icon

Ako získať OČR pre otca počas hospitalizácie?

dagas
13. mar 2025

Ahojte,momentálne som v nemocnici s dcérou a manžel je doma so synom s ktorým som ma na rodićovskej. Čo potrebujeme aby manžel s ním mohol byť na očr?

parvinka0001
13. mar 2025

Potrebujete aby bolo dieťa choré a ísť ku doktorke ktorá mu ju vypíše . Čo iné by si potrebovala asi

dagas
autor
13. mar 2025

@parvinka0001 ale dieťa nieje choré a ja som s ním na rodičovvskej. Všade čítam že pokiaľ som s ním ja na rodičovskej nemôže byť muž s ním na OČR, ale ja som s dcérou v nemocnici tak s ním musel ostať muž

lilinka88
13. mar 2025

@dagas v nemocnici povedz dr, teoreticky by ti mohli vystaviť očr do bodu C

parvinka0001
13. mar 2025

@dagas tak jedine si vziať dovolenku

heminepa
Autor odpoveď zmazal
tanyan
13. mar 2025

Pediater môže vystaviť na to dieťa, ktoré je doma pre otca z dôvodu potreby celodennej starostlivosti. Manžel musí ísť teda k pediatrovi, vysvetliť situáciu a požiadať o vystavenie. Následne treba informovať zamestnávateľa.

dagas
autor
13. mar 2025

@heminepa no veď tam mi prave povedala pani že šak nech si zobere muž očr na maleho ale neznela moc presvedčivo

lilianka28
13. mar 2025

Vystaviť OČR bod C - ochorenie osoby, ktorá sa o dieťa inak stará (teda ty) a zaškrtnúť bola prijatá do ústavnej starostlivosti

dagas
autor
13. mar 2025

@lilianka28 a potrebujem ja nejaký doklad že som naozaj v tej nemocnici? PN alebo čo?

lilinka88
13. mar 2025

@dagas nie, nakoľko to potvrdzuje nemocnica. Ak by si tam nebola, nepotvrdia ti ju.

melanta
13. mar 2025

@parvinka0001 prečo radíš, ak nevieš? Môže si vziať otec OČR na zdravé dieťa z dôvodu, že matka je v nemocnici. Zbytočné komentáre.

dagas
autor
13. mar 2025

@lilinka88 ahaa čiže ja si požiadam očr tu v nemocnici na manželove meno a vypíšu ten bod C ano?

lilianka28
13. mar 2025

@dagas V nemocnici potvrdia bod C na tvoje meno + meno dieťaťa a manžel si vypíše svoje údaje v časti I.

dagas
autor
13. mar 2025

@lilianka28 ďakujem

libusak
14. mar 2025

Byt s dietatom v nemocnici je tvoje pravo, nie povinnost. Na OCR pravo nema ale ak mate lucidnu pediatricku, tak mu ju da