Čo ak ma exekútor nezastihne doma?
Dobrý deň chcem sa spýtať
....keby niesom doma a navštívi ma exekutor tak nechá nejaký lístok že tam bol alebo nič?
Ďakujem
@barbora245 A prečo by ťa mal navštevovať exekútor? Oznámenie o začiatku exekučného konania ti už doručil?
@chrobak7 nie vôbec len ja stresujem hrozne
Jedna sa o to ze mi prišli neskoro odvody platit kt som samozrejme zaplatila ked sa mi to dostalo do rúk...len nakoľko som menila adresu tak mi to prišlo na nesprávnu takže to nebolo ihneď uhradené
@carrot_apple ďakujem...nič som si nepožicala len ako som písala nižšie o co sa jedná...v odpovedi
Nikdy som takéto veci neriešila takže vôbec neviem ako to funguje....preto taka otázka...ako sa postupuje vôbec neviem ...takže ohlási sa bud poštou do vlastných rúk alebo zavolá? Ďakujem
@carrot_apple
@carrot_apple
@carrot_apple
@carrot_apple
@barbora245 ide o to ze som zaplatila neskôr odvody nakoľko sa mi to nedostalo do rúk kvôli zmene adresy ..tak preto sa bojím...inak je to už uhradené v plnej sume
@barbora245 or
•
Dnes o 14:22
@barbora245 ide o to ze som zaplatila neskôr odvody nakoľko sa mi to nedostalo do rúk kvôli zmene adresy ..tak preto sa bojím...inak je to už uhradené v plnej sume
@carrot_apple
@chrobak7 a keby sa niečo dialo tak aby som to vedela a co najskôr vyriešila ...preto ten strach ci môže len tak prísť bez ohlásenia a ja náhodou nebudem doma a nebudem ani vedieť ze tam bol
@barbora245 * len nakoľko som menila adresu tak mi to prišlo na nesprávnu takže to nebolo ihneď uhradené *
Keď si zapneš schránku slovensko.sk a notifikácie tam ti budú chodiť úradné listy, tak sa nestane že list zablúdi na starú adresu
Tiež si môžeš na pošte zapnúť notifikácie na email a SMS že ti prichádza doporučený list
https://eposta.posta.sk/oznamovanie-zasielok/
@barbora245 a čo tak zavolať priamo do poisťovne, či dlh vymáhajú alebo nie?
@maranco ďakujem spravím to nevedela som
@aandrea9 zavolám určite...
@aandrea9 určite zavolám budem to riešiť len som sa pýtala keby ku tomu došlo už ze ako zacina ten exekutor
@barbora245 začína doručením upovedomenia doporučene do vlastných rúk.
@maranco prosím Vás a to je zadarmo ? Keď tam chcú iban...vdaka
@barbora245 SMS aj email notifikácie sú zadarmo, treba si to aktivovať na pošte tam skontrolujú OP pre koho to zapnú
Potom ráno posiela poštárka email že nesie list a od koho a poobede SMS že list je uložený na pošte ak ho nedoručila.
Žlté lístky nedáva, rovno s tou SMS môžeš vybrať list.

@barbora245 exekútor sa musí vopred ohlásiť, budeš vedieť termín a musíš mu otvoriť byt/dom...
Upovedomenie o začatí exekúcie dostanete poštou do vlastných rúk. V oznámení musí byť uvedené za čo a koľko dlžíte, názov exekučného úradu a meno exekútora, výzva na vyrovnanie pohľadávky a zákaz akokoľvek nakladať s majetkom. Rozhodnutie o začatí exekúcie musí byť podpísané a s uvedeným dátumom.
Náhradné doručenie oznámenia dlžníkov, ktorý je fyzickou osobou, nie je možné. Musíte ho prevziať do vlastných rúk!
Upovedomenie o začatí exekúcie si treba pozorne pozrieť. Skúsenosti ukazujú, že je nutné mať sa na pozore, kto pohľadávku vymáha, nakoľko vaša pohľadávka môže byť postúpená inej spoločnosti, než od ktorej ste si požičali a existujú rôzne vymáhačské spoločnosti, ktoré môžu využívať našu právnu nevedomosť.