Čo potrebujete na cudzineckej polícii vyriešiť?
Ahojte, ja už som jeleň, začnem hned takto na rovinu. Máme spoločnosť, ktorá nám akože vybavuje povolenie na pobyt (ale viac nevybavuje, ako vybavuje, uplne amaterizmus) Teraz mi poslal čo bude môj priatel potrebovať pred cudzineckou policiou z niektorých bodov som naozaj jelen
Najme z bodov 6 a 7, skusim sem nahrať fotku, snad ju bude dobre vidieť
pri 6 bode stačí že ja ako občan sa zaručím za neho že máme z čoho žiť, všimnite si v 6 bode posledný odsek, alebo je dôležité, aby sme mu spravili bankový účet na jeho meno a že má peniaze na živobytie?
bod 7 budeme v podnajme u prenajímatela, tak ktorý z tých odsekov sa nás týka? Stačí overená nájomná zmluva alebo ten bod pod tým aj čestné vyhlasenie?
Poprosím Vás tí, ktorí ste si brali cudzinca čo z toho na polícií potrebovali (kedže tá firma si sice zobrala peniaze, čo maju vybavovať povolenie, ale velmi si svoju pracu nerobia)
Dakujem

@taisu No poznáme sa 5 rokov ale chceme sa predtým zobrať (beztak sme to plánovali, len akurát to urobime skôr)
Za účelom zlúčenia rodiny to bude, takže nemusime mu zakladať účet, ide o preukazanie z môjho účtu, to by bolo super.
Tá nájomná zmluva tu môžeme overiť aj na matrike na prislušnom úrade v obci?
Dakujem za pomoc

Bude to závisieť od účelu vášho pobytu. Ak nie ste manželia, tak potrebuje samostatný účet a na účte určenú sumu. Ak ste manželský pár a účelom vášho pobytu je zlúčenie rodiny, môžete sa preukázať výpisom z vášho bankového účtu a vyhlásením manzela finančne zabezpečiť. Ak budete v podnajme potrebujete uradne overenu najomnu zmluvu.