Čo potrebujem na registráciu osoby starajúcej sa o dieťa?
Ahojte prosim Vas zajtra sa idem zastavit na socialnu poistovnu (v robote som musela poziadat o neplatene volno, aby som prekryla cas kym mi pride z uradu vyjadrenie ci mi schvalia predlzeny rodicak zo zdrav. Dovodov).
Na socialnu som volala, ze sa pridem zaregistrovat kvoli tomuto, aby som mala teda odvody poriesene, ale ani v telefone mi nevedeli povedat co si mam k tomu doniest, ani na ich stranke to neviem najst, len ma prepajali hore dole ked som volala. Iba ze aby som zobrala nejake papiere, lenze nemam ake respektive ma napada len rodny list dietata ? Aby som tam teda nebehala hore dole ze nemam k tomu co treba. Kto toto vybavoval a vie mi poradit Dakujem
@slavomira236 do zdravotnej som volala, tam mi zas ôpovedali ze si to mam len natukat do aplikacie ked mu skoncia 3 roky, Dufam ze to pojde lebo teraz to tam nevidim, ale hovorila mi ze sa to asi da az ked mu uplynu 3 roky. Ale vraj treba aj do socialky
@1mina nie.aku mas zdravotku ? ja som tam volala, zdvihol mi to pan, skoncil mi pracovny pomer teraz som 7 dnovej ochrannej lehote.. automaticky ako som to nahlasila sa zacalo to spracovavat trvalo to vyse mesiaca .. nikde inde som nic nehlasila ani sa nemusi, uz som takto druhy krat vedená
@dadka1997 doveru mam...ja som volala zaciatkom tyzdna, ze buduci piatok ma maly 3 roky a potrebujem ist na chvolu na neplatene volno, a ona ze to si mam zaregistrovat len cez apku, natukat, aj mi diktovala cosi len som bola vonku takze som si to nemohla zapisat, pametam si z toho iba ze mam zaskrnut v nejakej kolonke ze ine 🤦🏿 aj som jej vravela ze to tam nevidim v tej apke, tak ona ze to ma asi pusti az ked bude mat 3 rpky
Tiež som bola v dôvere, keď som sa tam prvy krát hlasila, RL som zasielala mailom aj tlacivo .. teraz som od novembra a robila som to v unione telefonicky
@1mina tak je rozdiel neplatene volno a odoba starajuca sa o dieta do 6rokov..ak ri trva pracovny pomer tak neplatene volno ja ked som bola osoba starsjuca sa o dieta do 6rokov bola som osobne v zdravotke a vypisala tlacivo
@slavomira236 preco rozdiel ? Pri neplatenom volne za mna neplatia odvody, preto mi povedali ze sa mam prihlasit takto do poistovne..aj ked som tam volala, som im povedala celu situaciu - ze som na neplatenom volne, kym cakam na rozhodnutie z uradu, ci sa mozem zaregistrovat ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov a oni ze jasne 🤔
@dadka1997 jej dakujem ja som preklikala celu aplikaciu a toto som nevedela najst 🤦🏿 iba pani mi to v telefone narychlo hovorila lenze bola som mimo domu tak som si to nezapisala, iba mi hovorila co mam dke zaklikat...ale napr rodny list mi nespominala, dakujem aspon si ho prefotim skor
@dadka1997 sle ty ked si bola ako osoba starajuca sa do 6rokov bola si zamestnana? Trval ti pracovny pomer?
@slavomira236 podlana tam rozdiel je..lebo aj ked mas neplatene volno tak pracovny pomer ti trva. A pri neplatenom volne si musis zdravotku platit sama.
@dadka1997 a uz citam ze si mala ukonceny pomer no autorka nema ukonceny pracovny pomer. Len sa dohodla na neplatenom volne..a to je ine
@slavomira236 vsade sa uvadza ze nebudu za mna platit odvody, ale je mozne sa nahlasit na tu dobu ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov...tak som im to aj povedala ked som volala aj na zdravotku aj na socialku a vsade.mi povedali ze ano 🤷🏿 vsak zajtra tam pojdem osobne, aj poviem ze je to len na dobu neplateneho volna ako som uz hovorila v telefone, tak hadam vedia. Aj ked ked som volala si ma.prepajali hore dole 😂

@1mina socialna poistovna svtym nic nema. Musis ist na zdravotny poistovnu a tam vypisat tlaciv o celodennej starostlivostino dieta do 6rokov