icon

Ako získať potravinársky preukaz pre dcéru?

11. aug 2025

Prosím vás ćo sa všetko robí? Dnes sme boli s dcérou, že to na počkanie vydajú. Nakoniec jej zobrali krv. Dostali sme skumavku na moč. A má ísť na RTG pľúc???
A v stredu má prísť na prehliadku, lebo má mať absolvovanu v 15 roku.
To je aj druhá časť otázky od januára 2024 , máme novú lekárku vymenila staršiu pani doktorku. Tá poslala SMS, ale táto mi tvrdí že sa objednáva cez email a že aj na syna na 13 ročnú a očkovanie cez e-mail upozornila, nakoniec sme prišli na to, že adresa je neaktuálna. (Odkedy používam gmail na centrum nechodím) Vraj ja si to mám sledovať.

patka06
11. aug 2025

Záleží od lekára ako zodpovedne to berie, niektorí vydajú na počkanie bez vyšetrenia
Po správnosti by mal byť k tomu čo píšeš ešte výter z konečníka
čo sa týka e-mailu a tel, čísla - u našej doktorky je povinnosťou pacienta. resp. rodiča upozorniť na zmenu
ale teda sestrička sa raz za čas opýta, či údaje platia

autor
11. aug 2025

Telefón sa nezmenil, prečo musí byť e-mail.Kto nemá email sa ako dozvie?

patka06
11. aug 2025
@anonym_autor

Telefón sa nezmenil, prečo musí byť e-mail.Kto nemá email sa ako dozvie?

@anonym_autor Minimum ľudí nemá email - väčšinou sú to starší ľudia, je to pre sestričku najrýchlejšia a najpraktickejšia forma komunikácie.
Ak nemá zadaný email, pošle sms
Ak nemá tel.č., pošle pozvánku poštou

maranco
11. aug 2025

Nastav si na centrum preposielanie mailov na gmail, asi v menu priečinky - filtre - podmienka všetky správy - pošli kópiu na adresu

janai1
11. aug 2025

@anonym_autor no a kto iný ako matka/rodič si to ma sledovať?

patka06
11. aug 2025

Stačí sestričke nahlásiť nový email a problém je vyriešený
Sestrička si povinnosť splnila, poslala pozvánku na zadanú /existujúcu/ mailovú adresu,

autor
11. aug 2025

Ďakujem

colsami
11. aug 2025

Prepac, ale dnes sa mail bezne pouziva, ci u doktorom aj pracovnym zalezitostiam atd. Je to uplne bezna forma komunikacie aj pri hocjakych "formal" zalezitostiach.
Akoze to kto za to moze, doktorka ci sestricka, ze "odkedy mas gmail, uz na centrum nechodis" ? 😃 Prepac to mi je argument 😃

autor
11. aug 2025
@colsami

Prepac, ale dnes sa mail bezne pouziva, ci u doktorom aj pracovnym zalezitostiam atd. Je to uplne bezna forma komunikacie aj pri hocjakych "formal" zalezitostiach.
Akoze to kto za to moze, doktorka ci sestricka, ze "odkedy mas gmail, uz na centrum nechodis" ? 😃 Prepac to mi je argument 😃

@colsami to bolo tak, že to odklasilo zabudla som heslo a nejako to nešlo. Nie som až taka zbehla v počítačoch.Vserko podstatne chodí na mail manželovi na mail tak som to už neriešila a urobila gmail

autor
11. aug 2025

Keď tam v stredu zoberiem aj syna, myslíte že to spraví naraz?

patka06
11. aug 2025
@anonym_autor

Keď tam v stredu zoberiem aj syna, myslíte že to spraví naraz?

@anonym_autor zaleží na lekárke, skôr si myslím, že nie.
Budeš si musieť dohodnúť termín vopred

autor
11. aug 2025
@patka06

@anonym_autor zaleží na lekárke, skôr si myslím, že nie.
Budeš si musieť dohodnúť termín vopred

@patka06 👍

anonym_564c00
12. aug 2025

@anonym_autor Ja tiež budem dávať robiť dcére potravinársky preukaz, máme ísť koncom augusta k doktorke a že to dá na počkanie, poplatok 10 eur.

autor
12. aug 2025
@anonym_564c00

@anonym_autor Ja tiež budem dávať robiť dcére potravinársky preukaz, máme ísť koncom augusta k doktorke a že to dá na počkanie, poplatok 10 eur.

@anonym_564c00 sa máte😀 Nám to nechcela takto lebo nemá preventívku

kacena2022
12. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Máme staršiu detskú doktorku tak nemá s tým problém. Ale kde bude dcéra praxovať tak tam tiež chcú lekársku prehliadku a ony majú svojho lekára. Tak ešte tam musíme ísť.

maranco
12. aug 2025
@kacena2022

@anonym_autor Máme staršiu detskú doktorku tak nemá s tým problém. Ale kde bude dcéra praxovať tak tam tiež chcú lekársku prehliadku a ony majú svojho lekára. Tak ešte tam musíme ísť.

@kacena2022 aj predpisuje lieky bez vyšetrenia po telefóne?

kacena2022
12. aug 2025
@maranco

@kacena2022 aj predpisuje lieky bez vyšetrenia po telefóne?

@maranco Predstav si že niekedy áno.

maranco
12. aug 2025

To nie je výhoda lekárka ktorá dá potravinársky preukaz na počkanie bez vyšetrení len na základe zaplatenia poplatku.
Tiež neprivítaš vodiča autobusu/taxíka seniora ktorému dá lekárka pečiatku, že môže jazdiť bez vyšetrenia.
Ani lacná revízna správa na elektrinu bez skutočnej prehliadky/kontroly nie je výhoda.
Rovnako jazdiť výťahom ktorý nemá pravidelné prehliadky, iba pravidelné pečiatky, že sa urobila prehliadka.

ibrunova
12. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor synovi dala dr na počkanie, ale preventívku má, vy ste preto nedostali na počkanie, lebo ju nemáte.. Nás napríklad dr na preventívku nevolá, objednávame sa sami, každý človek vie, ako často má na preventívku ísť.

anonym_556bf9
12. aug 2025

U nás prídeš, zaplatíš 20€ a drisne pečiatku na počkanie, žiadne vyšetrenia.

autor
12. aug 2025

Asi preto, že nemá preventívku, zajtra jej to dá

autor
13. aug 2025

Už ho máme, aj preventívku. Je poctivejšia dr ako minulá a strašne kritická k životnému štýlu

mondolina
13. aug 2025
@anonym_autor

Už ho máme, aj preventívku. Je poctivejšia dr ako minulá a strašne kritická k životnému štýlu

@anonym_autor
k vášmu životnému štýlu?

autor
13. aug 2025

@mondolina k dcérinmu, nizka váha, hrbenie 😀