Čo obsahuje sociálna anamnéza?
Vypisujem otcovi žiadosť od ID .. a je tam že sociálna anamnéza viete mi niekto poradiť co tam napísať?
napísala by som Ok
Správna sociálna anamnéza obsahuje dostatok údajov o klientovi, jeho rodine, školských, pracovných, partnerských úspechoch, problémoch atď. Obsahom sociálnej anamnézy je:
Rodinná anamnéza (analýza) - alebo tiež analýza užšieho prostredia, obsahuje základné informácie o všetkých členoch rodiny, ako sú napr. rodičia, súrodenci, starí rodičia, manžel, manželka, deti. Súčasťou rodinnej analýzy je napr. aj analýza bytových podmienok, dostatok súkromia, súdržnosť rodiny atď.
Analýza širšieho prostredia - Sociálny pracovník sa usiluje získať všetky dostupné informácie o prostredí klienta, v ktorom sa bežne pohybuje, o jeho postavení (formálnom aj neformálnom) v tomto prostredí, o atmosfére, vzťahoch, úspechoch a zlyhaniach. Špecifickou oblasťou je analýza infraštruktúry, ktorej cieľom je vytypovať všetky vhodné inštitúcie, či organizácie, ktoré by mohli poskytnúť klientovi pomoc, alebo oporu.
Sociálna anamnéza sa vypracúva po získaní relevantných údajov, avšak najneskôr po piatich uskutočnených intervenciách.
@deti95060810 to strycko googl je taky mudry🤣🤣🤣
No neviem ja tam mám napísať niečo do jedného riadku
Slobodny,zenaty,vdovec,zijuci sam alebo s detmi...
Nič.treba ísť do práce.
Do jedneho riadku znamena ze napises napr. Zije s manzelkou v RD.
Ako ked v nemocnici pisu do spravy.
@anita6666 ?
Ženatý, 2 deti..

Obsahom sociálnej anamnézy je: Rodinná anamnéza (analýza) - alebo tiež analýza užšieho prostredia, obsahuje základné informácie o všetkých členoch rodiny, ako sú napr. rodičia, súrodenci, starí rodičia, manžel, manželka, deti.