Ako získať cestovanie vlakom pre študenta zdarma?
Synovi skončila preukázka na lístok zdarma. Ma 16, prvák na strednej. Volala som na ŽSR a dostala som informáciu, že musí mať isic kartu, aby mohol ďalej využívať zdarma cestovanie vlakom. Vraj riešiť cez školu. Na škole.mi pobrali, že oni s tým nič. Tak ako to majú vaše deti.? Vlakom do školy cestovať nemusí, využívame na výlety. Ďakujem.
No ja som si musela sama hradiť vlaky, keď som zmaturovala (oficiálne som ukončila štúdium na strednej k 30.6.) a zápis na VŠ bol až v septembri, takže až vtedy som obdržala ISIC. Čiže dva mesiace som si musela platiť za lístky. Ako to má Tvoj syn? Ak už niekedy pred tým mal preukážku na vlak, tak väčšinou zvykne platiť do polovice septembra. Ak idete vybavovať preukaz na novo, tak podľa mojich informácií netreba nutne ISIC, ale potvrdenie o štúdiu, fotku a občiansky zákonného zástupcu. ZSSR vám na základe toho vystaví preukaz žiaka/študenta. Otázne je, či by vám teraz ku koncu školského roka škola vydala potvrdenie o návšteve školy, ale za opýtanie nič nedáš.
Skúsenosť nemám, moja dcéra má len 10 r., ale našla som k tomu toto info
https://www.zssk.sk/bezplatna-preprava/studenti...
no to ste asi pozerali už ako prvé.
Ak nemá ISIC
V škole si vypýta Potvrdenie o návšteve školy, zoberie fotku /myslím že 2x3 cm/ svoj OP a pôjde si k okienku vybaviť preukaz, ten mu teraz vydajú s platnosťou do 31.08. a v septembri si to zopakuje
Presne ako pise patka06, rychlo si este teraz v juni vypytajte v skole potvrdenie o navsteve skoly a s nim,fotkou a OP chodte na vlakovu stanicu a vystavia mu preukaz do 31.8., v septembri to na novy skolsky rok len zopakujete

Ahoj, nám ešte predtým, než nastúpil dali žiadanku na isic, čiže keď nastúpil do 1.ročníka ju už mal. Necestuje vlakom, do školy chodí pešo. S touto kartou si značí dochádzku do školy, môže ňou chodiť na obed a vybavili sme aj vlaky. Eventuálne by mohol aj autobusy MHD.