na preventívku vtedy.
@maddie1711 presne toto myslim. Mala som na dobu neurčitú a keď prišla kontrola z hygieny, povedali mi, že to nesmie byť takto uvedené mám si dať vystaviť nový na rok.
Mala si sa ich opýtať na dôvod. Ja pracujem v potravinarstve veľa rokov a som ekonómka. Hygienikov v meste poznám veľmi dobre, a nezabudnú vždy pri kontrole dodať že by som si už mala spraviť ten kurz čo sa robí na hygiene, ale nikdy v živote mi nepovedali že mam mat preukaz na rok.
@patka06 pozri si 103/1984 Zb. od paragrafu 11.
Nie je pravda, že len obvodný lekar !
Tak o tom nič neviem a to na hygiene pracujem. Právny predpis pokial nie ste brigádnik nedefinuje dobu alebo čas platnosti zdr. spôsobilosti.
@patka06 pozri si 103/1984 Zb. od paragrafu 11.
@maddie1711 zrušené už dlhodobo !!!
Zrovna v pondelok som bola u dr. Volá sa to Zdravotný preukaz pracovníka v potravinárstve. Platí na dva roky, zaplatíš 10€, zamestnávateľ ti ho preplatí, u dr. dostaneš aj bloček. A keďže som mala asi mesiac dozadu LP v práci, ani ma nikam neposielal, ani mi nerobil iné vyšetrenia.
Ale počula som, že ak robíš stále v potravinárstve, obchode a pod, predlžuje je sa 2x, potom už máš na dobu neurčitú
Zrovna v pondelok som bola u dr. Volá sa to Zdravotný preukaz pracovníka v potravinárstve. Platí na dva roky, zaplatíš 10€, zamestnávateľ ti ho preplatí, u dr. dostaneš aj bloček. A keďže som mala asi mesiac dozadu LP v práci, ani ma nikam neposielal, ani mi nerobil iné vyšetrenia.
Ale počula som, že ak robíš stále v potravinárstve, obchode a pod, predlžuje je sa 2x, potom už máš na dobu neurčitú
@123profil321 je na lekárovi ako ti ho vydá no nie je pravda že 2x sa predlžuje a potom je na neurčito…. Kontrolujeme tie preukazy je to moja prava a vydané sú rôzne aj viem te môžu aj na prvýkrát dať na neurčito. Nechápem však lekárov ktorí ich vydávajú bez riadnej prehliadky a výteru a röntgenu ale aj takých veru mame.
@123profil321 je na lekárovi ako ti ho vydá no nie je pravda že 2x sa predlžuje a potom je na neurčito…. Kontrolujeme tie preukazy je to moja prava a vydané sú rôzne aj viem te môžu aj na prvýkrát dať na neurčito. Nechápem však lekárov ktorí ich vydávajú bez riadnej prehliadky a výteru a röntgenu ale aj takých veru mame.
@jaja377 tak, na základe toho, že mal v rukách čerstvú správu... 🤷🏻♀️
Pekný deň prajem. Potrebujem poradiť od niekoho kto sa v tom realne vyzná.Mam síce zdravotný preukaz na dobu neurčitú,ale už 20 rokov. Je potrebné teraz si dať spraviť nový po toľkých rokoch?
Pekný deň prajem. Potrebujem poradiť od niekoho kto sa v tom realne vyzná.Mam síce zdravotný preukaz na dobu neurčitú,ale už 20 rokov. Je potrebné teraz si dať spraviť nový po toľkých rokoch?
@anonym_436a06 samozrejme.Mozes byť bacilonosic ani o tom nevies
@anonym_436a06 samozrejme.Mozes byť bacilonosic ani o tom nevies
@anonym_181ee0 Ďakujem za odpoveď.Tiež sa mi to už nezdá ok. Tak radšej pôjdem riešiť na novo.

Zdravotný preukaz vydáva len všeobecný lekár.