icon

Ako získať kópiu rodného listu dcéry?

kajda2211
16. feb 2025

Dobrý deň.
Vôbec neviem nájsť rodný list 12r dcéry, neviete mi povedať či viem vybaviť kopiu na ktorejkoľvek matrike alebo musim ísť len na matriky v mieste narodenia ? Ďakujem

patka06
16. feb 2025

Duplikát rodného listu vieš vybaviť na príslušnej matrike v mieste narodenia alebo elektronicky, ak používaš OP s aktivovaným čopom
https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-situacie/zi...

kajda2211
autor
16. feb 2025

@patka06 takže len v mieste narodenia ☹️ to mám dosť ďaleko a čip nemáme op 🙈

patka06
16. feb 2025

@kajda2211 áno, v tomto prípade je praktickejšie použiť OP
Ak ho nemáš, vybavíš na ktoromkoľvek oddelení dokladov

andrea_82
16. feb 2025

@kajda2211 podla mna ti kopiu vystavia na hocijakej matrike. Skus si zajtra zavolat na tu, co mas najblizsie. Realne si neviem predstavit, ako to vybavis elektronicky. Co ti ho poslu postou?

patka06
16. feb 2025

@andrea_82 Pri elektronickej žiadosti si vyberie spôsob doručenia - dá sa aj poštou.
Výhodou je aj nižší poplatok o 50%
Pokiaľ viem, nemáme zatiaľ službu, že by vydali duplikát RL na ktorejkoľvek matrike.

lusyyy36
16. feb 2025

@andrea_82 ano postou.
A da sa len na matrike v mieste narodenia.

lusyyy36
16. feb 2025

@kajda2211 ja som inak pred par týždňami cez jednu firmu žiadala o vybavenie duplikátu a apostily. Skus pozrieť ci nevie nejaká firma len ten duplikátu vybaviť a poslať postou- robia to na základe splnomocnenia

danielaaa_88
16. feb 2025

Rodný list ti vydajú na ktorejkoľvek matrike v SR, stačí im povedať kde sa dcéra narodila 😊

andrea_82
16. feb 2025

@patka06 @lusyyy36 nie som si ista, preto som pisala, nech si tam zavola. Nam by totiz bez problemov vydali rodny list po osvojeni nasho syna, kde sme boli zapisani uz my ako rodicia, na matrike v nasom meste, aj ked on sa narodil v inom meste. Jedine zmenu mena sme museli urobit v mieste narodenia, ale RL by nam dali aj tu.

patka06
16. feb 2025

@andrea_82 neviem ako je to pri osvojení, ale teda predpokladám, že vydávajú nový rodný list - nie duplikát rodného listu

andrea_82
16. feb 2025

@patka06 ale stale je to ina matrika, miesto narodenia zostava rovnake.

mamina7070
16. feb 2025

na hociajku matriku staci zajst (mimo uplne malinkych obci ) a vydaju ti ho alebo ooziadas elektronicky

earlgrey
17. feb 2025

Na každej matrike...nemusí to byť v mieste narodenia...ja som sa narodila v inom meste a v inom som si žiadala o duplikát a nebol problém...

maranco
17. feb 2025

@andrea_82 aj zmenu mena ste mohli urobiť elektronicky bez cestovania na matriku

maranco
17. feb 2025

@kajda2211 už ti skončila platnosť OP keď tvrdíš že tam nemáš čip? čipy sa dávajú už približne 13 rokov

andrea_82
17. feb 2025

@maranco mohli, ale neurobili. Takto sme ho mali este v ten den v ruke.