Ako získať auto pre ZŤP osobu?
Jedná sa o to, že potrebujeme zistiť ako to s tým autom je. Dedko si o to požiadal. Na sociálke mu povedali, že by ale musel nejakú čiastku splácať. A s týmto má problém. Vraj ked má na to nárok prečo by mal platiť. Požiadal si o to auto už skôr. Všetko sme mu vypísali. Prišla mu SMS, že je v poradovníku. Tuším sa to ale počas Covidu pozastavilo. A on si nedal opätovne žiadosť. Nevedeli sme o tom. V súčasnosti dostáva príspevok na benzín. Auto ale nemá.
@bloger Treba si uvedomiť, že to nie je nárok na auto, ale ide o príspevok na kúpu motorového vozidla. Ako napísala alandra, príspevok je v určitej výške a určite nepokryje cenu celého auta. A tiež nemá na príspevok nárok každý ZŤP, musí splniť určité podmienky - najmä to, že auto potrebuje na dopravu na nejaké aktivity, napr. dieťa do školy, dospelý do soc. zariadenia (napr, denný stacionár). Výška príspevku závisí od výšky príjmu.
Treba si poriadne pozrieť zákon č. 447/2008 § 34 a nasl., tam máš všetko k tomu.
@blogertak dedko má smolu žil v dobe že to tak bolo doba sa zmenila.MY sme mali postihnutú dcéru ležiacu a 3 krát nám zamietli auto. To znamená že nie je pravda že podáš vyhovejú vám. Potom sme dostali od sponzora auto od súkromnej osoby.
@alickapusinka Ja to chápem, že to je takto. Len chcel odo mňa nech to zistím. To mi je ľúto.
@bloger hej nedostala a bola úplne imobilná už aj zomrela ale tie šikany od úradov a lekárov čo sme zažili tak na jednu knihu by to bolo.
No najprv musí byť odkázaný na individuálnu prepravu, ak mu schvália tak určitú časť musí vyplatiť. Zadarmo to určite nieje a schvália fakt málo komu, na to treba diagnózy.
@alickapusinka dieťa musí navštevovať školské zariadenie alebo denný stacionár a treba tam dieťa voziť min. 2x do týždňa. To je jedna z podmienok na auto, ktorú ste zjavne nespĺňali
ja som si v novembri tiež zažiadala na syna a je tam veľmi veľa podmienok a áno príspevok schvália na 80-85% ráta sa to aj podľa príjmu
@tanapeta splnali sme že si taká chytrá chodila 3 krát do zariadenia predstav si ty toto aj aj tak nedostala .Ja viem aj bez teba že musela chodiť do školy asi viem kam chodila.

Treba si podat zrejme novú žiadosť, a ano za auto sa dopláca - prepláca sa max 80% z ceny auta. Sú tam aj podmienky - neviem teda ci take isté ako ked som žiadala pre dieťa ( musí chodit do skoly,centra alebo teda lekár ale ten neviem kolko krat za mesiac) .
My sme napriklad doplácali 4000 za auto , a teda keď nieje nové ale jazdené tak nesmie byť staršie ako 5 rokov. A nemôže ho kupovať od súkromnej osoby.