Ako získať späť depozit od Orange?
Jedneho krasneho dna som sa vybral do orange-u si vybrat mobil na splatky +pausal.
Bolo to dna 27.8 2024 v Banskej bystrici v obchodnom dome-Europa.Vsetko prebiehalo v poriadku až do doby ked mi predajca oznamil že musim zaplatit nejaky depozit. Prekvapeny som bol dost kedže som zaplatil uz akontaciu ktora nebola malá. Pytam sa ho z akeho dovodu mam platit nejaky depozit? Ze maju nove pravidla v systeme a bez toho to nevie ukoncit. Dobre. Zaplatil som ten depozit vo vyske 255eur s tym ze mi povedal predajca ze to je vratny depozit ktory sa vracia po troch uhradenych fakturach na ucet ktory som mu nadiktoval.
da sa to ako preplatok k fakture alebo na ucet zvolil som si ten ucet. A teraz pride sranda,
Po troch zaplatenych fakturach som cakal peniaze a nejak sa im nechcelo prist. Zasiel som teda na pobocku a spytal sa kedy pride ten depozit 255eur.Odpovedal mi s usmevom ze az na konci mesiaca 3 zaplatenej faktury.Medzi tym som potreboval zmenit ucet tak som panovi nadiktoval na infolinke svoj novy iban a povedal mi ze ho mam uspesne zmeneny ze nebol ziadny problem a peniaze mi pridu do tyzdna. Dobre takze novembri neprisli. V decembri som volal na ich infolinku a pani mi povedala ze sa to vracia po 6 mesiacov druha mi povedala ze sa to vobec nevracia 3 mi povedal ze to bola akontacia a 4 mi povedal ze nechape ako to ze mi tie peniaze este neprisli. Ako debili s prepacenim. Zasiel som na pobocku v pd kde mi povedali ze skusia napisat do orange-u. Na druhy den mi volali ze iban sa nezmenil lebo to musim zajst osobne. Dobre tak som zasiel osobne a zmenil iban na novy. V decembri bolo este par telefonatov z mojej strany ze mi este neprisli peniaze. Kazdy krat zasvetit operatora do mojej situacie ma fakt nebavilo. A potom mi prisiel mail 27.12 2024 kde sa mi strasne ospravedlnuju ze mozem si preplatok ist vybrat na pobocku orange-u vo vyske 255eur.Hned v ten den som isiel na pobocku do Prievidze v korze kde mi mlady potetovany chalan povedal ze do 6 prac.dni mi pridu peniaze na ucet. Samozrejme neprisli.Pockal som este par dni ved boli sviatky atd.
Nic.Tak volam zase a uz mam nervy. Pretoze uz mi 20 krat operatori slubili do 12 dni a vzdy preslo 12 dni alebo 6 dni a peniaze nikde. z 255 je 207 lebo odpocitali fakturu. povedzte mi co mam robit chcem sa strasne velmi stazovat. a hlavne chcem moje peniaze naspat.
Zaujimave, klienti maju orange aj s mobilmi, depozit im normalne odrataju z uctu, cize vo fakturach svieti ako preplatok.. odpocitava sa urcitu dobu od faktur, ak sa neminie neviem.. mozno ho vratia (kedze mam vacsinou ludi co maju vyssie ucty, tak ziadny problem to minut)
A inak co ti niekto povedal je jedna vec, citaj si kde to maju napisane, ked ti davaju veci platit apodpisovat. Nic netreba robit na "verim v boha". Dlzia ti sumu,maju ti vratit, natukas jeden list, s IBANOM a vsetkym, posles alebo odnesies, das si potvrdit, alebo si zapisu a daju ti o tom doklad = a cakas. A nic.. tak SOI.
Prečo si platil ďalšie faktúry, keď si tam mal preplatok? Odrátali by ich z toho.
@matus12398 nezávidím ti 🙈ale už by som slušná nebola a dala by som si zavolať len vedúcich nie kadekoho kto sedí práve v pobočke
@petrastrbanikova presne o tomto uvazujem ze spravim dnes.A celkom lutujem ze som ich nenahraval vsetkych co trepali sprostosti.
dobre este raz ja nechcem aby mi z toho platili faktury ja chcem tie peniaze na ucte ako sme sa dohodli ja si vie platit svoje faktury. Lebo toto je iba dalsie klamastvo z ich strany.
Ja už čakám týždeň na vrátenie depozitu vo výške 200€ na môj bankový účet a tiež mi ešte nedošli
@matus12398 tiež čakám už týždeň na vrátenie depozitu vo výške 200€ a stále nič
Kedy vám povedali že máte platiť depozit??? keď ste robili objednávku či pri podpise
Alebo ako to povedia za kolko ste kupovali telefón cena napríklad to vám musia povedať hneď nie

ved neplat faktury a nech ti to postupne strhavaju z toho depozitu, az kym tam nebude nula.