icon

Ako získať pas dieťaťa, ak je na nesprávnom mieste?

17. sep 2024

Ahojte, dala som vyhotoviť pas dieťaťu, ktorý bohužial prišiel na pobočku do mesta mojho bývaleho trvaleho bydliska keď tam už niesom ani druhy zakonny zastupca, nakoľko ho vyhotovili neskor. Viem niekoho splnomocniť? alebo mi ho vedia poslať inam na pobočku?

t1nusa
17. sep 2024

mne bolo povedané, keď sme vybavovali pas malej, že ho kože vyzdvihnúť len zákonný zástupca, nemôžeš tým teda nikoho poveriť… čo sa týka preposlania, o tom netuším, či sa to dá… máš to ďaleko?

stankot
17. sep 2024

Mne povedali pred tyzdnom,ze s tym papierom co mi dali-ziadost pride niekto.

maranco
17. sep 2024

@stankot Za občana mladšieho ako 15 rokov môže vyhotovený cestovný pas prevziať osobne iba jeho zákonný zástupca, alebo osoba ktorá žiadosť podala, napr. pestún, budúci osvojiteľ, osoba, ktorej bolo zverené dieťa do výchovy. Táto osoba sa podľa všeobecného predpisu o správnom konaní nemôže dať zastupovať.
https://www.minv.sk/?prevzatie-vyhotoveneho-ces...

nikaeli
17. sep 2024

Myslím, že ti ho ani neprepošlú. My sme riešili pas v máji, v našom meste bolo neustále plno, tak sme šli do iného. Občiansky sme si mohli vyzdvihnúť aj v našom meste, ale pas nie. Neviem prečo.

autor
17. sep 2024

Akože nasrata som, malo to byť do 30 dni. Ja som bola u našich viac ako 3 tyždne, nakoniec to trvalo asi 50 dni a deň po tom ako som odišla mi piplo že pas je hotovy. To je 400km .. šlak to traf

maranco
18. sep 2024

Nepovedali ti keď si dávala žiadosť že meškajú? Aj tu bolo viacero komentárov, že čakajú 2 mesiace na pas, len občianske pre deti robili cca do 3 týždňov.

ibrunova
18. sep 2024

Všade bolo medializované, že lehota je 60 dní, lebo nrstíhajú, riešilo sa to od marca, lebo boli mega davy ľudí kvôli zdraženiu. Starej mame by ho možno dali, alebo kedy tam pôjdete najbližšie?

kvietok2012
18. sep 2024

Pas sa preposielať nedá, musíš ho vyzdvihnuť tam kde si podala ziadosť.
A mozes ho len ty ako zak.zast.,nikto iný ani so splnomocnenim.
Vyroba pasov je momentalne 6-7 tyzdnov, co ti predpokladam aj povedali.

vladdinka
18. sep 2024

ved a to je zase taky problem sa tam odviezt a pas vyzdvihnut? to je jedine mozne riesenie.

svetlonos
18. sep 2024

Vedia ti ho poslať na inú pobočku.

svetlonos
18. sep 2024

Ty si ma mk a vôbec si nepostrehla ake sú prusery s pasmy "do 30 dni" ?
Jediný termín, ktory dodrzia je do 2 dní! Mam kamosku na pasovať, takže info z prvej ruky co sa lehoty týka. Ale táto téma tu na mk ide už dllllho.

nikaeli
18. sep 2024

@svetlonos nám bolo povedané, že nie. Museli sme preň ísť osobne ja alebo manžel.

svetlonos
18. sep 2024

@nikaeli
ôk, ja som raz stratila op, niekto ho odniesol na pásové v meste, kde som mala vedľajší pobyt. Volali do mesta s mojim trvalým pobytom na pásové, ci ho tam majú poslať. Zhodou okolností to zdvihla ta moja kamoška 😄. S kolegyňou sa zasmiali, keď jej pivedala ze ma pozná, hneď mi vola a prídem si ho vziať tam, kde ho odovzdali.
Tak som bola presvedčená, že to bežné robia. Oardon za chybnu info.

nikaeli
18. sep 2024

@svetlonos OP áno, ten sme si prevzali v našom meste, ale PAS nie - boli sme na to upozornení vopred.
V čase kovidu mi dokonca doniesol OP kuriér.

kvietok2012
18. sep 2024

@svetlonos nedá sa

svetlonos
18. sep 2024

@kvietok2012
vďaka už viem 🙂 clovek sa stále učí.

autor
18. sep 2024

@svetlonos nie nesledujem tu “témy” a mám malé dieťa tak už ani telku nesledujem 😀. Pani na pasovom mi vravela že tak 40-45dni že týždeň max dva dlhšie, to mi vychádzalo na čas keď tam ešte budem

autor
18. sep 2024

@svetlonos odkiaľ maš tuto info pls?

svetlonos
19. sep 2024

Tuto info, ze dodrzia len tie 2 dňové lehoty mam od kamošky, ktorá robí priamo na pasovom. Ta 30 dňová lehota je o šťastí.

autor
19. sep 2024

@svetlonos Myslela som to že ho vedia poslať na inú pobočku

svetlonos
19. sep 2024

No dievčatá ma tu opravili, ze sa to nedá. Mne chceli tak poslať op ale teda s tým pasom to nepôjde.