icon

Čerpanie OČR, keď je v lete zatvorená škôlka

matiska15
Včera o 11:08

Ahojte.
Prosim Vas len dotaz na skusenosti

Viem, ze v letnych mesiacoch, kedy je skolka zavreta.
Dostanem z MŠ potvrdenie o zavreti. A mozem podat na socku toto na ziadost o OČR na 14 dni.

No ale teda docitala som sa niekde medzi komentarmi aj take. Ze pri 2 detoch je mozne. Napr august zavrrta skolka.
Tak prve 2 tyzdne cerpat ocr na jedno dieta a druhe 2 tyzdne cerpat ocr na druhe dieta.

Je prosim nieco na tom pravdy ??

Co sa tyka financii atd atd ci sa oplati neoplati. To je jedno.
Pytam sa len, ci to je mozne ci nie 🙂
Ak viete budem vdacna za info 🙂

Strana
z2
parvinka0001
Včera o 11:13

Ano mám dvojky . Prv som mala na jedného 14 a potom na druhého 14

anonym_9c21f3
Včera o 11:13

@matiska15 možné to je, ale už by som sa na túto možnosť nespoliehala. Do leta sa môže kadečo zmeniť

anonym_d02af5
Včera o 11:15

V jednom mesiaci? No mne sa zda, ze v jednom mesiaci ti dve OCR nezaplatia...

parvinka0001
Včera o 11:17
@anonym_d02af5

V jednom mesiaci? No mne sa zda, ze v jednom mesiaci ti dve OCR nezaplatia...

@anonym_d02af5 áno zaplatia . Celý august skoro som bola doma

matiska15
autor
Včera o 11:23
@parvinka0001

Ano mám dvojky . Prv som mala na jedného 14 a potom na druhého 14

@parvinka0001 dakujem krasne

thirstymonk
Včera o 11:28

Je to možné a robím to tak bežne. Z tohto štátu vyžmýkam aj posledný cent, ktorý mi patrí 🙂 Aj cez vianočné prázdniny, aj keď tam som kombinoval OČR na choreho školaka s OČR na zavretu škôlkarku.

flavica
Včera o 11:28

ano, tak to funguje. aspon ze pri tomto "vyjdu v ustrety" nejak.

anonym_6ffe51
Včera o 11:36
@thirstymonk

Je to možné a robím to tak bežne. Z tohto štátu vyžmýkam aj posledný cent, ktorý mi patrí 🙂 Aj cez vianočné prázdniny, aj keď tam som kombinoval OČR na choreho školaka s OČR na zavretu škôlkarku.

@thirstymonk by som sa "potešila" keby mi kolegyňa oznámila, že bude celý august čerpať OČR lebo zavretá škôlka a v júli si berie 2 týždne dovolenky 😅 a môžem makať za ňu

parvinka0001
Včera o 11:38
@anonym_6ffe51

@thirstymonk by som sa "potešila" keby mi kolegyňa oznámila, že bude celý august čerpať OČR lebo zavretá škôlka a v júli si berie 2 týždne dovolenky 😅 a môžem makať za ňu

@anonym_6ffe51 a čo akože mam robiť keď máme dvoch škôlkarov ? Mám si ich vziať do práce ? Tato ocr je veľmi dlho takže odpovede typu že ty si nevyužila my zato nemôžeme .

thirstymonk
Včera o 11:44
@anonym_6ffe51

@anonym_6ffe51 Bohužiaľ, takto to v TPP chodí. Kolegyňa, nekolegyňa. Aj ty si môžeš zobrať OČR na svoje deti, tak jaky problem?

anonym_6ffe51
Včera o 11:45
@thirstymonk

@anonym_6ffe51 Bohužiaľ, takto to v TPP chodí. Kolegyňa, nekolegyňa. Aj ty si môžeš zobrať OČR na svoje deti, tak jaky problem?

@thirstymonk už mám veľké deti a kedysi takáto možnosť nebola

parvinka0001
Včera o 11:45
@anonym_6ffe51

@anonym_6ffe51 klasika .táto ocr je už veeelmi dlho len sa skôr o nej nevedelo.

ankare
Včera o 11:46
@parvinka0001

@anonym_6ffe51 klasika .táto ocr je už veeelmi dlho len sa skôr o nej nevedelo.

@parvinka0001 o tejto OČR nevedela ani riaditeľka synovej škôlky 😅

anonym_d02af5
Včera o 11:47
@anonym_6ffe51

@anonym_6ffe51 zamestnavatel by sa potesil napriklad dvom takymto... Hned by hladal dovod na ukoncenie pomeru. Ale bohuzial, nemaju kam dat deti. Asi nie je druhy rodic, zberna skolka, ani sukromne opatrovatelky.

parvinka0001
Včera o 11:48
@ankare

@parvinka0001 o tejto OČR nevedela ani riaditeľka synovej škôlky 😅

@ankare klasika .ja som volala prv do školy pri chripkovych a ona mi povie že ale naša sociálna poisťovňa má iné pravidlá 😁pocuvam že či je normálna . A ďalší gól bol keď sociálna mi povie že chrípkové sú v lete a vtedy platí 😁😏

parvinka0001
Včera o 11:48
@anonym_6ffe51

@anonym_6ffe51 vyše 20rokov

anonym_4acf8b
Včera o 11:50
@anonym_d02af5

@anonym_6ffe51 zamestnavatel by sa potesil napriklad dvom takymto... Hned by hladal dovod na ukoncenie pomeru. Ale bohuzial, nemaju kam dat deti. Asi nie je druhy rodic, zberna skolka, ani sukromne opatrovatelky.

@anonym_d02af5 otec môže byť lepšie zarábajúci, cudzia škôlka nevyhovujúca a súkromné opatrovanie drahšie, ako matkin príjem. Ja osobne mám svoje dieťa rada a preto si rada vezmem voľno, aby som s ním mohla tráviť čas.

anonym_d02af5
Včera o 11:54
@anonym_4acf8b

@anonym_d02af5 otec môže byť lepšie zarábajúci, cudzia škôlka nevyhovujúca a súkromné opatrovanie drahšie, ako matkin príjem. Ja osobne mám svoje dieťa rada a preto si rada vezmem voľno, aby som s ním mohla tráviť čas.

@anonym_4acf8b vsak samozrejme, dovody, respektive vyhovorky mozu byt rozne. Ale potom sa necudujme, ze vela zamestnavatelov nechce matky s detmi. Treba hladat kompromisy. Ale ako vidim, matky su tu chraneny druh.

anonym_2445c3
Včera o 11:58
@anonym_d02af5

@anonym_4acf8b vsak samozrejme, dovody, respektive vyhovorky mozu byt rozne. Ale potom sa necudujme, ze vela zamestnavatelov nechce matky s detmi. Treba hladat kompromisy. Ale ako vidim, matky su tu chraneny druh.

@anonym_d02af5 Niektoré matky sú ale také skvelé v práci, že zamestnávateľovi nevadí ani OČR. Sú proste topky 👍

lucik194
Včera o 11:58

ano mozes cerpat na jedno dieta 14 dni OCR a potom na druhe dieta 14 dni OCR ked je skolka zatvorena.

ale pozor, kludne sa Ti moze stat, ze ked budes cerpat cely mesiac OCR tak zamestnavatel Ti uz nepodpise dovolenku, lebo mu proste mesiac neodrobis a v lete chcu aj iní kolegovia volno...... nebude mat kto robit. a bude to legalne, lebo zamestanavatel ma nato pravo.

ja osobne by som Ti uz dovolenku dalsie dva tyzdne nepodpisala, a mohla by si sa postavit aj na hlavu...... (maximalne na tyzden).

anonym_9c21f3
Včera o 12:11
@parvinka0001

@anonym_6ffe51 a čo akože mam robiť keď máme dvoch škôlkarov ? Mám si ich vziať do práce ? Tato ocr je veľmi dlho takže odpovede typu že ty si nevyužila my zato nemôžeme .

@parvinka0001 a čo budeš robiť, keď sa táto možnosť zruší aleno keď budú deti napr prváci na ZŠ?

parvinka0001
Včera o 12:16
@anonym_9c21f3

@parvinka0001 a čo budeš robiť, keď sa táto možnosť zruší aleno keď budú deti napr prváci na ZŠ?

@anonym_9c21f3 predstav si že už sú a normálne sa toho desím či si budem musieť u dr vymyslieť že sú chorí lebo inak neviem. Na tábory pre dvoch tak to môžem dať výpoveď . Babky robia . Tak asi si ich musím vziať do práce . Celozávodnej máme cez rok prosím 19 dní skoro a neviem odkiaľ vziať ďalšiu dovolenku a to muž má vtedy tiež . Radšej by som bola keby škôlky a školy boli otvorené ale bohužiaľ . Cez rok chvalabohu chorí niesu tak v práci nechybam ako napr. Moja kolegyňa ktorá si je schopná vziať voľno lebo muž je doma ,prípadne pecko že snim bola na štítnu . A nikto jej to nezazlieva že každý paragraf vyuzije . Ja som mala na deti dva a na seba jeden .

len tu prskate lebo vy ste nevyužili ale to že využívate kade čo ine na vaše úvery a podobne to je v pohode príspevok

parvinka0001
Včera o 12:19
@anonym_9c21f3

@anonym_9c21f3 a už len jedna vec a viac sa nemienim vyjadrovať. Myslíš že som bola spokojná že som dostala polovicu svojho platu ,nie nebola ale čo mám robiť .

anonym_d02af5
Včera o 12:23
@parvinka0001

@anonym_9c21f3 predstav si že už sú a normálne sa toho desím či si budem musieť u dr vymyslieť že sú chorí lebo inak neviem. Na tábory pre dvoch tak to môžem dať výpoveď . Babky robia . Tak asi si ich musím vziať do práce . Celozávodnej máme cez rok prosím 19 dní skoro a neviem odkiaľ vziať ďalšiu dovolenku a to muž má vtedy tiež . Radšej by som bola keby škôlky a školy boli otvorené ale bohužiaľ . Cez rok chvalabohu chorí niesu tak v práci nechybam ako napr. Moja kolegyňa ktorá si je schopná vziať voľno lebo muž je doma ,prípadne pecko že snim bola na štítnu . A nikto jej to nezazlieva že každý paragraf vyuzije . Ja som mala na deti dva a na seba jeden .

len tu prskate lebo vy ste nevyužili ale to že využívate kade čo ine na vaše úvery a podobne to je v pohode príspevok

@parvinka0001 no vidis, budes hladat riesenia a kompromisy. Vyuzi vsetko co sa da, lebo inak ti to zrejme nejde vyriesit. Ano, zase vyhovorky.
Polovicny plat? Uf, hrozne.... Ale usetrila si za opatrovatelky a tabory, za cestu do prace, obed ta vysiel doma asi lacnejsie ako v praci.... No vidis, kazdy to vidi inak. A zabudla som najpodstatnejsi bonus, ved si stravila cas s detmi, vsak kvoli tomu si predsa bola doma.

parvinka0001
Včera o 12:24
@anonym_d02af5

@parvinka0001 no vidis, budes hladat riesenia a kompromisy. Vyuzi vsetko co sa da, lebo inak ti to zrejme nejde vyriesit. Ano, zase vyhovorky.
Polovicny plat? Uf, hrozne.... Ale usetrila si za opatrovatelky a tabory, za cestu do prace, obed ta vysiel doma asi lacnejsie ako v praci.... No vidis, kazdy to vidi inak. A zabudla som najpodstatnejsi bonus, ved si stravila cas s detmi, vsak kvoli tomu si predsa bola doma.

@anonym_d02af5 ano budem musieť klamať že deti sú choré .lebo čo iné žiaľ

parvinka0001
Včera o 12:25
@anonym_d02af5

@anonym_d02af5 cestu do práce neplatim mám ju blízko,obed v práci 1.60 doplácam . Takže zbytočne rypes .😁😏 No nevyšlo ale komentuj už druhých . Ďakujem

anonym_d02af5
Včera o 12:26
@parvinka0001

@anonym_d02af5 ano budem musieť klamať že deti sú choré .lebo čo iné žiaľ

@parvinka0001 nemusis klamat, nemusi ti to dokonca uverit ani lekar. Mozes vyuzit tabory a dovolenku, sukromnu opatrovatelku, dohodnut sa s viacerymi v praci, v rodine.

parvinka0001
Včera o 12:27
@anonym_d02af5

@parvinka0001 nemusis klamat, nemusi ti to dokonca uverit ani lekar. Mozes vyuzit tabory a dovolenku, sukromnu opatrovatelku, dohodnut sa s viacerymi v praci, v rodine.

@anonym_d02af5 vieš koľko má vyjdú tábory na dve deti ? Robím len ráno takže ako sa mám dohodnúť ? Rodičia chodia do prace . Akú dovolenku ? Minulý rok sme mali celozávodnej 19 dní nariadené . Jaj tých 6 dní čo mi ostalo no pokryjem celé prázdniny

Ale ďakujem vám čo píšete anonymne. Guráž takto písať máte no musím uznať .a verím že každá druhá z vás tu ocr využila

anonym_9c21f3
Včera o 12:37
@parvinka0001

@anonym_d02af5 vieš koľko má vyjdú tábory na dve deti ? Robím len ráno takže ako sa mám dohodnúť ? Rodičia chodia do prace . Akú dovolenku ? Minulý rok sme mali celozávodnej 19 dní nariadené . Jaj tých 6 dní čo mi ostalo no pokryjem celé prázdniny

Ale ďakujem vám čo píšete anonymne. Guráž takto písať máte no musím uznať .a verím že každá druhá z vás tu ocr využila

@parvinka0001 nie, nevyužila, lebo som využívala možnosť náhradnej škôlky, aj keď do nej dieťa nechcelo, prípadne veľmi zriedkavo HO, keď to ešte šlo. Teraz už nemôžem, keďže je v škole niekoľko rokov a proste mu zaplatím dva týždne tábor, celý rok mám dovolenku rozvrhnutu tak, aby som vykrývala len prázdniny a v lete mohla priebežne čerpat 3 týždne. dieťa má aj otca, ktorý sa oň tiež postará. Dovolenku a tábory mám naplánované tak, aby v robote nepocítili, že tam nie som, svoju robotu si vždy robím priebežne ako treba, nech nikto nemusí robiť za mňa.
Mne je jedno kto si ju čerpá, len som upozornila na možné zmeny. Takže tu ani na nikoho neprskám 🤷 a čo sa týka úveru a neviem čoho iného, neviem o čom píšeš, lebo úver nemám a štát mi okrem prídavkov na deti nedáva nič, áno nič nepýtam a neprskám,že niekto využíva niečo, vo som ja nevyužívala, lebo som si veci zariadila inak 🤷

thirstymonk
Včera o 12:38
@anonym_6ffe51

@anonym_6ffe51 Keď pod pojmom "kedysi" myslíš obdobie medzi vojnami, tak to ti neviem negovať, ale ja si pamätám, že OČR bola už keď som mal 3 roky, čiže v devedesiatom šiestom.

Strana
z2