icon

Ako zistiť vlastníctvo nehnuteľností cez kataster?

martin789456
4. sep 2025

Je mozne spravit vypis že zadam meno danej osoby a vyda mi vsetky jej listy vlastnictva ?

kedysi to tak fungovalo , po novom sa to vraj malo zmenit neviem ako to teraz funguje..

rada od niekoho kto s tym pracuje a vie ako to chodi ?

natalienka12
5. sep 2025

Nie Iba konkretny LV.

cindirela346
5. sep 2025

@martin789456 Samozrejme podľa mena sa dajú vyťiahnuť všetky LV daného človeka, ale treba vedieť aspoň jeho dátum narodenia alevo ideálne rodné číslo, nakoľko rovnakých mien môže byť viacej. Ale len nehnuteľnosti v danom okrese konkrétneho katastrálneho úradu. Katastre nemajú medzi sebou prepojenú databázu. Za každý list vlastníctva sa platí 12€, informatívne LV sa už nevydávajú. Môžeš prísť na kataster, vypýtať si zoznam LV daného človeka a potom si to všetko (zatiaľ) bezplatne pozrieť na stránke ÚGKK - portál ESKN 😉

barrilla
5. sep 2025

https://kataster.skgeodesy.sk/eskn-portal/ tam chod na vyhľadávanie údajov z katastra nehnutelnosti, potom na Fyzické osoby. Vyplň meno, priezvisko a obec, katastrálne územie, kde chceš pozrieť. Teda si musíš pozrieť každú obec, ktorá prichádza do úvahy osobitne, môže mať vo viacerých obciach/kat.úz. majetok

tilly
5. sep 2025

Normálne funguje katasterportal aj mapka. Všetko zistíš veľmi ľahko. Je to intuitívne, pár klikov.

tilly
5. sep 2025
@natalienka12

Nie Iba konkretny LV.

@natalienka12 vidíš vsetky lv v ku na dané meno.

zuzanka.zuzu
5. sep 2025

nie nedá sa to, celú republiku naraz vie urobiť len notár a pod., ty musíš prehľadávať každú obec zvlášť

eeffka
5. sep 2025
@tilly

@tilly viem ze robis v realitach,kde sa to da pozriet za celu republiku,lebo tiez viem ze musis prehladavat pracne okresy

janai1
5. sep 2025
@tilly

@tilly ako na katasterportáli vyhľadám všetky LV podľa mena? Ako prvá kolónka je zadať obec alebo katastrálne územie.

anonym_60a867
5. sep 2025
@janai1

@tilly ako na katasterportáli vyhľadám všetky LV podľa mena? Ako prvá kolónka je zadať obec alebo katastrálne územie.

@janai1 no, vidis (ako napisala) v KU, co je "v katasralnom uzemi"... co je skoro to iste ako obec / okres (laicky)... Ale teda to co chce autorka vedia len notari, exekutori apod...
Dokonca, pokial viem to nevie clovek spravit ani na svoje vlastne meno... teda vypis vsetkych mojich nehnutelnosti v celej republike... nieto este cudzieho

janai1
5. sep 2025
@anonym_60a867

@janai1 no, vidis (ako napisala) v KU, co je "v katasralnom uzemi"... co je skoro to iste ako obec / okres (laicky)... Ale teda to co chce autorka vedia len notari, exekutori apod...
Dokonca, pokial viem to nevie clovek spravit ani na svoje vlastne meno... teda vypis vsetkych mojich nehnutelnosti v celej republike... nieto este cudzieho

@anonym_60a867 píšeš rovnako chaoticky ako tilly... bože, človek aby 5x čítal tú istú správu kým pochopí čo vlastne píšete a nakoniec to ešte ani nie je k téme

edinka126
5. sep 2025

čo potrebuješ napíš 🙂

renka30
5. sep 2025

Prva kolonka pri vyhladavani podla mena je "Obec alebo katastrálne územie" https://kataster.skgeodesy.sk/eskn-portal/searc... takze presne ako pise @tilly vidíš vsetky lv v ku na dané meno

n_i_ka
5. sep 2025

Katastrálny odbor ti vie dať výpis za jeho pôsobnosť teda v jeho okrese. Hľadajú to podľa mena, priezviska a rodného čísla resp. IČO, platilo sa tuším 3€ za jedno k.u. (Možno už zdvihli správny poplatok, neviem)… pokiaľ sme chceli za celú SR žiadali sme UGKK, už ale netusim čo to stalo 🤷‍♀️

mk1111111111
5. sep 2025
@renka30

Prva kolonka pri vyhladavani podla mena je "Obec alebo katastrálne územie" https://kataster.skgeodesy.sk/eskn-portal/searc... takze presne ako pise @tilly vidíš vsetky lv v ku na dané meno

@renka30 ja Ti neviem, ved ak zadam KU, vypise mi len v tom KU. Realitaci maju moznost sirsieho vyberu

renka30
5. sep 2025
@mk1111111111

@renka30 ja Ti neviem, ved ak zadam KU, vypise mi len v tom KU. Realitaci maju moznost sirsieho vyberu

@mk1111111111 ved a co ine som napisala?

natalienka12
5. sep 2025
@tilly

@tilly ano ale iba dane katastralne uzemie, neda sa niekto vylustrovat tak, ze co vlastni na celom Slovensku

tilly
5. sep 2025
@janai1

@janai1 veď píšem, že všetky listy vlastníctva v katastrálnom území na meno

tilly
5. sep 2025
@natalienka12

@tilly ano ale iba dane katastralne uzemie, neda sa niekto vylustrovat tak, ze co vlastni na celom Slovensku

@natalienka12 veď to píšem

tilly
5. sep 2025
@janai1

@anonym_60a867 píšeš rovnako chaoticky ako tilly... bože, človek aby 5x čítal tú istú správu kým pochopí čo vlastne píšete a nakoniec to ešte ani nie je k téme

@janai1 prepáč. Od tretej ráno som na cestách

chrobak7
5. sep 2025
@janai1

@janai1 Vidím, že nikto nepochopil tvoju otázku a nikto ti nedal relevantnú odpoveď. Ja som nad tým tiež maturoval, kým som na to prišiel.

Na prvej obrazovke, kde vyberáš katastrálne územie, ti ponúkne dané územie a pri ňom je ikonka takého zámku. Ak klikneš na ten zámok, tak ti dané katastrálne územie uzamkne a budeš ďalej vyhľadávať v danom území.

Potom napíšeš meno. Rolovacie okno ti ponúkne zhodné mená podľa tvojho zadania.

Vyberieš konkrétnu osobu a zobrazí ti zoznam nehnuteľností (listov vlastníctva), ktoré daná osoba vlastní - ale iba v danom katastrálnom území. Vyhľadávať na celom území SR môžu iba vybrané subjekty - notári, realitné kancelárie, súdy a pod.

Pozri si aj obrázky, z nich to lepšie pochopíš.

To je to, na čo si sa pýtala?