Ako zistím súčasného vlastníka bytu po rozvode?
Ahoj, ex predal dva byty. Samozrejme, že to popiera. Viem zistiť či je ešte majiteľom bytov? Nestaral by som sa, ale keď som písala, že potrebujem vyššie výživné na naše dve deti tak mi odpísal že rieši existenčné problémy.
Uz funguje kataster? :D ak ano tak na liste vlastnictva to budes vidiet
@vanilkovazmrzka už funguje chvalabohu.
https://kataster.skgeodesy.sk/eskn-portal/searc...
Sem si dáš jeho meno a katastrálne územie, kde sa tie byty nachádzajú. Ak ti to nenájde, byt nie je jeho.
Alebo ak vieš, dáš číslo LV.
Baby, a funguje uz ta mapka, kde si viem pozriet nehnutelnosti podla mapy? Ako bolo predtym to zbgys? Vdaka.
Ak vieš kde boli, tak ako radia baby. Alebo prehľadať všetky oblasti kde mohli byť.
ako vieš že predal byty ?
pokial chces vačšie vyživné tak to daj na súd ak on odmieta dať viac
pretože to že ,,predal byty,, ti určite nepomože keď to popiera
@minesasubu súd môže preveriť pohyby na účtoch, stav majetku. Ak dostal tisíce €, tak áno súd prihliadne na výšku výživného
@minesasubu viem, že predal, lebo v tom meste, kde sme bývali spolu...predal byt (musela som sa presťahovať celkom do iného mesta. Bol agresívny na deti, keď som sa mu postavila udrel aj mňa a to bola pre mňa konečná. Vydržala som v manželstve 16 rokov) tým, že som sa odsťahovala dlho ma ťahal po súdoch ohľadom starostlivosti o deti. Neriešila som žiaľ BSM byt ostal jemu. Prepáčte, že som sa rozpísala. Jednoducho viem, že byty predal od rodiny a kamaratiek
Aj keď si neriešila BSM, byť nemohol zostať jemu. Teda ak ten byt patril aj tebe, bol kúpený počas manželstva , či si bola spoluvlastníckou. Bez tvojho súhlasu byt predať nemohol, ak predal bez neho, predaj je neplatný. Môžeš to napadnúť, a pýtať svoju polovicu, máš na to zákonný dôvod. Lebo ak ste nevyriešili BSM do 3 r. od rozvodu, bez dohody , tak ste sa stali vlastníkmi 1:1.
Takže vieš kde tie byty boli, vieš si pozrieť súčasný stav vlastníkov, na katastri, a tam si aj vieš zistiť akým úkonom sa stal nevlastnikom ( predaj, dražba, darovanie...) Nevieme teda ako ste vlastnili, ale vieš aké máš možnosti riešenia.

https://cica.vugk.sk/VL_vyber.aspx
Tu zistíš ci nieco vlastní.