Ako zistila Sociálna poisťovňa číslo účtu?
Ahojte, manzel bol dlhsie na PN a vzdy mu chodila PN poštou...marodku 31.12. Ukoncil a teraz mu prisla posledna davka na ucet...ako je to prosim mozne ? Akoze nevadi nam to samozrejme, len ma zaujima, ze ako prisli na cislo uctu
kedze ma ePN (elektornicku PN), nahlasil cislo jeho uctu zamestnavatel.
Ano, ma nato pravo. resp. moze tak urobit. Nemusi, ale moze.
@maranco nebolo to nerozumne....moj manzel je antisystemovy clovek ktory na vsetko serie s prepacenim...pri zadavani marodky sa mu nechcelo diktovat cislo uctu tak to dal poštou...ale ine som sa pytala...preco by zamestnavatel do ePN zadaval cislo uctu...nerozumiem
@elanor oki velmi pekne dakujem 🙂
pri elektronických PN nahlasuje číslo účtu zamestnávateľ, ak nenahlási, zasiela sa to poštou.....ďaľšia možnosť je že sa bol informovať na SP a vypísal tlačivo na zmenu spôsobu platby PN
Ja neviem, aj mne pred rokom a pol.uz prisla davka na ucet. Ked som predtym vypisovala.cislo uctu, kym to bolo papierove, tak mi aj tak poslali sek. Lebo ten ucet je na muza a vraj vtedy nemohli byt dava prijemcovia davky zo SP na 1 ucet, tak mi to vtedy povedali na ich infolinke.
A zrazu poslali na ucet.. tak jedine od zamestnavatela to maju.
pretože pri elektronických pn-kách musí túto PN potvrdiť zamestnávateľ, bez toho ti PN-ku nevyplatia (ak si zamestnaná). Okrem iného tam musí zadať aj číslo účtu zamestnanca.
Pretože zamestnavateľ musí potvrdiť, že áno, od toho a toho dňa zamestnanec nechodí do práce, že to dátumovo súhlasí, a zároveň sa tam vypisuje č.účtu, na ktorý bude zasielaných prvých 10 dní z PN od zamestnávateľa, tým padom to posielajú priamo na účet.
Presne tak.Zamestnávateľ musí po 10tich dňoch nahrať na stránku SP pod ePN číslo účtu zamestnanca a taktiež sa nahlasuje aj posledný deň v práci pred PN.
Haha autorka toto pobavilo ja odpadnem že nechcelo sa mu zadávať číslo úctu tak dal poštou 🤣🤣🤣🤣 to jak keby som videla toho môjho , presne tiež taký typ . Bože ti chlapi sú niekedy 😀😀😀😀
@nika11103 vedela by som viac takychto perli napisat 🤣🤣🤣🤣
A ostatnym dakujem za odpovede 💙

Spýtaj sa zamestnávateľa, či nenahlasoval účet pre ePN.
Aby chorý človek stál v rade na pošte, aby si mohol vybrať peniaze od SP, v dobe bezplatných bánk a internetu je nerozumné.