Ako zistiť informácie o živnostníkovi v okolí?
Ahojte, viem nejak zistiť ci ma daný človek živnosť alebo niečo? Vo svojom okolí mame človeka ktorý robí podnikateľskú činnosť, podľa všetkých naokolo načierno. Nie, nie sme zavistlivci, ide o to že nám všetkým podnikateľom naokolo odbúrava stálych zákazníkov tých ze služby a tovar ma o 50% lacnejšie. No samozrejme to prezentuje aj verejne na sieťach, na jednu vec určite nemá podnikateľskú činnosť pretože by museli byť na to aj priestory a tak, no robí to doma, doklady nikdy nikomu nedala. Uvažujeme ze ju nahlasime ale chceme najprv zistiť ci vlastne ma nejakú živnosť alebo niečo, finstat ani dlžník.sk nám nepomohol. Niesu tam aktuálne údaje o žiadnej živnosti.
Ak by sa predsa niekto rozhodol múdrovať, nerobili by sme to keby nás škaredo neoklamal. Niesme jediný, ako píšem všetky malé podniky v okolí, teraz strácajú stálu klientelu. Len preto ze nemusí platiť nájmy, zrejme ani odvody a tak si dovolí mať služby a tovar za smiešne ceny.
na zrsr vies zistit ci ma zivnost
musi byt v zozname zivnostnikov a tam mas napisane blizsie info
na zrsr vies zistit ci ma zivnost
@magic08 ďakujem, akurát presne od kedy začal toto robiť ma pozastavenu činnosť🙂 vďaka za info
Pokial neopravnene podnika, tak ho mozes nahlasit. Neopravnene podnikanie je trestny cin. Mozes na policii podat na neho trestne oznamenie alebo tiez ohlasit na Zivnostensky urad, ze napriek pozastavenej zivnosti ju nadalej prevadzkuje.
Nepises o co sa jedna, ale ak je to nejaka sluzba, kde je potrebne dodrziavat iste pravidla cistoty a hygieny, tak ju mozes nahlasit aj hygienikovi,ze podnika na cierno u seba doma a nema schvalene priestory /jedna sa napr. o kozmeticke sluzby, vyroba roznych jedal ako napriklad chlebicky, studene misy, pecenie tort, kolacov/.Ked nedava bloky ani faktury, to moze byt kvalifikovane ako kratenie dane, danovy urad paci sa tiez nahlasit.
tak ako píšu baby , a pokial podlieza ceny lebo nemá tie naklady čo poctivy szoč ma , nahlasit treba .. ja aj na fb vidim ako pišme spravu a načierno robia .. škoda reči... skutočne by mohli občas aj danovaci preliezt určite stranky fb a by sa divili kolko by našli na čierno
Nepises o co sa jedna, ale ak je to nejaka sluzba, kde je potrebne dodrziavat iste pravidla cistoty a hygieny, tak ju mozes nahlasit aj hygienikovi,ze podnika na cierno u seba doma a nema schvalene priestory /jedna sa napr. o kozmeticke sluzby, vyroba roznych jedal ako napriklad chlebicky, studene misy, pecenie tort, kolacov/.Ked nedava bloky ani faktury, to moze byt kvalifikovane ako kratenie dane, danovy urad paci sa tiez nahlasit.
@muchotrafka298 aj niečo z toho co si napísala, a aj niečo iné. Aši 3 rôzne druhy podnikateľských činnosti.
Je mi z toho fakt zle, lebo niesom človek ktorý niekoho nahlasuje alebo udáva ale toto nám naozaj dosť škodí
Mne je jasne,ze nemozes presne napisat, co robi. Ale pokial nacierno robi s potravinami, tam hygiena nema zlutovanie. Dostane taku pokutu, ze cele podnikanie moze zavriet.
A este jedna vec, ak by mne stalo podnikanie kvoli niekomu, co by to robil na cierno a oberal ma o klientov, neplatil dane, odvody, tak si pis, ze ja by som ho nahlasila. A to nie som ziadna pomstichtiva osoba. Ale v takomto pripade by som bola.

Ešte doplním, že keby to bolo len príležitostné tak to nejak neriesime. Ale zisk z toho za mesiac ma minimálne 1500€ .