Bankrot konkurzom
Dobry den. Prosim Vas, som zbankrotovana konkurzom,ktory bol zruseny pre nemajetnost.
Je pravda, ze veritelia mozu znovu podat exekuciu kedykolvek?
Ahojte,nevie mi niekto poradiť,lebo neviem na čom som, mám v rukách uznesenie o návrhu na vyhlásenie konkurzu,v semtembri súd rozhodol,že ma oddlžuje a v decembri som našla v OV oznam o zrušení konkurzu z dôvodu, že konkurzná podstata nepokryje náklady konkurz
ja som asi uplna truba ale vobec neviem hladat v OV, vie
mi to niekto popisat ako uplnej trubke ako si tam mam veci najst ? 😂
prosim Vas este otazka, ak sa mi vobec podari aby ma sud oddlzil, rada by som sa konecne postavila na vlastne nohy z dcerou, nakolko jedine co nam exmanzel zanechal
su len dlhy a o vlastne byvanie sa ani nesnazil, je moznost ze by som vobec niekedy mohla poziadat o uver na byvanie po oddlzeni sudom? dakujem
@monikakiri2707 toto by aj mňa zaujímalo
@luca2272
@monikakiri2707 -toto sú dev veci, ktoré spolu nesúvisia. Vlastné bývanie riešené hypotekárnym úverom,resp, úverom vz bankovej inštitúcie, je vec , ktorú rieši každá banka sama pre seba. Ty ako úpadca, musíš zistiť, akú "šarapatu" narobil exmanžel aj Tebe. Stiahni si Výpis z Bankového úverového registra, a zistíš, ako si na tom pre banky. Úpadca nemá dlhy, takže je pre banky OK, len musí mať dostatok príjmu, na výšku žiadaného úveru. Pýtaj sa, odpoviem v pohode-len možno nie hneď. Pa
@kazach dakujem pekne, stiahnem si to a ak nebudem niecomu rozumiet urcite sa ozvem
@kazach musím reagovať na tvoje tvrdenie, že "upadca nemá dlhy"... Upadca dlhy má, len v konkurze sa stali nevymahatelne. Ale tie dlhy stále niekde sú. Napríklad môj partner, nikdy nemal úver v žiadnej banke ani nebankovke, nebol ručiteľom ani nič také.... No má dlh na zdravotke, v sociálnej poisťovni a zopár exekúcii za neplatené pokuty a podobné drobnosti. prešiel osobným bankrotom, neverím, že by mu banka niekedy v budúcnosti poskytla úver. Kvôli tomu sa nechceme ani zosobasit, lebo v prípade že si požiadam o hypotéku, bol by ako môj manžel spoluposudzonou osobou a mám obavy, že úver by som nedostala. Banka predsa kontroluje aj registre dlžníkov, nielen bankový register. Či sa mýlim?
@monikakiri2707 banka vymazuje register každých 5 rokov. To znamená ze najbližšiu dobu nedostaneš nikde úver, hypo ani leasing na auto. Takže je zbytočné žiadať lebo to automaticky zamietnu.
@11mirka22 mas pravdu....keby bol Tvoj partner v čase žiadania uveru Tvojim manželom, tak si ho budu overovať. Ja som to tak mala: mam manžela, sama som žiadala aj kupovala som sama byt na hypo (manžel bol vylučeny na danu nehnuteľnosť z BSM) a aj tak si to pytali. Pamatam si že som bola dosť nasr.tá na to lebo jeden zdrap papiera stal 14 eur a muselo to byť 2x.
Takže vydavaj sa až potom čo budeš mať hypo vo vačku 😉
@iveska dakujem, zariadili sme to tak, ze bude brat priatel a ostatne si doriesime cez pravnika my dvaja
@iveska vlastne co sa tyka prislubenia uveru je jasne ze Vam ho daju ak manzel ma prijem aj za dvoch ( z pohladu banky). Mne stacil tiez moj prijem. Autorke islo o to ze aby jej uver vobec dali kvoli dlhom ktore ma jej partner. Keby boli manzelia tak jej to nedaju. Lebo v manzelstve uz nie su moje a Tvoje dlhy ale Vaše. Preto aj odo mna pytali papier - potvrdenie ze manzel nema dlhy. Lebo este nemali iste ze nasledne za tym naozaj urobim ten krok a vylucim ho s BSM k predmetnemu bytu.
@luckaaa85 záleží od toho,kedy vznikla tá pohľadávka 😉
Dobrý deň,vie mi niekto poradiť,mám vyhlásený osobný bankrot,môžem si založiť účet,nesiahne mi nikto na peniaze?

@luckaaa85 v konkurze sa stali vaše dlhý nevymahatelné, takže nie.