icon

Ako získať krstný list na cirkevný sobáš?

13. jan 2025

Dievčence budeme mať cirkevný sobáš a potrebujem krstný list. Lenže ja vôbec neviem kedy som bola krstena a mama si to už nepamätá. Viem len meno kňaza a miesto. Písala som na danú faru aj volala ale nikto sa neozýva. Bola som tam osobné, lenže oni majú otvorené iba 1 hodinu 2x v týždni. Ja navyše nebývam v Tom meste a letieť 35km a či to vôbec stihnem....lebo cesta tam trvá cca 45 minút. Kim nájdem miesto na zaparkovanie a kim ich nájdem. Neviem čo mám robiť. Už ma tlačí čas. Nechceme prísť o termin

e1i
13. jan 2025

Musis ten cas obetovat a v uradnych hodinach si to ist vziat. Aj muz tak bol brat

autor
13. jan 2025

@e1i ale keď majú úradné hodiny o 17 večer? Ja som myslela,že to stačí zavolať,oni to pohľadávku a poslu

e1i
13. jan 2025

Muz bol osobne. Ak zavolas/mailom poziadas,maju na to 30 dni to poslat ako vsade. Osobne ti to daju na pockanie v uradnych hodinach,hoci aj o 17 ak tak maju

marca12
13. jan 2025

Treba si vziat dovolenku ist v dostatocnom predstihu,aby si stihla aj zaparkovat a stihla prist v uradnych hodinach. Aky problem? 35km nie je ziadna vzdialenost. Vydaju ti na pockanie.

autor
13. jan 2025

@marca12 aj keď neviem kedy to bolo?

skusihu
13. jan 2025

nevieš ani rok a mesiac? Podľa toho by to dohľadali.

saxana000
13. jan 2025

Nemas kosielku z krstu odlozenu? Pozri fotky stare.. si
na nich este v perinke? Od datumu narodenia potom skus ratat ako stare babetko si mohla byt a bohuzial musis za fararom a dohladat bez toho to nepojde..aj meno knaza by mohlo pomoct knazi sa menia niektory uraduje 5 rokov niektory aj 20 pripadne skusit pozriet kedy si bola na 1.sv prijimani alebo birmovke tam sa to tiez pisalo do ziadosti kedy si bola krstena.

nikha2809
13. jan 2025

Ja som sa vydávala vlani, stačilo mi zavolať na faru kde ma krstili a krstný list poslali na faru ku nám.

blaazi
13. jan 2025

Aj my sme mali taky problem, skus pozriet farske oznamy, zucastnit sa sv.omse cez tyzden a po nej odchytit knaza a poziadat o krstny list.

colsami
13. jan 2025

To je nieco strasne, ze treba respektovat ich uradne hodiny a naplanovat si cestu tak, aby si tam bola v predstihu na 17tu. A az 35km, to je nemyslitelne. Ved pre mna za mna chod na 16tu, aby si stihla najst to "parkovne miesto" a najst "ich".

Ver mi, ak nezvladnes vybavit tuto banalnu zalezitost, kde treba prist na urcitu hodinu, pekne poprosit a spolocne dohladat... tak nezvladnes ovela komplikovanejsie situacie v manzelstve vyriesit. A to myslim v dobrom. Mas byt zena - manzelka, mozno raz matka, tak sa trosku vzchop.

autor
13. jan 2025

@saxana000 nie mama si nepamätá. Bola som vacsia a nemám žiaden papier nic

autor
13. jan 2025

@colsami no lenže ja pracujem do 17 a voľno mám iba cez víkend tak oni nemajú úradné hodiny. Dovolenku mi šéfka teraz nedám takže netuším ako to poriesit

simca06022011
13. jan 2025

ako dospela zena si dokazes naplanovat hadam a ist tam raz v riadnych uradnych hodinach, vystartujes o 1+hodinu skor z domu, zaparkujes a pojdes tam, alebo si zoberies aj buduceho manzela, odvezie ta, vyhodi pred dveraim a pojdes si to vybavit, kym on bude hladat to parkovanie.. a potom domov. A mozno budes musiet ist na 2x.. raz povedat co chces a druhykrat vyzdvihnut.. pre toto je fajn, ked maju rodicia papiere v poriadku a nestracaju to. Alebo tam posli mamu... cez uradne hodiny tiez nedvihaju telefon?
od sefky sa hadam o hodinu skor z prace dokazes vypytat..

autor
13. jan 2025

@simca06022011 ale ja by som z práce musela ísť o 2 hodiny skôr pretože sú zápchy atď. A muž ma nemôže zobrať pretože pracuje úplne niekde inde a chodí domov neskoro večer. Už som tam raz bola počas úradných hodín a nikto mi neotváral. Telefón nikto nedvíha a to volám nonstop a už som poslala najmenej 10 emailov.
Mama nedostala žiaden papier....bolo to vybavené cez rodinného známeho ktorý je kňaz ale ten už je vo Vatikane

blaazi
13. jan 2025

Papier o krste sa nedava, zapis je urobeny do krstnej matriky. Ak sa neozyvaju na fare, obratte sa na "vyssie pracovisko" _ na miestneho dekana, ale naozaj odporucam stretnut sa s knazom po sv.omsi, to je istota.

simca06022011
13. jan 2025

tak im napis list :D

miracle25
13. jan 2025

Ja som takto nahaňala farara kvôli sobašnej zapisnici, 3 mesiace stresu, nedvihal, neodpisoval a nikdy nebol doma, po omši sa vyhovaral že nema čas, nakoniec som si to surovo nakračala na faru a zhodou okolnosti bol doma, tak som sa už nedala odbiť a nasačkovala som sa mu do domu na silu, bolo to 15 min prace ktoru odkladal 3 mesiace 🙂

michaela329
13. jan 2025

Môj muž poslal svokru, normálne jej ho vydali. Pošli niekoho, kto tam býva.

autor
13. jan 2025

@michaela329 nemám koho.

domkakvet
13. jan 2025

Ja som tiez bola osobne, chces sa vydavat a nevies obetovat nejaky cas, za mna zvlastne.

autor
13. jan 2025

@domkakvet nehnevaj sa ale ktorý Farský úrad má otváracie hodiny len 1 hodinu večer???

colsami
13. jan 2025

1 hodinu ale 2x v tyzdni. A to nie su otvaracie hodiny aby sme teda upresnili, prebieha tam kopec inych aktivit a cinnosti, toto su hodiny vyhradene na URADNE a administrativne zalezitosti pre verejnost, to je podstatny rozdiel. A ano, bezne tak mavaju rozne male farske urady. Nepotrebuje tam byt 5h denne, ked mu do tyzdna pride mozno 1-3 ludi nieco taketo realne vybavovat.
To sa fakt nevies prisposobit v jednej blbej veci a akceptovat to? Lebo to potom budes mat v manzelstve tazke.

domkakvet
13. jan 2025

@colsami presne tak.

terezka1947
13. jan 2025

To je veľmi čudné,ani sa mi veriť nechce,že vkuse voláš a voláš aj počas úradných hodín,aj si bola počas úradných hodín,ani na mail nikto neodpoveda.
To je snáď jediná fara na Slovensku,čo je takáto neprístupná.
Napíš adresu,mi ti tam zavoláme a dohodneme.

autor
13. jan 2025

písala som im email, keď som tam bola osobne ani kanceláriu som nevedela nájsť lebo vraj je kdesi pri schodoch. Tak hľadám tam. Asi 4 dvere ani na jedných či to je kancelária. Ani jedny neboli otvorené...dnes som tam chcela ísť no musela som zostať do večera v práci. Ja nechápem prečo si to ten farár nemôže vyžiadať ale ja tam musím chodiť. Jemu ten mobil zdvihnú. Zajtra tam zas nemajú úradné hodiny. To je fakt jak v kocurkove

dota6
13. jan 2025

Ja mám plán. Zisti si, kedy sa tam konajú omše a počkaj tam na kňaza po skončení. To je jediné miesto, kde na 100% bude.

terezka1947
13. jan 2025

@dota6 inak @autorja dobrý nápad,zistí si,kedy sú tam omše a zajdi za ním. Ale nemyslím si,že keby si tam naozaj toľko volala,tak sa nedivolas. Farári musia byť na telefóne,pretože často ich volajú k chorým,atď.
Určite sa k papierom dostaneš.