icon

Čierna stavba pri dome. Ako postupovať s úradmi?

mariaalina002
1. aug 2025

Ahojte baby viete mi poradiť čo toto znamená vôbec sa v Tom nevyznám.
Romovia si vedľa ihneď nášho plotu stávajú čiernu stavbu býva ich tam 50 a ja neviem čo stým mám robiť stále to nahlasujem a jediné čo mi napíšu je toto viete mi poradiť čo to znamená toto mi napísali po nahlásení .
zo dňa 25.7.2025, bude podľa § 15 ods. 5 písm. k) zákona č 25/2025 Z. z. Stavebného zákona a o zmene a doplnení niektorých zákonov, postúpené na vykonanie štátneho stavebného dohľadu Regionálnemu úradu pre územné plánovanie a výstavbu v Nitre.

nelca84
1. aug 2025

@mariaalina002 znamena to presne to, co je tam napisane, ze bude vykonany statny stavebny dohlad. Teda preveria ci stavba prebieha v sulade so stavebnym povolenim, resp. ci je vobec stavebne povolenie.

mariaalina002
autor
1. aug 2025
@nelca84

@mariaalina002 znamena to presne to, co je tam napisane, ze bude vykonany statny stavebny dohlad. Teda preveria ci stavba prebieha v sulade so stavebnym povolenim, resp. ci je vobec stavebne povolenie.

@nelca84 ďakujem tak snáď sa to dorieši už konečne po 4 mesiacoch

melanta
2. aug 2025
@mariaalina002

@nelca84 ďakujem tak snáď sa to dorieši už konečne po 4 mesiacoch

@mariaalina002 nedorieši. Ak tam býva 50 Rómov, netreba byť naivný a myslieť si, že naozaj tam niekto príde, nariadi čiernu stavbu zbúrať a dohliadne na to, že sa to naozaj stane. Ak ten pozemok patrí dotyčným Rómom, nestane sa nič. To je realita na Slovensku.

anonym_fdd8b0
2. aug 2025

Vopred prehraný boj. Snažila by som sa predať svoju nehnuteľnosť a odísť úplne preč.

bielasovicka
2. aug 2025

@mariaalina002 no mňa by šľak trafil. Nezávidím ti 😩

lusily
2. aug 2025

na nete aj na youtube sa dá nájsť príbeh Oskara Dobrovodského z Družstevnej ulice v Malackách, dlhé roky boja a bezmocnosti, keď sa mu do susedstva nasťahovali desiatky neprispôsobivých Romov

lusily
2. aug 2025

V Plaveckom Štvrtku roky bývajú Rómovia priamo na plynovode a v jeho ochrannom pásme a nikto s tým nevie - nechce urobiť poriadok

mariaalina002
autor
2. aug 2025
@melanta

@mariaalina002 nedorieši. Ak tam býva 50 Rómov, netreba byť naivný a myslieť si, že naozaj tam niekto príde, nariadi čiernu stavbu zbúrať a dohliadne na to, že sa to naozaj stane. Ak ten pozemok patrí dotyčným Rómom, nestane sa nič. To je realita na Slovensku.

@melanta práveže im ta stavba nepatrí nemajú ani list vlastníctva od domu nič zisťovala som to

anonym_b68200
2. aug 2025

Že to posúdi vyšší orgán. Inými slovami nech to rieši niekto iný. Reálne sa nič nevyrieši.
Len taká osobná skúsenosť. Mala som staršiu chatu v tej dobe nikto neriešil nejaké stavebné povolenie. Tak ja sprostá som to chcela dať do poriadku. Zohnala si kopec papierov od kade koho, architekt vypracoval projekt fakt to stálo 1000 eur všetko a podala som na obecnom úrade. Keď sa dala tá amnestia na čierne stavby. Že môžeš takúto jednoduchú stavbu dodatočne legalizovat. Úrad vyrubil pokutu 300 eur a ďalej už nič. Nerieši lebo podľa nich nič riešiť netreba. Škoda slov. Všetci naokolo majú postavené na čierno žiadna pokuta nič. A ja blbec ktorý to chcel riešiť som dopadla tak že pokuta, kopec strateného času, peňazí a koniec.
Lebo obec nechce. Dali do do suflika.
Čo ti poviem už nikdy viac. Aj studňu som chcela riešiť legálne, už nechcem. Mám ju a basta. Zákon je kus papiera.

anonym_cefcab
7. aug 2025
@anonym_b68200

Že to posúdi vyšší orgán. Inými slovami nech to rieši niekto iný. Reálne sa nič nevyrieši.
Len taká osobná skúsenosť. Mala som staršiu chatu v tej dobe nikto neriešil nejaké stavebné povolenie. Tak ja sprostá som to chcela dať do poriadku. Zohnala si kopec papierov od kade koho, architekt vypracoval projekt fakt to stálo 1000 eur všetko a podala som na obecnom úrade. Keď sa dala tá amnestia na čierne stavby. Že môžeš takúto jednoduchú stavbu dodatočne legalizovat. Úrad vyrubil pokutu 300 eur a ďalej už nič. Nerieši lebo podľa nich nič riešiť netreba. Škoda slov. Všetci naokolo majú postavené na čierno žiadna pokuta nič. A ja blbec ktorý to chcel riešiť som dopadla tak že pokuta, kopec strateného času, peňazí a koniec.
Lebo obec nechce. Dali do do suflika.
Čo ti poviem už nikdy viac. Aj studňu som chcela riešiť legálne, už nechcem. Mám ju a basta. Zákon je kus papiera.

@anonym_b68200 a na Slovensku to podľa tohto presne aj tak vyzerá 👎👎👎👎👎no čo už. A byť tebou, tak som riadne nasratá tiež. Ako sa povie ..za dobrotu na žobrotu